Retrográdní ejakulace

Retrogradni ejakulaceZpětná ejakulace nebo suchá ejakulace nebo suchý orgasmus, to jsou synonyma pro vážný problém týkající se poruch s ejakulací. Tato porucha může být u muže vrozená, tehdy je přítomná prakticky již od narození, nebo může být získaná, co je i častější situace. Jsou případy, kdy je situace dokonce neřešitelná.

Retrográdní ejakulace je přitom problémem hlavně kvůli dvěma vplyvům. První je vliv na kvalitu sexuálního života, nakolik vyvrcholení bez ejakulace může být nepříjemné a pro mnohé páry i stresující.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Druhý problém je mnohem závažnější a týká se plodnosti. Muž, který trpí touto poruchou a neléčí se, je přirozeným způsobem neplodný. Musí podstoupit metody asistované reprodukce, ale ani tady nemáte 100 % garanci úspěchu.

Co je retrográdní ejakulace a jak vzniká

Co je retrográdní ejakulace a jak vznikáZpětná ejakulace je charakteristická tím, že ji provádí tzv. suchý orgasmus. To znamená, že i když muž reaguje správně a zdravě na sexuální stimulaci, výsledkem je sice vyvrcholení, ale bez výstřiku, čili bez ejakulování směrem ven.

Retrográdní ejakulace je stav zpětného ejakulování, kdy sice dochází k ejakulaci, ale ta není vnější

Naopak, ejakulace je vnitřní a nedochází k ejakulaci přes močovou trubici ven z penisu, ale k návratu ejakulátu do močové soustavy

Ejakulát včetně semene skončí v močovém měchýře a vyloučí se při nejbližším močení

Rozdíl mezi běžnou ejakulací a retrográdní spočívá v tomto průběhu:

na úvod je sexuální stimulace, která v jistém momentu přeroste do začátku procesu, kterým se ejakulát společně se spermiemi dostává přes močovou trubici ven
nakolik pohlavní cesty do močové trubice ústí blízko močového měchýře, je na tomto místě speciální svěrač, který se zavře a tím pádem ejakulát putuje močovou trubicí dál
při retrográdní ejakulaci dochází ale k poruše uzavření tohoto svěrače v dolní části močového měchýře a ejakulát se dostává právě do močového měchýře

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Ne každý případ absence ejakulátu musí být retrográdní ejakulací. Je totiž vícero poruch, například porucha emise nebo blokáda v pohlavní soustavě, která může za stav tzv. pravé anejakulace. Tehdy se nedostane semeno ani do močové trubice, takže nenastává ani jeho zpětný chod z ní do močového měchýře.

ANALÝZA MOČI

Aby se mohla skutečně prokázat přítomnost tohoto onemocnění, vykonává se po suchém vyvrcholení analýza moči. Pokud se ve vzorce budou nacházet stopy po přítomnosti semene nebo spermií, je to potvrzení stavu, že ejakulát pronikl do močového měchýře.

Jaké jsou příčiny a faktory retrográdní ejakulace

Jaké jsou příčiny a faktory retrográdní ejakulaceRetrográdní ejakulace je stav, který se nejčastěji vyskytne jako následek nějakého jiného problému. Může se jednat o dočasný nebo o trvalý stav. Vzhledem k tomu, že jde o poruchu svěrače, který je řízen nervy, se nejčastěji objeví zpětná ejakulace při patologickém nebo neúmyslném poškození nervů ovládajících svěrač.

Tu jsou příčiny, které nejčastěji způsobují retrográdní ejakulaci:

Onemocnění centrálního nervového systému: V případě, že je narušená funkčnost celého nervového systému, mohou se objevit v lokálních oblastech, tkáních a orgánech některé funkční problémy s konkrétními nervovými zakončeními. Tak je tomu i při retrográdní ejakulaci, která může nastat například při roztroušené skleróze či mozkové mrtvici.

Lokální poškození nervů: Kromě celkového poškození nervové soustavy může mít vliv na zpětnou ejakulaci i poškození místních nervů. Následkem takového poškození může být neschopnost přenosu informací, co zabráni správnému fungování spodního svěrače močového měchýře. Lokální poškození může způsobit například cukrovka.

Vedlejší účinky léků: Víceré léky působící na nervový systém mohou jako nežádoucí nebo vedlejší účinek ovlivnit i činnost některých orgánů v rámci pohlavní či močové soustavy. Retrográdní ejakulace tak může být důsledkem užívání například antidepresiv či antipsychotik. Vyskytly se také případy, že šlo o reakci na léky na krevní tlak či prostatu.

Poranění nebo invazivní zásah: K poškození nervů nebo svěrače močového měchýře může dojít i nehodou. Typicky jde o poranění, čili traumatický faktor. Alternativně je častou situací ještě invazivní zásah a jeho vedlejší vliv, například operační zásah týkající se močového měchýře, kdy dojde k narušení funkce svěrače neúmyslně.

Problém s močovou trubicí: V případě, že se kromě absence vnější ejakulace u muže vyskytují i problémy s močením, může jít o poškození nebo zúžení močové trubice. V tom případě jsou jako sekundární příznaky přítomné těžkosti při močení a celkové poruchy močení. Vyskytovat se mohou bolesti během močení nebo bolesti během ejakulace.

Benigní hyperplazie prostaty: Vyvolávajícím faktorem pro stav zpětné ejakulace může být i nezhoubné zvětšení předstojné žlázy, konkrétně operační léčba tohoto onemocnění. Jde o nežádoucí následek operace, kdy dochází k ejakulování ne do uretry, ale spět do močového měchýře. Někdy se může v této souvislosti vyskytnout i inkontinence.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Nejčastější otázky o retrográdní ejakulaci

Nejčastější otázky o retrográdní ejakulaciI když není zpětná ejakulace až tak zhusta se vyskytující problém, muži a jejich partnerky se o toto téma docela živě zajímají. Důkazem je poměrně velké množství příspěvků a otázek, které jsem našel na internetu. Některé se opakovaly opravdu velice často, a proto jsem se rozhodl je tady uvést a zodpovídat je:

Je možné vědomě ovlivnit to, kudy se ejakulát dostane ven z těla?

Ne, i když hodně mužů a žen tvrdí, že například při tantrických technikách lze dosáhnout suchý orgasmus vědomě. Samotný proces ejakulace ale není řízen vůlí a jde o reflexivní proces, do kterého jsou zapojeny svalové kontrakce a přirozené reflexy.

Může retrográdní ejakulace ohrozit zdravotní stav muže?

Nenašel jsem nikde zmínku o tom, že by tato porucha ejakulace představovala nějaké vážné nebezpečenství. Na druhou stranu, nejde o přirozený stav a tímto způsobem je nadmíru zatěžován hlavně močový měchýř. Určitě bych proto tento problém neignoroval.

Jak se dá zjistit, že muž trpí opravdu retrográdní ejakulací?

Vzhledem k tomu, že absenci výstřiku během orgasmu nebo po něm se může projevovat vícero nemocí, je nezbytné specifické vyšetření moči na přítomnost spermií. Moč může být někdy po sexuálním styku zakalen, ale ani to ještě nemusí jasně ukázat na problém.

Dá se léčit tato porucha léky?

Medikamentózní léčba je nejčastější formou léčby, pokud nepočítáme vysazení léků nebo omezení faktorů, které tento stav způsobily. Nejčastěji se používají léky zvyšující stahy svěrače močového měchýře, účinné byly i některé antidepresiva.

Může být muž s retrográdní ejakulací plodný?

Metody asistované reprodukce mají své limity a to navzdory významnému pokroku v této oblasti. Hodně mužů se ptá, jestli jim asistované oplodnění pomůže, no pokud mají vlivem onemocnění taky špatnou kvalitu spermií, je dost pravděpodobné, že jim žádná známá metoda nepomůže.

POZOR NA MYLNÉ INFORMACE

Během toho, jak jsem v internetových diskusích pátral po informacích a otázkách mužů a jejich partnerek na toto téma, jsem našel až příliš hodně mylných informací. Doporučuji proto jakékoliv odbornější otázky konzultovat s lékařem a nejen na diskusních fórech.

Léčba retrográdní ejakulace a řešení ejakulaci celkově

Léčba retrográdní ejakulace a řešení ejakulaci celkověZákladním terapeutickým postupem je odstranění vyvolávající příčiny nebo utlumení faktoru, který zpětnou ejakulaci způsobuje. Alternativou je farmakologická léčba, hlavně léky zvyšujícími stahování svěrače močového měchýře.

Kromě toho se dají přijmout i následující opatření:

vysazení léků ovlivňujících vznik retrográdní ejakulace nebo jejich nahrazení
v případě, že je příčina nervového charakteru, hlavně pokud je způsobená místním poškozením nervů, lze použít vibrostimulaci nebo elektroejakulaci
režimová opatření zaměřeny nato, aby se muž nesnažil během styku oddálit orgasmus a aby se snažil ejakulovat volně a to i v případě, že by to bylo příliš rychle
důležitá je psychická pohoda, minimum stresu během styku a snažit se o pravidelné ejakulování, čili mít pravidelný pohlavní styk a trénovat ejakulaci
na řešení problémů s plodností se mohou využívat různé formy asistované reprodukce, které umožní také mužům s tímto problémem zplodit potomka

Zkušenosti s retrográdní ejakulací

Zkušenosti s retrográdní ejakulacíPřejděme teď od teorie do praxe, protože ta je na nezaplacení. Retrográdní ejakulace nemusí znamenat nic fatální, a pokud je to aktuálně váš problém, není to ještě konec světa. Existuje hodně příkladů úspěšné léčby.

Důležité je, abyste se snažili co nejdřív vyhledat lékaře. Čím dřív se začne s léčbou a řešením poruchy, tím větší jsou šance na její úspěšné zvládnutí. Již na první pohled neřešitelná příčina, například postižení nervů ovládajících celý proces zdravé ejakulace, se dá řešit a proto netřeba hned propadnout panice.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Pokud byste se chtěli dozvědět něco víc o ejakulaci, doporučuji:

pročíst si můj komplexní text na téma ejakulace a to z pohledu fyziologických i psychologických faktorů
navštívit možná i víc lékařů a hledat všechny možnosti řešení, určitě se nevyhýbejte ani těm, které se vám jeví méně pohodlné a dlouhodobé
hledat zkušenosti jiných mužů s tímto problémem, nakolik stav suchého orgasmu nemusí být nezvratný a můžete s ním úspěšně bojovat

LÉČBA PŘÍČINY A LÉČBA SYMPTOMŮ

Primárně se léčba retrográdní ejakulace zaměřuje hlavně na nalezení konkrétní příčiny a její eliminaci. Pokud je stav muže takový, že by odstranění příčiny nenavrátilo ejakulaci normální a zdravý průběh, přichází na řadu symptomatická léčba, hlavně ohledem plodnosti.

Zhodnocení na závěr

Zhodnocení na závěrRetrográdní ejakulace patří mezi poruchy ejakulování, které jsou nepříjemné a mohou mít pro muže aj jeho partnerku velice vážné důsledky. Tím nejvážnějším je možná ztráta plodnosti muže a to i v případě, že by byly využité některé metody asistované reprodukce. Naštěstí, takové případy jsou velice výjimečné.

Vzhledem k tomu, že jen dle vnějšího projevu, čili tzv. suchého orgasmu, nelze jednoznačně zpětnou ejakulaci identifikovat, určitě doporučuji návštěvu lékaře. Tato porucha se musí řešit pouze pod odborným dohledem.

 

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Přejít do obchoduMoje recenze
4.5/5 - (24 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *