Ostropestřec mariánský – Silybum marianum

Pod názvem Ostropestřec mariánský nebo Silybum marianum, se skrývá rostlina původem z oblasti Kanárských ostrovů, Malé Jihozápadní Asie, částečně i ze Středomořské oblasti. Pokud se na ni podíváte poprvé, bude se podobat na u nás rozšířený bodlák, který najdete na téměř každé louce nebo při každé polní cestě.

Přestože se to zřejmě nezdá, jde o rostlinu důležitou taky pro erekci a potenci, ovšem kromě jiných účinků. Sice ji nenajdete ve většině tablet určených na podporu erekce, například ve známé značce tablet Zerex zastoupená je.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

To je i důvod, proč jsem si ji všiml a začal o ní zjišťovat vícero informací. A víte, na co jsem přišel? Že jde o bylinu, která je důležitá nejen pro náš sexuální život, ale také pro zdraví například jater. Pojďme si tedy Ostropestřec představit blíže.

Ostropestřec mariánský: popis, využití, původ a výskyt, kde roste

Ostropestřec mariánský: popis, využití, původ a výskyt, kde rosteSilybum marianum, jak zní vědecký název této zelené rostliny s typickými fialovými květy, svým výzorem až velmi nápadné připomíná bodláky, které u nás rostou téměř všude. Rostlina pochází ale z oblastí, které jsou od nás velmi vzdálené, přičemž známou se stala především pro využití květů, listů a plodů v lidovém léčitelství.

Ostropestřec dorůstá do výšky nejvíc 1 až 2 metrů a roste jako jednoletá nebo dvouletá rostlina

Rostlina má typické laločnaté listy s ostny, a květ fialové či purpurové barvy

Pestřec není náročný na pěstování a u nás ho lze najít především jako okrasní rostlinu

Přestože rostlina na první pohled nevypadá nijak nápadně, to nejdůležitější se skrývá v jejím nitru. Plody Pestřece obsahují mimořádně prospěšný a účinný antioxidant silymarin, který má význam při ochraně jater před jedy a toxiny, které mohou vyvolat její zánět, ztukovatění nebo taky cirhózu.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Jeho využití je ale mnohem širší:

Pestřec je velice dobrý prostředek na detoxikaci organizmu a pomáhá taky při problémech s trávením
pokud chcete snížit cholesterol nebo regulovat hladinu cukru, můžete tuto rostlinu ve formě výživových doplňků taky využít
díky tomu, že výtěžek z něj patří mezi nejlepší antioxidanty, využívá se taky na podporu například při chemoterapii

Díky tomu, že rostlina je bohatá na nenasycené mastné kyseliny, pravidelné a správné užívání Pestřece pomáhá tělu lépe vstřebat víceré minerály a vitamíny. Samozřejmě, důležitý je Pestřec rovněž pro erekci a potenci, nakolik pomáhá mnohem lepšímu prokrvení pohlavních orgánů, co má přímo vliv na kvalitu ztopoření penisu.

ZAJÍMAVÉ A UŽITEČNÉ INFORMACE

Nakolik přímo tady nemám tolik prostoru, abych se o rostlině rozepisoval detailněji, například ohledem jejího rozšíření, opisu nebo detailněji o využití, dávám vám do pozornosti lepší zdroj a to konkrétně tento článek na Wikipedii.

Látky a složení rostliny Silybum marianum

Látky a složení rostliny Silybum marianumOstropestřec je známý především kvůli své látce silymarin, která prokazatelně pozitivně ovlivňuje ochranu jater. Z našeho pohledu, tedy z pohledu vlivu na potenci a erekci, však obsahuje bylina mnohem více zajímavých složek.

Toto jsou nejdůležitější účinné látky obsažené v Pestřeci:

Flavolignany: Zmíněný silymarin patří mezi flavolignany, na které je rostlina opravdu velmi bohatá. Kromě silymarinu A a B se tady nacházejí taky silydianin a silychristin. Flavolignany mají hepatoprotektivní účinek, čili ochraňují buňky jater a to jednak před poškozením, ale například i v rámci očistění od intoxikace hepatotoxickými jedy.

Aminokyseliny: Aminokyseliny jsou pro náš organizmus hodně prospěšné, ale naše tělo si je nedokáže vyprodukovat a proto je nucené přijímat je z okolních zdrojů. V Pestřeci mariánském jsou aminokyseliny bohatě zastoupené a i díky tomu má rostlina regenerační a antioxidační funkci.

Flavonoidy: Antioxidační účinky mají také flavonoidy, podobně pomáhají při zánětech a infekcích virusového charakteru. Stejně tak pozitivně ovlivňují kardiovaskulární systém a zlepšují stav a zdraví cév a srdce. I díky nim pomáhá Silybum marianum zlepšit prokrvení genitální oblasti a ochraně cév v pohlavním údu, co zlepšuje jeho schopnost ztopoření a erekce.

Kyseliny a oleje: V plodech se velmi významně nachází kyselina olejová, známá omega-9 mastná kyselina, která patří mezi nejzdravější typy tuků ve stravě. Nachází se například v olivovém oleji, ale velmi silné zastoupení má taky v této rostlině. Najdete tady hodně nenasycených mastných kyselin důležitých pro zpomalení stárnutí, například kyselinu linolovou.

Další látky: Plody Ostropestřce jsou velmi bohaté na bílkoviny, ale například i na cukry jako okamžitý zdroj energie a vitality. Rostlina obsahuje taky vlákninu, vitamíny, například vitamín E, stejně tak silice, histamin, hořčiny nebo tyramin.

Ostropestřec mariánský a jeho účinky

Ostropestřec mariánský a jeho účinkyÚčinky, které má Ostropestřec, by se daly shrnout dvěma slovy: játra a cévy. Bylo by to však příliš zjednodušené a proto vám představím více pozitivních vlivů této rostliny na naše zdraví. Velkým pozitivem je, že pomáhá nejen při problémech s erekcí, ale má obecně příznivý vliv na náš organizmus.

Toto jsou nejdůležitější účinky Ostropestřce:

Podpora zdraví jater

I když se primárně zaměřuji na erekci, musím podporu jater zmínit jako první účinek. Díky obsahu silymarinu a jiných flavolignanů je totiž Ostropestřec známý právě jako přírodní prostředek na ochranu jater a na jejich regeneraci a očistění od různých druhů jedů. Chrání játra taky v případě, když dlouhodobě užíváte léky, a pomáhá například i při cirhóze nebo ztukovatění jater.

Zlepšení potence a erekce

Co se týče potence a erekce, zásluhou příznivého vlivu na stav cév a na lepší prokrvení periferních cév má Ostropestřec mariánský významný vliv na prokrvení pohlavního údu. To sebou přináší zlepšení erekce, především rychlejší nástup a delší trvání kvalitnějšího ztopoření. Pokud již zmiňuji tyto cévy a žíly, rostlina se používá taky při hemoroidech.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Detoxikace

Očista a detoxikace se týče nejen jater, ale navíc ještě trávicí soustavy, vylučovací soustavy a celého organizmu. Pestřec se používal taky při otravách, například houbami, jídlem, alkoholem nebo různými jedy. Je velice dobrý pro běžnou prevenci a pravidelnou detoxikaci od škodlivých a toxických látek, které se v těle postupem času nahromadí.

Zlepšení stavu nervového systému

Pokud máte problém například s častými bolestmi hlavy, migrénami, závratěmi nebo trpíte jinými poruchami nervového systému, výtěžky a extrakty Ostropestřce se používají jako podpůrný prostředek pro zlepšení tohoto stavu. Stejně tak zmírňuje úzkost, depresi nebo nevolnosti, například během delšího cestování.

Další účinky

Pestřec se v minulosti využíval nebo ještě stále využívá například při snižování hladiny cholesterolu, pro lepší snášení chemoterapie, při plicních onemocněních, při problémech s kůží se používá ve formě kapek nebo obkladů, dokonce se mu připisuje i regulační funkce nadměrné hladiny cukru v krvi. Dá se použít při infekční mononukleóze, astmatu a vícerých alergiích.

Vedlejší a negativní účinky

Ostropestřec mariánský - Silybum marianum: Vedlejší a negativní účinkyUžívání Ostropestřce by nemělo v zásadě přinášet žádné příliš negativní účinky. Základem je nepřehánět to při dávkování a dodržovat maximální denní dávku bez ohledu na to, jakou formu přípravku budete s obsahem této rostliny užívat. Ani problémy s trávením by se na začátku užívání neměly při Pestřeci příliš objevovat.

Toto jsou však tři kontraindikace, které se spojují s Pestřecem:

lidi trpící zvýšeným nebo vysokým krevním tlakem nesmí Pestřec užívat a to právě pro jeho vliv na krevní tlak
pokud máte v těle nedostatek železa nebo vápníku, neužívejte žádný přípravek s obsahem této byliny, nakolik jeho hladinu v organizmu výrazně ovlivňuje
konzumace alkoholu, mléka nebo jiných podobně dráždivých nápojů současně s přípravkem z Pestřece se nedoporučuje pro vzájemnou nesnášenlivost

UŽÍVÁNÍ V TĚHOTENSTVÍ

Jednou z pro mě zajímavých otázek je užívání v těhotenství. Ano, vím, že teď mám primárně řešit erekci a mužské problémy, ale našel jsem tolik protichůdných informací, že já sám z laického pohledu nevím, jestli je užívání v těhotenství v pořádku nebo ne. Raději se tedy poraďte s lékařem, stejně tak i v období kojení.

Pěstování doma

Ostropestřec mariánský - Silybum marianum: Pěstování domaPokud byste chtěli mít Ostropestřec mariánský doma, je to možné. Vzhledem k tomu, že rostlina se vyskytuje ve volné přírodě v našem podnebném pásmu, není pěstování v domácích podmínkách příliš složité a ani nijak náročné. Jedinou podmínkou je dostatek místa pro nadprůměrně velký kořen.

Aby bylo pěstování úspěšné, dodržujte tyto principy:

základem je pěstování ve volné půdě, ne v truhlíku nebo květináči, nakolik rostlina potřebuje dostatek prostoru pro zakořenění
s ohledem na dostatek prostoru musí být odstup mezi rostlinami alespoň 50 cm
důležité je teplo a dostatek slunka, určitě ji nepěstujte v úplném stínu
výsev semen je ideální na jaře, nejlepší je přelom března a dubna
pěstuje se jako letnička nebo jako dvouletá rostlina, tehdy rozkvete až na druhý rok
vyhýbejte se písčité půdě, lepší bude klasický zahradnický substrát

Čaj, olej, drcený Pestřec, kapky, granule nebo kapsle?

Čaj, olej, drcený Pestřec, kapky, granule nebo kapsle?Pokud vám nejde primárně o posilnění potence a erekce, má Ostropestřec velkou výhodu v bohaté nabídce forem užívání. Kromě obvyklého čaje či kapek si můžete koupit taky oleje do kuchyně nebo drcené plody, které můžete zpracovat sami doma. Zajímavostí jsou granule ve formě výživových doplňků, tradičně se prodávají i gelové kapsle.

Na výběr máte tyto formy přípravků a produktů:

Čaje

Čaj si můžete připravit doma z koupeného drceného Ostropestřce, případně si můžete koupit již hotový čaj v sypané formě. V obou případech ale dávejte pozor na samotný fakt, že pokud čaj zalijete vodou s teplotou více než 40 stupňů Celsia, ztrácí rostlina své antioxidační účinky na organizmus. Čaj ale rozhodně není ideální formou na podporu erekce.

Kapky, tinktury a oleje

Tinktury a kapky si můžete připravit doma z drcených plodů a to zalitím alkoholem, například vodkou. Taková příprava je ale časově náročná a proto doporučuji koupit si kvalitní kapky či tinktury v hotové formě. Existuje taky olej, který se dá použít v studené kuchyni. V tomto případě ale jde opravdu spíše o zajímavost než o efektivní přípravek.

Tablety a granulát

Gelové tablety obsahující již hotový a zpracovaný Pestřec jsou v případě většiny lidí nejvhodnější formou užívání benefitů této zajímavé rostliny. Jde nejčastěji o tablety s obecným účinkem na zdraví a podporu jater, nebo o tablety speciálně určeny na podporu potence, erekce a plodnosti. Neméně zajímavou formou je granulát se 100 % obsahem Ostropestřce, ale nejde o přípravek primárně řešící erekci.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Užívání a dávkování Silybum marianum

Užívání a dávkování Silybum marianumZákladem bezproblémového užívání je dodržování doporučení od výrobce konkrétního produktu s obsahem Ostropestřce. Zajímavostí je, že Pestřec se příliš nesnáší s alkoholem a mlékem, takže byste se měli vyvarovat jejich současnému konzumování a užívání.

Dle konkrétní formy je potřeba přizpůsobit dávkování:

pokud jde o tablety, většinou se užívá jedna až dvě gelové kapsle za den
granuly Pestřece se užívají obvykle jednou denně a to v objemu poloviny čajové lžičky
pokud použijete olej, například v kuchyni, stačí ho méně, jako byste použili při běžném oleji
drcený Pestřec se užívá v objemu maximálně 3 nebo 4 čajové lžičky za den
v případě kupovaného čaje je maximální denní dávka 2 až 3 čaje denně z jedné čajové lžičky podrcených semen

Jak fungují tablety s obsahem Pestřece mariánského a proč je doporučuji

Jak fungují tablety s obsahem Pestřece mariánského a proč je doporučujiPokud se rozhodnete pro tablety, co je dle mě správné rozhodnutí, Ostropestřec najdete pouze v několika značkách tablet určených speciálně na podporu erekce. Alternativou mohou být výživové doplňky čistě s výtěžkem Pestřece, například se prodávají pod označením Mariánské granule.

V případě tablet na podporu erekce však získáte jednu velkou výhodu:

Díky komplexnímu složení, které obsahuje nejen Pestřec, ale taky další přírodní účinné látky, je podpora erekce, potence a libida mnohem efektivnější a účinnější

Ostropestřec mariánský je z pohledu účinků na erekci nepochybně zajímavá bylina, ale důležité jsou taky jiné, doplňující látky, které mohou tyto účinky znásobit. To však platí pouze v případě tablet na erekci. Pokud byste se rozhodli koupit výživový doplněk obecně podporující zdraví s obsahem Ostropestřce, nejlepší jsou granule v čisté formě bez pomocných látek.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Já osobně nejvíc preferuji komplexní tablety na erekci před doplňky s jednosložkovým obsahem. Proč? Tady jsou mé důvody:

v případě tablet na podporu erekce jde o přípravek speciálně navržen svým složením a účinky na zlepšení potence a kvality erekce
unikátní kombinace Pestřece a výtěžků dalších rostlin podobného typu může znásobit účinky a pomoct řešit problém s erekcí či libidem mnohem efektivněji
víceré značky těchto tablet podporují nejen lepší ztopoření, ale rovněž zlepšení fungování prostaty či spermatogenezu

Neříkám samozřejmě, že jiná forma nemůže prospívat zdraví obecně, no pokud se chcete primárně zaměřit na erekci, toto je optimální cesta. Navíc, takové tablety jsou dostupné bez problému, nakolik nemusíte mít lékařský předpis nebo recept. To, že většinou nemají téměř žádné vedlejší účinky při užívání, je stejně tak další velké plus.

POUZE OVĚŘENÉ ZNAČKY

Bez ohledu na to, zda si zvolíte výživové doplňky s jednoduchým nebo komplexním složením, stavte vždy pouze na ověřené značky. Neriskujte koupi podezřele levných přípravků a objednávejte si vždy produkty pouze z ověřeného zdroje.

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Ostropestřec mariánský - Silybum marianum: Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimiSvé výše zmíněné doporučení opírám taky o skutečnost, že mám s tabletami zaměřenými na erekci a s přírodními výživovými doplňky hodně velké zkušenosti. Vím, že některé fungují lépe, některé hůř a některé takřka vůbec. Alfa a omega je vždy složení a kvalita jednotlivých účinných látek.

Pokud nechcete ztrácet čas se zkoušením desítek značek, vím vám pomoct alespoň se základním doporučením těch přípravků, které nejlépe fungovaly u mě. V následující tabulce najdete jejich přehled společně s mým vlastním zhodnocením jejich účinnosti:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
4.3/5 - (24 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *