Bod G

Bod G

Bod G u žen je jedním z nejvíce zajímavých erotogenních míst na celém ženském těle. Doprovází ho mnoho mýtů, mnozí muži a dokonce ani mnoho žen neví, jak vypadá, kde se nachází a jak ho najít. Nevědí také ani to, jaké polohy jsou nejlepší na jeho stimulaci a dráždění, nakolik to je primárním smyslem výskytu bodu G.

Podobně ale i jiné části pohlavní soustavy, i bod G může způsobit ženě nejen radost, ale také starost. To platí v případě, že ho postihne nějaký zdravotní problém, případně pokud se vyskytne problém i v jeho okolí, čili ve vagíně.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG, STOPOREX WOMEN

Nakolik je tento erotogenních bod velmi citlivou zónou z pohledu sexuálního života i reprodukčního zdraví, každá žena by o něm měla vědět co nejvíce informací. Proto jsem se rozhodl věnovat bodu G celý komplexní článek i se zaměřením na detaily.

Co je bod G

Bod G je erotogenních bod nebo erotogenní místo nacházející se uvnitř vagíny. Jde o její součást, což znamená, že všechny možné problémy týkající se vagíny se týkají i bodu G. Zároveň je však toto místo z hlediska sexuálního života doslova nenahraditelné.

Z biologického pohledu je bod G, nazývaný celým jménem Gräfenbergův bod, speciálním druhem nervové tkáně přímo ve vagíně

Bod G se nachází na přední stěny vagíny mezi dělohou a stydkou kostí, obvykle hned za ní v druhé třetině vagíny, většinou 3 až 5 cm od vchodu

Jeho primární funkcí je vyvolání orgasmu na základě sexuální stimulace

Jak jsem již řekl, bod G slouží na sexuální stimulaci a na jejím základě i na dosažení vyvrcholení. Vyvrcholení drážděním bodu G patří podle zkušeností žen mezi ty nejintenzivnější, ne-li vůbec nejlepší.

Zároveň ale platí, že žena si sice umí stimulovat bod G i sama, ale lepší orgasmus zažije při stimulaci ze strany muže.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Zde je postup, jak bod G najít a kde se nachází:

na úvod zkontrolujte své prsty, abyste neměli příliš dlouhé nehty, pak spojte ukazováček a prostředníček a naneste na jejich konce lubrikační gel
následně vložte oba prsty pomalu dovnitř tak, aby jejich bříška směřovaly nahoru a začněte hledat tkáň na horní stěně odlišné svým povrchem od ostatního
shora můžete na podbřišek jemně přitlačit dlaní druhé ruky a tehdy byste měli na ukazováčku pocítit drsnější tkáň, což by měl být právě bod G

Uvedeným způsobem, čili jemným přitlačením dlaně a zároveň stimulací bodu G, může žena zároveň dosáhnout i tzv. mokrý orgasmus, někdy nazývaný jako ženská ejakulace. Během tohoto orgasmu totiž ze Skeneho žláz nacházejících se vedle pochvy vystřikuje bezbarvá tekutina a žena zároveň zažívá mimořádně intenzivní rozkoš a vyvrcholení.

S bodem G se spojují i ​​další zajímavosti a praktické informace:

bod jako erotogenní místo není známo až tak dlouho, detailnější ho popsal německý lékař Ernst Gräfenberg v roce 1950, podle něj je i pojmenován
jeho popis potvrdil pozdější výzkum v roce 1978, poprvé byl bod pojmenován jako bod G ve speciální knize o 4 roky později
moderní plastická chirurgie už zasáhla i bod G a nabízí je zvětšení plastickou operací zvanou augmentace, většinou zákrok trvá jen pár hodin

Těžší LOKALIZACE A INDIVIDUÁLNÍ REAKCE

Bod G není jednoduché najít a právě proto mnoho žen ani netuší, že ho má. Hledání bodu komplikuje i to, že každá žena může při dotyku tohoto bodu reagovat odlišně a některé musí nejprve zjistit, jak ho dráždit. Proto mnoho žen i pochybuje, že vůbec existuje.

Jak stimulovat bod G

Když už jste bod G našli, nejdůležitější otázkou je, jak ho dráždit a stimulovat. Proč nejdůležitější? Protože právě k tomu účelu byl stvořen a pro tento účel jej i všechny ženy a všichni muži hledají. Způsobů je několik, přičemž velmi důležité je nevzdávat se a zkoušet to delší dobu, jde o jakýsi druh sexuálního objevování a okořeněný života.

Důležitou otázkou, kterou je třeba si ještě před samotnou stimulací položit, je, které polohy jsou na to nejlepší. Hledání a také dráždění bodu G může probíhat totiž při různých sexuálních polohách, ale dlouhodobé zkušenosti ukazují, že ideální poloha je, pokud je žena na zádech. Ví totiž nejlépe uvolnit všechny svaly a muž má i nejlepší přístup k bodu G.

A teď se podívejme na možnosti a způsoby, jak dráždit bod G a co nejlépe ho stimulovat:

Rukou a prsty: Asi nejpřirozenějším drážděním je stimulace rukou, čili prsty. Ideální je použít dva prsty a to ukazováček a prostředníček. Podle jejich délky, ale i podle konkrétního umístění bodu G, se pak může využít dráždění buď jen jedním prstem, nebo oběma najednou. Nejčastěji se využívá dráždění ukazováčkem, který dosáhne hlouběji.

Penisem: Velmi zajímavou možností, zejména z pohledu okořenění si milostného života, je stimulace bodu G penisem. V tomto případě je nejlepší buď misionářská poloha nebo poloha jezdkyně, ale vyžaduje to už více zkušeností a správnou techniku. Velmi důležitý je i tvar penisu a jeho délka, nezbytným předpokladem je pochopitelně kvalitní erekce.

Erotickou hračkou: Pokud byste chtěli stimulovat bod G erotickou hračkou, třeba si na to koupit speciální dildo nebo vibrátor. Proč speciální? Důležité je totiž zakončení, které by nemělo být přímé, ale ohnuté na konci směrem nahoru. To slouží právě pro stimulaci bodu G. Při vibračních pomůckách bývá na konci speciální nástavec pro intenzivnější dráždění.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Poruchy, problémy a onemocnění spojené s bodem G a dosažením orgasmu

Bod G je biologicky a fyziologicky součástí vagíny, takže mnoho problémů, onemocnění a poruch její činnosti ovlivňuje i toto erotogenní místo. Výsledkem je, že například několik infekcí žij zánětů postihne i bod G a zhorší jeho schopnost stimulace. Kromě toho s dosažením orgasmu souvisí i některé jiné specifické problémy.

Zde jsou situace, kterým je třeba věnovat pozornost nejvíce:

Bolesti, pálení a svědění uvnitř vagíny: Celou vagínu, včetně bodu G, mohou trápit problémy s nadměrným pálením, svěděním nebo bolestí. V naprosté většině případů jde o symptomy typické pro infekce a záněty, ať již způsobené sexuálně přenosnými nemocemi nebo lokálními mikroorganismy. Pokud se u vás tyto projevy objeví, navštivte lékaře.

Infekční záněty vagíny: Poměrně běžným problémem, který trápí vagínu a její vnitřní tkáně, jsou infekce a z nich plynoucí záněty. Často jde o bakteriální infekce, například bakteriální vaginózu, případně o kvasinkové infekce mykotického charakteru. Mnoho krát se infekce do vagíny dostane i z močových cest a z jejich zánětu, případně z dělohy.

Neinfekční záněty vagíny: Zánět může kromě infekčního původu mít i neinfekční charakter. V tomto případě vzniká nejčastěji jako reakce na nějaké podráždění, například na různé alergie a alergeny. Vagína, ať už její vnější část nebo i vstupní čas vnitra, se mohou zapálit v důsledku alergie na kosmetiku či příliš těsnou spodní prádlo.

Nádorová onemocnění: Problémem jsou i nádorová onemocnění, zvláště pokud jde o výskyt zhoubných nádorů vagíny, čili o její rakovinu. Nejčastěji jsou nádory přítomny zpočátku v děloze nebo na vnějším genitálu, později se přesunou i do vnitřku vagíny. Mezi typické příznaky patří bolesti, výtok z pochvy a nepravidelné krvácení.

Sexuálně přenosné nemoci: Problémem, který postihuje celou vagínu včetně bodu G, ale také celou pohlavní soustavu, jsou některé sexuálně přenosné onemocnění. Nejvíce patrné jsou ty, které se projevují na vnějších genitáliích, například infekce způsobený papilomaviry či herpetické infekce. Ty jsou i dost bolestivé a doprovázené svěděním.

Frigidita: Na veřejnosti je tento pojem někdy až nadužívání, ale jde o seriózní medicínskou diagnózu. Frigidita je stav nízkého sexuálního apetitu nebo až dokonce nezájmu o pohlavní život či fyzický kontakt. Pokud je žena frigidní, jen velmi těžko může dosáhnout orgasmu a je přitom jedno, zda půjde o orgasmus klitorální, vaginální nebo stimulací bodu G.

Hormonální nerovnováha: Posledním problémem, který vzpomenu a má souvislost zejména z dosažením orgasmu u ženy, je problém s hormonální nerovnováhou. Jde zejména o pokles důležitých estrogenů, které mohou u ženy zlepšit vnímání sexuální stimulace a podpořit i funkčnost pohlavní soustavy.

LÉKAŘ NEBO DOMÁCÍ LÉČBA?

Některé problémy, například celková alergická reakce nebo dočasně nižší libido, se dají řešit i doma a to jednoduchými režimovými opatřeními. Pozor ale na vážnější poruchy, ty se nesnažte řešit svépomocí. V mnoha případech je již nutná lékařská diagnostika a i dlouhodobější léčba.

 

Jak zlepšit a podpořit ženské libido a sexuální apetit

Nejlepším způsobem, jak si zkvalitnit sexuální život, je kromě správné stimulace bodu G i podpořit i zdravé fungování pohlavního systému. To zahrnuje kromě prevence nějakých onemocnění a poruch i podporu hormonální rovnováhy a libida, což podporuje sexuální apetit.

Nejlepším způsobem je přirozená podpora a zvýšení libida prostřednictvím kombinace režimových opatření a některých stimulantů s obsahem přírodních látek

Největší výhodu přirozené podpory libida vidím právě v možnosti kombinování více způsobů. To může znásobit jednotlivé účinky a vytvořit synergii, ať už půjde o zlepšení prokrvení pohlavní soustavy nebo o zvýšení libida ve formě působení na hormonální rovnováhu, zejména z pohledu estrogenů.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Toto jsou zásady, kterých je třeba držet co nejvíce:

základem je životospráva, omezit třeba jídla zvyšující cholesterol nebo cukr v krvi, zhoršují totiž prokrvení pánevní oblasti
ovoce a zelenina jsou pozitivní, zejména kvůli obsahu antioxidantů, aminokyselin, vitamínů a minerálů, ale i plnotučné jogurty pomáhají například na lepší libido
skvělým afrodiziakem jsou mořské plody, zejména ústřice, jahody se šlehačkou jsou také ověřená kombinace
to, že omezit byste měli alkohol, kouření a kofein, je samozřejmost
zapomínat netřeba ani na mentální zdraví, to znamená co nejméně stresu a nervozity a co nejvíce odpočinku a spánku
okořenit si třeba i život v ložnici, například zkuste již zmíněné erotické pomůcky, koupit se dají i v sexshopu
výborné jsou i přírodní afrodisiaka, například jako čaje, ve formě krémů aplikovatelných i navenek na intimní oblast, nebo v podobě výživových doplňků

Nejčastější otázky o bodu G

Existuje vůbec bod G? A pokud ano, má ho každá žena? Nejen tyto otázky trápí ženy i muže v souvislosti s tímto tématem. Stačí jeden letmý pohled na internetové diskuse a fóra a hned vidět, že tato oblast poutá opravdu hodně pozornosti v rámci sexuálního života a zdraví. Aby byl můj článek kompletní, rozhodl jsem se na ty nejdůležitější otázky odpovědět zde:

  Má každá jedna žena bod G nebo je to jen mýtus?

Názory na tuto otázku se různí a musím říci, že zkušeností mnoha žen a výsledky několika studií se v odpovědi neshodují. Jisté je jen to, že zatímco u některých žen může být bod G větší a více viditelný, například přes ultrazvuk, u jiných může být jen nepatrný.

Může každá žena dosáhnout orgasmu pomocí bodu G?

V případě, že je bod G u dané ženy nahmatateľný a už jste ho našli, v takovém případě je odpověď určitě ano. Otázka je jen ve způsobu stimulace tohoto bodu, což uznávám, že určitě není věc jednoho či dvou pokusů, ale je potřeba více zkušeností k dosažení orgasmu.

Může být dráždění bodu G bolestivé nebo nepříjemné?

Může, ale jde o opravdu extrémní případy. Dříve, než začnete bod G stimulovat, třeba si dát pozor na délku nehtů. Úvodem je vhodné použít i lubrikační gel. Netřeba to příliš přehánět s tlakem a ani s časem stimulace, tkáň bodu G totiž můžete i podráždit.

Má bod G souvislost i s možností dosáhnout vaginální orgasmus?

Některé výzkumy ukazují, že ženy, u nichž je bod G více viditelný a hmatatelný, dosáhnou vaginální orgasmus mnohem častěji a jednodušší. Je tedy předpoklad, že to může být pozitivní faktor. Na druhou stranu, záleží i celkově od libida a také od mužů erekce.

Jak probíhá zvětšení bodu G během plastické operace?

Nejčastějším způsobem je aplikace speciální látky zvané kyselina hyaluronová, která se používá například i na zvětšení poprsí. V tomto případě se látka aplikuje injekčně do bodu G, což může mít za následek jeho zvětšení až o 2 cm a možnost dosáhnout lepší orgasmus.

Jak fungují přípravky na podporu ženského libida a proč jejich doporučuji

Jak fungují přípravky na podporu libida a proč je doporučujiStimulovat bod G je velmi dobrá cesta k uspokojení a dosažení sexuálního orgasmu, ale nezbytným předpokladem pro tento cíl je sexuální apetit ženy. Ten je závislý zejména od libida a právě na jeho podporu už existuje několik různých přípravků.

Může jít buď o tabletky nebo krémy a gely s aplikací na intimní místa:

Obě formy produktů fungují na velmi podobném principu, konkrétně na základě účinnosti rostlinných složek a přírodních látek patřících mezi afrodisiaka

Zatímco pilulky obsahují například extrakty ze známé rostliny Maca nebo aminokyselinu L-Arginin pro lepší prokrvení pohlavní soustavy, přípravky s vnějším použitím mohou mít jako hlavní účinné látky známé stimulanty a afrodisiaka Ženšen nebo Ginkgo biloba. V obou případech platí, že cílem je podpořit lepší vzrušivost u ženy na sexuální stimulaci.

Kromě přírodního složení jsou pro tyto produkty typické i další vlastnosti:

koupě je možná volně, protože se nejedná o žádné léky nebo přípravky obsahující syntetické léčiva, takže jejich prodej je bez receptu a předpisu
vzhledem k složení se netřeba obávat o vedlejší či nežádoucí účinky, velmi vzácná je i alergická reakce na některou rostlinnou složku
velmi dobrý je i poměr ceny a kvality, což je dáno zejména možností koupit tyto přípravky nejen v lékárně, ale i přes eshopy od jejich oficiálních dodavatelů

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Všechny tyto přípravky však třeba používat déle, ideálně i několik měsíců. Důvodem je, že rostlinné a přírodní látky, na kterých účinku jsou produkty založené, musí působit na pohlavní soustavu i hormonální systém dlouhodobě, aby své účinky projevily naplno.

VÍCE ÚČINKŮ V JEDNOM

Velkou výhodou je, že tyto přípravky obvykle nejsou orientovány jen na jednu úzkou oblast, ale působí širší. Několik tabletky například zvyšují nejen sexuální apetit a prokrvení pohlavní soustavy, ale také celkovou fyzickou vitalitu nebo mentální stav.

Přípravky, které vyzkoušela moje partnerka a její zkušenosti s nimi

Tablety, které jsem vyzkoušel já i má partnerka a naše zkušenosti s nimiZaujaly vás výše zmíněné přípravky a produkty, ale nevíte si vybrat? Na trhu je různých značek tablet či afrodiziakálních krémů a gelů více, ale upozorňuji, že ne všechny dosahují stejné výsledky v praxi. Je to dáno i tím, že mají rostlinné složení, ale zejména kvalitou a koncentrací jednotlivých účinných látek.

Vybírat třeba s důrazem hlavně na reference z praxe. Řiďte se tím, co říkají o dané značce jiné ženy a podle toho poznáte skutečně kvalitní přípravky. Já jsem přesvědčil mou partnerku, aby i ona zveřejnila své zkušenosti. Tyto značky u ní zabrali nejlepší:

Pro ženy:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
1. Stoporex Women
Více infomoje recenze
2. Feminus pro ženy
Více infomoje recenze

Pro muže:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze

 

4.6/5 - (31 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *