Angelika čínská – Andělika čínská

Angelika čínská: účinky, pěstování, zkušenosti a kde koupitAngelika čínská, nazývaná taky Archangelika čínská, je rostlina označována jako ženský ženšen a to pro své účinky a specifické zaměření pro ženy. Má však samozřejmě vliv nejen na ženy, ale hodně jejích účinků je zaměřených obecně a proto je velmi vyhledávanou rostlinou v rámci tradiční asijské medicíny.

Nejvíc se z rostliny využívá kořen, který se dá koupit jako sušený extrakt a můžete si z něj udělat v domácích podmínkách například čaj. Na prodej jsou však taky tablety, které stačí prostě spolknout a zapít vodou.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG, STOPOREX WOMEN

Mnoho žen má zkušenosti aj s dalšími formami, například je tady tinktura či olej. Samotná bylina je nenáročná na pěstování, čím odpadá otázka, kde koupit vhodné přípravky. Tak či onak, Angelika je rostlina velice zajímavá a proto se na ní podíváme o něco blíž.

Angelika čínská: popis, využití, původ a výskyt, kde roste

Angelika čínská: popis, využití, původ a výskyt, kde rosteArchangelica sinensis je latinský název pro Angeliku čínsku, která je tradiční tonikum využívané v Asii. Nejvíc se vyskytuje v Číně, Japonsku a v Koreji, přestože dnes se pěstuje prakticky již po celém světě. V tradiční lidové medicíně těchto zemí se však používá ani ne tak samostatně, jak spíše v kombinaci s dalšími rostlinami a bylinami.

Angelika čínská je dvou a více roční rostlina většího vzrůstu, jejíž stonek může dosáhnout maximálně až 2 metry

Rostlina přináší plody pouze jednou, pak odumírá, nicméně nejvíc se využívá její kořen

Rostlině se daří ve vlhčí půdě v teplejším prostředí, vyskytuje se spíše v nížinách

Tato vytrvalá rostlina je ideální na vnitřní užití v co nejvíc přirozené formě a přímo. Přestože má velice pozitivní účinky na ženy, její využití je možné prakticky pro kohokoliv. Zároveň však platí, že během užívání rostliny v jakékoli formě je potřeba si dávat přestávky, nemůže se tedy užívat trvale.

 💞 💓 Přírodní tablety na zvětšení poprsí 💞 💓

➡️ Doporučuji Breastextra+:
– obsahuje Angeliku Čínskou
– zvětšení prsou
– zpevnění poprsí
– zlepšení stavu pokožky poprsí
– snížení menstruačních bolestí

Cena: ✅ 390 Kč

Co se týče její využití v lidovém léčitelství, účinky jsou velmi široké:

pomáhá na víceré ženské problémy, především ty, které mají spojitost s hormonální hladinou, například problémy spojeny s menstruací či klimaktériem
je velice dobré přírodní tonikum na nervovou soustavu, pomáhá bojovat proti únavě, díky čemu se hodí jako zajímavý stimulant
využívá se taky při problémech spojených s kardiovaskulárním a trávicím systémem, taky pro celkové posilnění lymfatického systému

Potenciál rostliny jsem objevil především prostřednictvím mé partnerky, která užívala prostředky určeny na podporu objemnějšího a pevnějšího prostředí. Angelika čínská je totiž častou součástí přípravků s tímto účinkem a to především z důvodu, že obsahuje fytoestrogeny ovlivňující pohlavní hormon estrogen.

ZAJÍMAVÉ A UŽITEČNÉ INFORMACE

Pokud byste chtěli o Angelice čínské získat více informací, především odbornějšího charakteru, chci vás odkázat na stránku Wikipedie. Jde o velmi zajímavý externí zdroj, bohužel, našel jsem však pouze anglickou verzi.

Látky a složení rostliny Archangelika čínská

Látky a složení rostliny Archangelika čínskáJak jsem zmínil výše, Angelika čínská obsahuje například fytoestrogeny, které pomáhají na obnovení hormonální rovnováhy u žen. Kromě toho jsou tady taky jiné látky, například kumariny, ftalidy, esenciální oleje, organické kyseliny, aminokyseliny či dokonce i vitamíny. Většina důležitých látek se nachází v kořenu, který se rovněž nejvíce využívá.

Tady jsou látky, které mají největší vliv na účinky rostliny:

Fytoestrogeny: Z hlediska účinků jsou snad nejdůležitější součástí Angeliky čínské fytoestrogeny. Jde o rostlinné estrogeny, které sice nejsou rovnocenné tím lidským, avšak tvoří chemické vazby s receptory estrogenů v lidských buňkách. Díky tomu mohou fytoestrogeny působit podobně jako estrogeny, čili například na hormonální rovnováhu.

Kumariny: Druhou důležitou a zajímavou kategorii obsahových látek jsou kumariny, například angelol. Angelika čínská je obsahuje poměrně velké množství a tato skupina přírodních chemických látek má například vliv na rozšíření cév či stimulaci centrálního nervového systému. Kromě toho zmirňují záněty a svalové křeče, případně mohou tišit bolest.

Sacharidy a polysacharidy: Archangelika je bohatá taky na sacharidy a polysacharidy. Nacházejí se tady například glukóza, fruktóza, galaktóza, arabinóza nebo xylóza. Proteoglykanové polysacharidy obsažené v rostlině mají pozitivní vliv na imunitu a chrání například i nervové buňky.

Další látky: Mezi látky, které lze v rostlině najít, patří například ještě ftalidy, konkrétně angelicid, butylftalid a Z-butylftalid. Nacházejí se tady taky terpenoidy, například beta-kadinen a karvakrol. Nositelem vůně Angeliky čínské je derivát kyseliny ftalové, ligustilid. Stejně tady můžete najít kyseliny, například kyselinu ferulovou a kyselinu vanilovou.

Angelika čínská a její účinky

Angelika čínská a její účinkyJak jsem zmínil již na úvod, Archangelika čínská má víceré účinky speciálně prospěšné pro ženy. To však určitě neznamená, že by rostlinu v nějaké podobě nemohli využít taky muži, právě naopak. Objektivně ale musím říct, že většina účinků, které jsem o bylině našel, je opravdu ideální právě pro opačné pohlaví.

Tady jsou nejdůležitější a nejznámější účinky Angeliky čínské:

Podpora zvětšení a zpevnění prsou

Prvním účinkem, který zmíním, je vliv na zvětšení a zpevnění prsou. Angelika čínská je totiž velmi častou složkou právě tablet s tímto účinkem, které užívala taky má partnerka. Je tomu tak právě kvůli obsahu fytoestrogenů, které mají estrogeny účinek a pomáhají tabletám dosáhnout růst prsní žlázy. Podporuje taky všechny žlázy s vnitřní sekrecí.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

 

Vliv na řádný průběh menstruace

Pokud máte problém s bolestivou menstruací, potřebujete upravit nepravidelný cyklus nebo zmírnit negativní příznaky předmenstruačního syndromu, právě na řešení těchto menstruačních problémů se v rámci tradiční lidové medicíny rostlina nejvíc používá. Pomoct by měla i při křečích a vynechávající menstruaci.

Obnovení hormonální rovnováhy

Třetí typicky ženskou oblastí, kde by měla Angelika čínská působit, je období klimaktéria. Během tohoto období může pomoct rostlina obnovit hormonální rovnováhu a zabránit například návalům horečky v období menopauzy. Kromě toho může ulehčit porod a pomáhá vypudit zbytky placenty po porodu.

Vliv na krev, krevní oběh a cévy

Angelika lékařská má pozitivní vliv na vysoký krevní tlak a posilnění krevního oběhu. Pomáhá při cukrovce a anémii, používá se i v případě, že je potřeba rozšířit krevní cévy. Specificky právě u žen pomáhá například lepšímu prokrvení dělohy, co může posilnit její fungování a to především během náročnějšího období, například porodu či během přechodu.

Podpora nervového systému

Jedním z důležitých účinků využitelných nejen pro ženy je příznivý vliv na nervový systém. Má na něj upokojující účinky, co pomáhá například řešit nespavost, úzkosti nebo celkovou podrážděnost. Stejně tak stimuluje centrální nervový systém a podporuje psychiku, především odolnost vůči okolním negativním vlivům.

Další účinky

Angelika lékařská má příznivý vliv taky na pohybovou soustavu, především na zpevnění svalstva. Kromě toho pomáhá na zvýšení odolnosti vůči zánětům a obecně na zvýšení imunity, upravuje křeče trávicího systému a pomáhá obecně při problémech s trávením a při nechutenství. Podílí se rovněž na podpoře lymfatického systému.

Vedlejší a negativní účinky

Angelika čínská: Vedlejší a negativní účinkyVícero léčivých rostlin či bylin používaných v rámci tradiční lidové medicíny může sebou přinášet také nežádoucí účinky, především pokud se to přehání s dávkováním nebo se nedívá na možná kontraindikace. Jednou z těch nejvíc rozšířených je alergie, takže pokud se u vás vyskytne například kožní reakce nebo problémy s trávením, užívání přerušte.

Kromě toho si dávejte pozor na následující situace:

Angeliku čínskou by neměly užívat ženy v těhotenství nebo během kojení, mimo tohoto období by problém neměl nastat
pokud trpíte zánětem ledvin, žaludečními vředy nebo vředovou chorobou hrubého střeva, taky se straňte užívání rostliny
pokud máte problém se srážlivostí krve nebo užíváte léky na srážlivost krve, například Warfarin, neužívejte Angeliku v žádné podobě
rostlina může zhoršit menstruační krvácení a zvýšit kožní citlivost na slunce, je potřeba si tedy na tyto případy dávat zvýšený pozor

DĚLEJTE BĚHEM UŽÍVÁNÍ PŘESTÁVKY

Abyste se vyhnuli možným negativním účinkům nebo výskytu přecitlivělé reakce, doporučuji dělat během užívání přestávky. Pokud budete užívat rostlinu ve formě extraktu na odvary nebo čaje, nejlepší je si po 2 až 3 měsících dát pauzu, například na měsíc.

Pěstování doma

Angelika čínská: Pěstování domaV případě, že se rozhodnete Angeliku čínskou pěstovat u nás, doporučuji určitě si pořídit kvalitní semena. Je potřeba je hned zasadit, protože starší ztrácejí klíčivost a tím pádem je i efektivita setí nižší. Jelikož jde o víceletou rostlinu, je nezbytné pamatovat na to, že bude na zasazeném místě delší dobu.

Tady jsou nejdůležitější zásady, které je nezbytné při pěstování dodržet:

nejlepší je dát čerstvé semínka do půdy již na podzim, protože takto mohou promrznout a připraví je to lepší na podmínky, které u nás jsou běžné
půda, do které rostlinu zasadíte, by měla být lehčí a určitě by měla mít dostatek vláhy, vyhýbejte se nadměrně suchým místům
stejně tak je nevyhnutelné, aby měla Angelika během dne taky stín, nejen pořád slunce
rostlina kvitne v červenci a augustu, kořen se však sbírá až na druhý rok po zasazení

 💞 💓 Přírodní tablety na zvětšení poprsí 💞 💓

➡️ Doporučuji Breastextra+:
– obsahuje Angeliku Čínskou
– zvětšení prsou
– zpevnění poprsí
– zlepšení stavu pokožky poprsí
– snížení menstruačních bolestí

Cena: ✅ 390 Kč

Čaj, tinktura, odvar a tablety

Angelika čínská: Čaj, tinktura, odvar a tabletyAngelika čínská se dá užívat v různých formách. Nejedna lékárna vám nabízí možnost koupit si například sušený a podrcený kořen, z kterého si víte udělat například odvar nebo čaj. Doma se dá připravit taky tinktura, je však taky možné ji koupit hotovou. Z hlediska pohodlnosti užívání zkušenosti jasně ukazují, že nejlepší jsou tablety.

Tady jsou nejvíc využívané formy rostliny:

Čaje a odvary

Jednou z tradičních forem využití rostliny je čaj. Ten si můžete koupit jako hotový produkt, který pouze zalejete vodou, no můžete si ho například připravit doma ze sušeného a podrceného kořene. Na čaj a odvar se používají 1,5 až 2 gramy rostliny, kterou zalijete vroucí vodou. Pijte 1 až 2 krát za den.

Tinktury

Druhou velmi oblíbenou formou nápoje je tinktura. Tu si víte připravit macerací, kde můžete například 20 g rostliny zalít 100 g alkoholu s obsahem 60 % a macerovat 7 až 10 dní. Po scezení nechte tinkturu na tmavém místě a užívejte po kapkách, například 3 krát za den po 25 kapek.

Koupel

Kromě vnitřního použití můžete Angeliku čínskou využít taky navenek, například do koupele. I v tomto případě se z rostliny používá kořen, 100 gramů stačí vařit 15 minut v litru vody a celý odvar nalít do vany s teplou vodou. Takový koupel se doporučuje jednou až dvakrát za týden.

Tablety

Angelika lékařská je součástí vícerých druhů výživových doplňků ve formě tablet. Jde buď o komplexní přípravky určeny například na zlepšení hormonální hladiny, nebo na podporu správní činnosti vylučovací soustavy, případně se jedná o tablety se specifickým účinkem, například na růst a zpevnění prsou.

 💞 💓 Přírodní tablety na zvětšení poprsí 💞 💓

➡️ Doporučuji Breastextra+:
– obsahuje Angeliku Čínskou
– zvětšení prsou
– zpevnění poprsí
– zlepšení stavu pokožky poprsí
– snížení menstruačních bolestí

Cena: ✅ 390 Kč

Užívání a dávkování Angeliky čínské

Užívání a dávkování Angeliky čínskéZákladem pro maximální projevení se účinků je správné dávkování a užívání. Důležité je dodržovat doporučení týkající se kontraindikací a taky doporučení ohledem maximální doby užívání. Po 2 až 3 měsíců si dejte od Angeliky přestávku, nemusíte se bát, že by vám to uškodilo.

Co se týče konkrétního dávkování, tak:

neužívejte žádnou formu rostliny nárazově ve velkých dávkách, může se dostavit přecitlivěná nebo alergická reakce
nepřekračujte dávku 2000 mg denně u extraktu 1:2
pokud si budete dělat odvar, musí být čerstvý, vypít ho je tedy nezbytné bezprostředně po uvaření a nenechávat ho dlouho stát
v případě, že si budete dělat tinkturu, užijte ji nejpozději do 6 měsíců, čemu přizpůsobte množství surovin
v případě čaje, který si připravíte ze sušené rostliny, dodržujte maximální objem do 1500 mg, přičemž čaj si rozdělte na dvakrát, například na ráno a na večer
v případě zakoupeného čaje nebo kupovaných výživových doplňků ve formě tablet se řiďte pokyny přímo od výrobce a určitě nepřekračujte maximální denní doporučenou dávku

Jak fungují tablety s obsahem Angeliky čínské a proč je doporučuji

Jak fungují tablety s obsahem Angeliky čínské a proč je doporučujiAngelika čínská se pro své účinky nejvíc vyskytuje v tabletách určených pro ženy. Může jít buď o přípravky speciálně určeny na konkrétní účel, například o tablety na zvětšení prsou, nebo o výživové doplňky, kde je spektrum vlivů mnohem větší. Oba typy tablet mají společné čistě přírodní složení a působení.

Do tablet se nejčastěji používá kořen rostliny, přičemž platí toto:

Angelika čínská je v tabletách pouze jednou z vícerých účinných látek, přičemž společně s ostatními vytváří svými účinky synergii při působení na konkrétní oblast

Má partnerka užívala především tablety na zvětšení prsou, kde se nacházely taky Angelika čínská a v tomto konkrétním případě je její využití opravdu opodstatněné. Působení a účinky však mohou být zesilněné přítomností taky dalších extraktů a výtěžků, přičemž v zásadě platí, že úlohou rostliny je především působení pomocí fytoestrogenů.

 💞 💓 Přírodní tablety na zvětšení poprsí 💞 💓

➡️ Doporučuji Breastextra+:
– obsahuje Angeliku Čínskou
– zvětšení prsou
– zpevnění poprsí
– zlepšení stavu pokožky poprsí
– snížení menstruačních bolestí

Cena: ✅ 390 Kč

Pokud se rozhodnete pro užívání těchto tablet, můžete očekávat ve většině případů příznivé účinky především na zpevnění prsou. Kromě toho mají přípravky taky další výhody:

kromě účinku na poprsí bývá díky širšímu složení viditelný účinek taky na zlepšení negativních symptomů doprovázejících ženské hormonální problémy
díky přírodnímu složení je dostupnost těchto tablet bez předpisu nebo předešlého lékařského vyšetření
užívání je možné dlouhodobě, přičemž se nemusíte obávat negativních a vedlejších účinků, co neplatí při používaní například samotné Angeliky čínské

Právě dlouhodobější používání bez výskytu nežádoucích účinků je největší plus těchto tablet. Pokud se totiž rozhodnete například užívat tablety na zvětšení a zpevnění prsou, které mají přírodní složení, nemůžete očekávat účinky hned na druhý den. Působení musí být dlouhodobé, a proto je výhodou, když je taky bezproblémové.

TABLETY VS. JINÉ FORMY

Koupit se dají pochopitelně i jiné formy, například víceré eshopy či lékárny mohou nabízet sušené čaje. Ideální použití je však ve formě koncentrátu ve formě tablet a to především tehdy, pokud očekáváte specifický účinek, například na prsa.

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Angelika čínská: Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimiMá partnerka má zkušenosti s tabletami, které obsahovaly Angeliku čínskou především v souvislosti se zmíněnými přípravky na podporu zvětšení a zpevnění prsou. V této oblasti platí, že na trhu není až tak velká konkurence, co ulehčuje výběr. Navzdory tomu je potřeba dávat pozor na kvalitu přípravků.

Při výběru je nezbytné se dívat více na zkušenosti a praxe při užívání, především na hodnocení žen, které daný přípravek opravdu užívaly a to dlouhodobě. Pokud byste chtěli poradit, v následující tabulce najdete ty značky, které u mé partnerky účinkovaly nejlépe:

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

 

4.4/5 - (15 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *