Dildo: Jak ho vybrat, kdy zvolit vibrující a ideální tloušťka

Dildo: Jak ho vybrat, kdy zvolit vibrující a ideální tloušťka

Dilda, čili napodobeniny penisů, nazývané někdy také jako umělý penis, patří z historického hlediska mezi nejstarší sexuální pomůcky. Už ve starověku vznikaly předměty, které napodobovaly mužský pohlavní úd, například ze slonoviny, dřeva nebo různých kovů. Dnes má tato erotická hračka mnohem modernější provedení a také vybavení.

Mezi největší přednosti oproti jiným podobným hračkám patří zejména realistický tvar. Samozřejmě, některé modely ukazují, že fantazii se meze nekladou, především pokud jde o využití materiálu na tvarování vroubků a výčnělků pro lepší dráždění.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Přestože většinová mínění i nabídka diktují, že dildo je určeno primárně pro ženy, v nabídce víte najít i dilda pro muže nebo pro páry na společné hry. Pokud chcete vědět, podle čeho a jak si dildo vybrat, na toto téma se trochu obšírněji podíváme právě teď.

Co je dildo a jak funguje

Dildo si mnoho mužů i žen mýlí s vibrátorem, není divu, jde totiž o sexuální hračku, která svým tvarem vibrátor připomíná. V podstatě se však od něj odlišuje tím, že nevibruje, alespoň ne standardní model dilda. Využít ho mohou tak ženy, tak muži.

Dildo je erotická hračka, jejímž cílem je stimulace vnitřní sliznice pochvy nebo análního otvoru a to tím, že věrně kopíruje tvar pohlavního údu

Jde v podstatě o napodobeninu pohlavního údu, oproti vibrátoru je však dildo ohebnější a pružnější, takže sexuální stimulace je intenzivnější

Velkým plusem je výběr z více materiálů, tvarů, délky a tloušťky

Tak, jako u vibrátorech, i v případě dilda se doporučuje jejich kombinované použití společně s lubrikačním gelem, nejlépe na vodní bázi, jelikož takový gel lze použít s každým materiálem. Alternativou je použití kondomů. Dildo lze používat samostatně, ale může být i přepínatelné na popruhy nebo mít přísavku na podlahu či zeď.

Nejlepší Dilda

➡️ Doporučuji Kondomshop.cz
– diskrétní doručení
– výhodné balení a slevy
– všechny druhy na jednom místě
– bohatý výběr
– kvalitní značky

Oproti jiným hračkám mají dilda pár zásadních výhod:

anatomicky věrnější tvar, některé modely si dávají záležet i na žilkách nebo na přesném tvaru žaludu, můžete najít i kopie slavných pornoherců

pevnost samotného materiálu, ale zároveň i jeho velkou ohebnost, což znamená mnohem kvalitnější stimulaci zejména v pochvě, zejména pokud jde o bod G

možnost použití i s volnýma rukama, například v případě přísavky na podlahu, vanu, stěnu či dveře, některé dilda mají i základnu ve tvaru těžší koule

 

Nepleťte si VIBRÁTOR A DILDO, NEJDE O TO STEJNÝ

Pro laika nebo na první pohled nemusí být mezi vibrátorem a dildem velký rozdíl. Pokud i pomineme funkci vibrování, jelikož některé dilda mohou vibrovat, největší rozdíl je v materiály a tvaru. Dildo je ohebnější a lépe kopíruje anatomii penisu.

 

Jak a podle čeho vybrat dildo

Jak fungují tablety na potenci a proč je doporučujiNabídka dild je již při prvním pohledu opravdu velmi bohatá, což může někoho zmást. Orientovat pouze podle ceny nebo značky příliš nedá, protože ani to nejdražší dildo nemusí automaticky znamenat nejlepší zážitek při jeho používání. Naopak, i levnější a na první pohled jednoduché typy vám mohou přinést nečekanou rozkoš.

Při výběru se proto dívejte hlavně na následující kritéria:

Místo použití: Pod tímto kritériem se myslí to, pro jakou erotogenní oblast či zónu chcete dildo použít. Na výběr jsou dilda určeny buď pro stimulaci pochvy, čili vnitřku vagíny, nebo ty, které slouží k dráždění anusu, čili análního otvoru. Rozdíl mezi nimi je především v anatomii. Při vaginálních jsou i dilda pro bod G.

Tvar dilda: Druhým důležitým kritériem je tvar a povrchová úprava dilda. V tomto ohledu máte možnost buď jít cestou hledání co nejvěrnějšího zpracování, zejména pokud jde délku, tloušťku, žilnatost na povrchu a tvar žaludu, nebo si vybrat extravagantnější tvary. Takové dilda mohou mít i vroubky, drážky a výčnělky.

Materiál: Podobně jako u jiných erotických pomůckách, i v případě dilda máte na výběr několik materiálů. Nejvíce rozšířený je plast, který má výhodu v tom, že je levný a pevnější, podobné je to i s kovem. Kovové dildo můžete dát i do ledničky, čímž umocníte sexuální vzrušení. Nejkvalitnější a nejlepší je však silikon.

Funkce vibrace: Přestože z definice vyplývá, že dildo se od vibrátoru odlišuje tím, že nevibruje, některé modely tuto funkci mají. Jde hlavně o ty s popruhy, které se používají u mužů nebo žen a které slouží pro vaginální stimulaci. Záchvěvy jsou výsledkem vibrací mechanismu nacházejícího se obvykle v žaludu.

Typy dilda pro muže a pro ženy

Dilda mohou používat muži i ženy, případně i páry. Podle toho, za jakým účelem, čili pro jaké místo stimulace nebo jakou erotogenní oblast, ale i podle využitelnosti pro jednoho či pro dva, existuje několik druhů této sexuální pomůcky. Rozdělení je velmi podobné, jako v případě vibrátorů, čili jiné jsou dilda pro pochvu a jiné pro anus.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Toto jsou nejčastěji využívány typy dilda pro muže a ženy:

Vaginální dildo
Klasikou je vaginální dildo, které, jak již říká i samotný název, se používá pro stimulaci pochvy. Podle tvaru může toto dildo být určeny na cílenou stimulaci bodu G, tehdy bývá na konci zahnuté. Dildo si umíte koupit i s přísavkou na zem, stěnu nebo vanu. Vaginální dilda na Kondomshop.cz

Anální dildo
Pro anální hry a radovánky jsou určeny speciální anální dilda. Ty na to mají uzpůsobenou tloušťku a délku a hlavně, mají bezpečnostní protiskluzovou patku, takže nehrozí problémy s vytažením. Koupit víte dokonce dilda s dvěma konci, i pro vagínu. Anální dilda na Kondomshop.cz

Oboustranné dildo
Velmi zajímavým typem jsou oboustranné dilda. Ty jsou určeny pro páry a zde můžete sáhnout po dvou možnostech. První jsou dilda, jejichž oba konce jsou tvarem a velikostí stejné, druhou dilda, které mají rozdílné konce. Co si vyberete, závisí jen na vás. Oboustranné dilda na Kondomshop.cz

Vibrující dildo
Speciální kategorií jsou vibrující dilda, které trochu kombinují klasické dildo a vibrátor. Není jich mnoho a zpravidla jde o dilda s popruhem, čili v podstatě o strap-on umělý penis. Na rozdíl od běžných vibrátorů, se vibrující mechanismus nachází ve špičce. Vibrující dilda na Kondomshop.cz

UŽITEČNÁ VÝHODA? DILDO KOUPÍTE AJ S PŘÍSAVKOU

Ať už se rozhodnete pro anální nebo vaginální dildo, na trhu najdete i modely disponující přísavkou. Tu víte upevnit na zem, na stěnu nebo například i do vany a uvolníte si tak ruce pro další stimulaci a dráždění, čímž znásobíte účinek a zvýšíte vzrušení.

Nejčastější otázky o dilda

Chtěli byste vědět něco víc o tom, podle čeho a jak vybrat konkrétní model, zda je třeba použití lubrikačního gelu nebo zda hrozí při dildech i nějaká rizika? V takovém případě si můžete začít dívat internetové diskuse a fóra, případně si přečtěte následující řádky. Ty nejčastější otázky a dotazy jsem se rozhodl shrnout:

Chtěli byste vědět něco víc o tom, podle čeho a jak vybrat konkrétní model, zda je třeba použití lubrikačního gelu nebo zda hrozí při dildech i nějaká rizika? V takovém případě si můžete začít dívat internetové diskuse a fóra, případně si přečtěte následující řádky. Ty nejčastější otázky a dotazy jsem se rozhodl shrnout:

Který materiál je nejlepší pro používání i udržování?

Ačkoli dnes už musí všechny dilda splnit náročné podmínky týkající se hygieny a údržby, jednoznačně nejlepší volbou je silikon. Tento materiál je nejkvalitnější, co se týče dlouhodobého používání, využívá se i při tvarování různých vroubků na dildem.

Jakým způsobem je třeba o dildo starat? Je třeba dezinfekce?

To závisí na zvoleném modelu a jeho používání. V principu platí, že po každém použití byste měli dildo opláchnout horkou vodou a umýt mýdlem. Koupit se dají i dezinfekční prostředky, pro citlivějších lidí existuje i dezinfekce na organickém základě.

Jaké by měly být ideální rozměry dilda? Je důležitá i délka?

Zde jsou preference značně individuální, ale mezi nejprodávanější dilda patří ty, které mají délku 17 až 20 cm, aby bylo možné je pohodlnější uchopit. Při tloušťce to závisí na vás, doporučujeme však sáhnout po tvaru s postupným rozšiřováním obvodu dilda.

Jaký lubrikační gel třeba použít? Je vůbec nutné ho použít?

I toto je do značné míry individuální, pokud je žena dostatečně vzrušená, není použití gelu nezbytné. Při análních dildem a v ostatních případech se však doporučuje silikonový gel můžete použít na kovové a skleněné dilda, vodní na všechny typy.

Nehrozí při používání dilda nějaké poranění nebo alergie?

Pokud použijete dostatečné množství lubrikačního gelu a zvolíte vhodnou velikost, tak by mělo být použití dilda bez jakéhokoliv rizika. Co se týče alergií, zde je nejlepší vsadit na silikonové dilda, tento materiál je bezproblémový a z podstaty hypoalergenní.

Jak a kde koupit dildo

Tak, jako v případě ostatních erotických hraček, i v případě dilda bude asi první volbou pro většinu lidí nákup v sexshopu. Vůbec však nemusíte nikam osobně chodit, naopak, moje partnerka pravidelně nakupuje online, například v www.kondomshop.cz.

Na výběr máte velké množství modelů a značek, stačí použít filtraci

Po tom, co najdete svého favorita, vložte vybrané dildo do online košíku

Zvolte si kurýrní službu, způsob dopravy, místo doručení a typ platby

Na závěr zadejte své osobní a kontaktní údaje a objednávku odešlete

Nakupování přes internet nemá prakticky žádné zásadní nevýhody, ani v běžném kamenném sexshopu byste si dildo nemohli v praxi vyzkoušet. Naopak, s online objednávkou je spojených několik praktických plusů, například rychlost nákupu, komfort, protože nemusíte nikam jít, zachování anonymity a při doručení je zachováno diskrétní balení.

Nejlepší Dilda

➡️ Doporučuji Kondomshop.cz
– diskrétní doručení
– výhodné balení a slevy
– všechny druhy na jednom místě
– bohatý výběr
– kvalitní značky

 

Pokud jde o zmíněný eshop, tento představuje dobrý příklad ověřeného online prodejce. Pro doručení si umíte vybrat z více možností a kurýrních služeb, dodání může být k vám domů i do místní pobočky zásilkových, kde si umíte balíček osobně vyzvednout. Běžně je doručení do 24 až 48 hodin, při větší objednávce bez poštovného.

ZAPLATIT MŮŽETE NA DOBÍRKU AJ PŘEDEM ONLINE

Co se týče placení, nakupování přes internet je spojeno také s výhodou pružnějších možností a způsobů platby. Na výběr máte placení v hotovosti a osobně kurýrovi, někde můžete využít i kartu, při platbě předem zas internet banking a také platbu kartou.

Vlastní zkušenost

Zkušenosti žen, ale i mé partnerky ukazují, že dildo patří mezi velmi oblíbené erotické pomůcky a hračky. Nejčastěji sáhnou ženy po klasickém tvaru pohlavního údu, mezi preferovanými materiály je buď plast, což je dáno i tím, že většina modelů je tohoto typu, popřípadě silikon, který se využívá při extravagantnějších modelech dilda.

U žen jsou v převážné míře rozšířené vaginální dilda s co nejvěrnějším anatomickým tvarem, druhou skupinou jsou ty, které mají různé zářezy, vroubky nebo výčnělky a poskytují netradiční rozkoš. Muži pochopitelně preferují především anální dilda.

Po modelech s vibrováním se až tak často nesahá, i když je pravdou, že moje partnerka si neumí takové dildo vynachválit. Kombinuje totiž věrný anatomický tvar společně s vibracemi pro ještě lepší stimulaci erotogenních oblastí. Mnoho párů využívá dildo při společných hrách, ovšem spíše jen to, které je pro ženy, oboustranné dilda jsou v menšině.

Zhodnocení na závěr

Koupě dilda je tedy podle partnerky, ale i mnoha žen a také mužů, jednou z nejlepších investic z pohledu zlepšení kvality sexuálního života. Platí to tak o modelech s co nejvěrnější anatomií, jakož i pro ty, kde evidentně více pracovala fantazie.

I na základě vlastní zkušenosti dodávám, že při výběru dilda:

zvažte, zda ho chcete používat klasicky do pochvy nebo i pro anální hry

nedívejte primárně pouze na co nejnižší cenu, jde o investici na déle

pokud už máte doma vibrátor, není vůbec nutné, aby mělo dildo vibrování

nezapomeňte koupit spolu s ním lubrikační gel a dezinfekční přípravek

Jak ukazují zkušenosti, nejlépe je sáhnout po lepším materiály, zvláště pokud jde o silikon, na druhou stranu, i kvalitní plast může mít své kouzlo. Důležité je nepodcenit výběr dle určení, například vaginální dildo jen těžko použijete v análním otvoru.

Nejlepší Dilda

➡️ Doporučuji Kondomshop.cz
– diskrétní doručení
– výhodné balení a slevy
– všechny druhy na jednom místě
– bohatý výběr
– kvalitní značky

 

Důležité je i to, kde budete nakupovat. Pokud se rozhodnete pro eshopy, volte ty, které jsou na trhu delší dobu, mají ověřenou úroveň zákaznických služeb a široký sortiment. Tyto podmínky splňuje například i www.kondomshop.cz, kde nakoupíte přes počítač i smartphone, platit víte platební kartou a doručení může být někdy i do 24 hodin.
4.3/5 - (15 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *