Steroidy

SteroidySteroidy se pohybovaly vždy v šedé zóně, na pomezí mezi zázračným prostředkem na růst svalů a zavrhovanou formou podpory výkonnosti také v ložnici. Steroidy se začaly již v 20. století užívat na sílu a cvičení, přičemž především kulturistika je neslavně proslavila přes anabolika. Prvním známým anabolickým steroidem byl testosteron.

V současnosti se dívá na mnohé steroidy zákon jako na nelegální látky, velice známé jsou ve sportu jako doping. Kromě toho existují steroidy na hubnutí, na přibírání, na objem svalů nebo zvýšení potence.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG

Právě poslední oblast mě zajímá nejvíc. Možná to hodně mužů ani neví, no i testosteron je steroid. Hodně mužů proto považuje právě nákup steroidů za možnost, jak zvýšit svou mužnost a testosteron v těle. Nic však není více vzdálené realitě.

Steroidy: co to je, jaký mají význam a jaké jsou jejich účinky

Steroidy: co to je, jaký mají význam a jaké jsou jejich účinkyPod názvem steroidy se chápou látky, které jsou biologicky aktivními sloučeninami nacházejícími se i přirozeně v lidském těle. V 30. letech minulého staletí se však začalo se syntetickou výrobou steroidů, především syntetickým testosteronem.

Z chemického hlediska jsou steroidy speciální polycyklické lipidy s regulační funkcí

Pro člověka jsou nejdůležitějším steroidní hormony, které se navazují na specifické receptorové proteiny na povrchu buněk, co ovlivňuje funkci a metabolizmus buňky

Druhou známou skupinou jsou anabolické steroidy, co jsou uměle vytvořené mužské pohlavní hormony, které se využívají především u sportovců

Zatímco přirozené steroidy, především testosteron, jsou součástí našeho organizmu a jejich účinky jsou pro člověka prospěšné, užívání syntetických steroidů zdaleka nemusí mít tak pozitivní vliv. To platí především pro anabolické steroidy a steroidní hormony, ke kterým nejčastěji muži vzhlížejí jako k nějakým zázračným prostředkům.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Steroidů je dle typu a funkce několik. Tady jsou ty nejvýznamnější:

fytosteroly a ergosteroly, co jsou kategorie steroidů, které mají přírodní charakter, nakolik se nacházejí v rostlinách nebo houbách
kortikosteroidy, které se využívají v medicíně a jsou produkovány v kůře nadledvin, ovlivňují metabolizmus bílkovin a cukrů
anabolické steroidy, které jsou určené na výkonnost, sílu a růst svalové hmoty
pohlavní steroidy, tzv. steroidní hormony, které ovlivňují pohlavní soustavu

Kortikosteroidy mohou mít v syntetické podobě pozitivní vliv, například na léčbu alergie. Musí být však doporučené lékařem. Anabolické steroidy mohou tělu pomoct rovněž jenom v případě odborného doporučení lékaře, jejich laické a nekontrolované využití sebou nese naopak nežádoucí účinky.

Pro muže má největší význam testosteron, který má účinky v těchto oblastech:

působí pozitivně na plodnost a činnost prostaty
mužům pomáhá zvýšit jejich sexuální aktivitu, především ovlivňuje libido a může taky podpořit lepší erekci
ovlivňuje celkovou vitalitu, pocit energie a síly a pomáhá růstu svalové hmoty
je důležitý taky pro emoční stabilitu a psychickou vyrovnanost
pomáhá na paměťové a kognitivní funkce

STEROIDY PRO ŽENY

Abych byl plně objektivní, musím připomenut, že steroidy neužívají jenom muži, ale taky ženy. Platí to především v kulturistice, kde je nutné budování svalové hmoty. U žen se však taky projevují negativní účinky, především mutace hlasu nebo taky nadměrné ochlupení.

Vedlejší účinky a problémy, které mohou steroidy způsobit

Vedlejší účinky a problémy, které mohou steroidy způsobitKromě účinků, které muži od steroidů očekávají a žádají, je však nutné počítat i s vedlejšími a nežádoucími účinky. Pokud budete užívat například anabolické steroidy na sílu a svaly, případně jiné podobné syntetické steroidy za účelem zvýšení síly a to včetně té sexuální, musíte s výskytem vícerých problémů bohužel počítat.

O co konkrétně jde? Především o vlivy v těchto oblastech:

Kardiovaskulární systém: První skupinou vedlejších účinků jsou účinky týkající se srdce a cév. Muži užívající steroidy mají například vyšší riziko zvýšeného krevního tlaku a taktéž vyšší riziko výskytu infarktu myokardu.

Hormonální systém: U mužů užívajících anabolické steroidy se mohou ve zvýšeném počtu vyskytnout problémy s hormonální hladinou estrogenu. Výsledkem může být stav zvaný gynekomastie, který je charakteristický zvýšením estrogenů a následkem toho je vyšší tvorba prsní tkáně ženského typu.

Kůže a vlasy: Další oblastí, kde mohou steroidy působit, je kůže. Užívání steroidů zvyšuje výskyt akné a výskyt různých poruch na pokožce, především strií a jiných podobných kožních onemocnění. Může se taky vyskytnout vypadávání vlasů a postupně taky plešatost.

Psychika a mentální zdraví: Dlouhodobé užívání steroidů má vliv na psychiku. U mužů se projevuje vyšší emoční labilita, různé výkyvy nálad, agrese a taky úzkosti. Vliv na chování může být různě intenzivní, dle toho se projevují psychotické příznaky.

Pohybová soustava: Steroidy negativně ovlivňují i pohybovou soustavu a její funkčnost, ačkoli jsou určené právě na její posílení. Vyskytnout se mohou například svalové křeče, stejně negativní je vliv na kosti a růst chrupavčité tkáně.

Pohlavní soustava: Podobná situace je taky v případě vlivů na pohlavní soustavu. Ačkoli hodně mužů užívá steroidy právě kvůli zlepšení výkonnosti v ložnici, opak je pravdou. Může se dostavit negativní vliv na prostatu, zmenšení varlat a dokonce může dojít ke snížení přirozené stimulace testosteronu v těle.

Vylučovací soustava: Vedlejší a negativní účinky v případě užívání steroidů se mohou objevit také ve vylučovací soustavě. Může dojít k poškození správné funkce ledvin a stejně tak k problémům s játry.

Ostatní: Dlouhodobé užívání steroidů má negativní vlivy na obranyschopnost organizmu, především na snížení přirozené imunity. Může navíc dojít k vyššímu riziku rozvoje nemocí podmíněných dědičnou a genetickou predispozici.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Jak přirozeně zvýšit testosteron

Jak přirozeně zvýšit testosteronChcete zvýšit hladinu testosteronu bezpečně? V takovém případě musíte upřednostnit co nejvíc přirozené způsoby. Mně osobně se osvědčila kombinace vícerých režimových opatření, změn v životosprávě a životním stylu a k tomu podpůrné přípravky. Nemluvím však o žádných syntetických steroidech, ale o přírodních přípravcích.

Pojďme si ale pěkně po pořádku představit všechny možnosti:

Jídelníček

První a zřejmě nejsnadnější věcí, kterou můžete udělat pro přirozené zvýšení testosteronu, je změna toho, co jíte a pijete. Vyhýbejte se velkému množství rafinovaného cukru taky nízkotučným potravinám, naopak, dopřejte si jídla s obsahem zdravých nasycených tuků. Alkohol zcela vylučte, kofein konzumujte s mírou.

Snažte se jíst vejce, hovězí maso, zeleninu, mandle a para ořechy, jídlo připravujte na olivovém nebo extra panenském kokosovém oleji. Pijte co nejvíc čisté vody, případně vody s citrónem. Dopřát si můžete taky některá druhy koření, například zázvor je skvělý stimulant testosteronu, chilli zas povzbuzuje potenci obecně.

Životní styl, stres a oddych

Nejen to, jak se stravujete, ale taky to, jak žijete, má velký vliv na tvorbu testosteronu v těle. Pokud se dá, upravte životní styl tak, abyste si dopřáli nejen fyzickou nebo pracovnou zátěž, ale taky odpočinek. Důležitý je dostatek spánku, alespoň 7 až 8 hodin, ideální pro vás je, pokud je spánkový režim stabilní.

Je potřeba si uhlídat taky režim během dne. Samozřejmostí by mělo být co největší vyhýbání se stresu a psychicky náročným situacím. Dělejte si během dne v práci menší přestávky, kdy nebudete nic dělat a na nic se nebudete muset soustředit. Myslíte si, že je to nesmysl? Statistiky říkají prvý opak!

Otužování a dostatek slunce

Pokud chcete stimulovat testosteron ve svém těle, doporučuji taky otužování. Mně se nejvíc osvědčilo sprchování se ve studené vodě, teplotu samozřejmě nechám na vás. Pro varlata je totiž ochlazení impulzem na zvýšení tvorby testosteronu a právě proto je může chladná sprcha dobře probudit.

Kromě toho má výborný vliv na tvorbu hormonů taky vitamín D, který se dá získat ze slunce. Pokud to jde, využijte sluneční dny a zkuste vyjet ven tak, abyste se alespoň něco málo chytili barvu. Stačí například 20 minut denně, samozřejmě tak, abyste se nevystavovali slunečním paprskem v létě tehdy, kdy škodí nejvíc.

Pravidelný sex a intenzivní pohyb

Ne, není to žádná pověra, pravidelný pohlavní styk může u mužů opravdu stimulovat tvorbu testosteronu a to taky ve vyšším věku. Je to něco jako bludný kruh, protože víc sexu znamená víc testosteronu a víc testosteronu znamená víc sexu. Navíc, jde o jeden z těch příjemnějších způsobů zvýšení tohoto hormonu.

Druhým způsobem je dopřát si pravidelný pohyb. Nemělo by ale jít o dlouhé cvičení, spíše o intenzivní typ pohybu, který trvá kratší dobu. Doporučuje se cvičit 40 až 60 minut s co nejvyšší frekvencí, takže ideální jsou sprinty, kruhový trénink nebo fitness cvičení zaměřeno na budování výbušnosti.

Tablety podporující stimulaci testosteronu

Jednou z nejpřirozenějších způsobů externí podpory stimulace tvorby testosteronu v těle je příroda. Mám na mysli různé rostliny a byliny, které mají dlouhodobě ověřené účinky na libido a aj na testosteron. Jde teda o něco zcela jiné, jak jsou syntetické steroidy a anabolika, které jsem rozebíral v úvodu.

Tyto přípravky obsahují nejčastěji kombinaci extraktů a výtěžků rostlin podporujících přirozenou stimulaci testosteronu v lidském těle. Druhou skupinou jsou produkty s obsahem pouze jediné složky, například rostliny Tribulus Terrestris. V obou případech jde o volně prodejné přípravky.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Hormonální léčba

V případě, že je za nedostatkem testosteronu v těle nějaká patologická příčina, je nutná odborná lékařská léčba. Jde o hormonální léčbu ve formě léků na předpis nebo ve formě injekční léčby podávané intravenózně. Cílem léčby je jednak nahrazení chybějícího testosteronu a jednak podpora tvorby toho přirozeného.

Hormonální léčba je však určená jenom pro specifické případy a jen tehdy, když je testosteronu v těle akutní a velký nedostatek. Jde o případy mužů ve vyšším věku nebo o případy, kdy vlivem nedostatečného vývoje nedochází během dospívání k tvorbě testosteronu ve varlatech.

ZKUSTE VÍC MOŽNOSTÍ NAJEDNOU

Vícero výše popsaných možností na přirozenou podporu testosteronu se dá navzájem kombinovat. Pokud nejde o odbornou hormonální léčbu, která již spadá mezi lékařem indikovanou terapii, můžete zkusit téměř všechny zbylé možnosti současně. Dle mých zkušeností tím zlepšíte jejich účinnost a urychlíte pozitivní změny.

Nejčastější otázky o steroidech a testosteronu

Nejčastější otázky o steroidech a testosteronuTéma steroidů a jejich vlivu na libido nebo testosteron je natolik zajímavá, že jsem našel obrovské množství podnětů a otázek z této oblasti. Prošel jsem víceré fóra a diskuse na internetu, abych zjistil, co z praktického hlediska mužů nejvíc zajímá. Nejčastěji kladené otázky teď zodpovím právě na tomto místě:

Jak se projevuje nedostatek testosteronu v těle?

Nízká hladina testosteronu se projevuje u muže celkovým nedostatkem energie, absencí vitality, pocitem slabosti a především nedostatkem fyzické síly. V oblasti sexuálního života je patrný nízký sexuální apetit, ale například i problémy se ztopořením a erekcí.

Co všechno ovlivňuje pokles testosteronu?

V první řadě je to věk, co nejpřirozenější faktor ovlivňující snížení hladiny testosteronu v těle. Od 30. roku života se začíná postupně snižovat jeho přirozená produkce, co vede k hledání alternativ. Dalšími faktory jsou životospráva a později různá vážnější onemocnění.

Mohu užívat přírodní stimulanty testosteronu, a pokud ano, jak dlouho?

Ano, v případě přírodních stimulantů lze bezpečně užívat přípravky a to i dlouhodobě. Odhadnout konkrétní číslo vyjadřující například počet dní, týdnů nebo měsíců si netroufnu, vždy záleží na daném přípravku. Já jsem takové produkty ale užíval 3 až 6 měsíců, dle značky.

Může užívání syntetických steroidů poškodit zdraví?

Ano, dokonce se o kulturistech, kteří ve velkém užívají anabolické steroidy, mluví jako o těch, co si ničí zdraví. Kromě již zmiňovaných nežádoucích účinků je hlavním negativem obecně špatný vliv na hormonální hladinu a stav energetických zásob těla.

Mají steroidy nějaké pozitiva?

Nejde zcela o pozitiva, spíše o viditelné efekty, které nejsou vyloženě negativní. Užívání může pomoct sportovcům dosáhnout více síly a svalů rychleji, přičemž se snižuje čas nutný na regeneraci těla po tréninku. Kromě toho snižuji podíl tělesného tuku.

Jak fungují tablety na testosteron a proč je doporučuji

Jak fungují tablety na testosteron a proč je doporučujiJak jsem zmínil již dřív, nejlepší cestou je přirozené zvýšení testosteronu a právě na tenhle účel můžete jako podporu využít taky volně dostupné tablety. Jde o výživové doplňky s rostlinným složením, takže nehrozí žádné nežádoucí účinky.

Tyto tablety fungují na následovném základě:

Základem tablet jsou přírodní afrodiziaka stimulující testosteron v těle, jejíchž účinky jsou doplněny o vliv minerálů a vitamínů podporujících sexuální apetit a potenci

Tablety neobsahují žádné uměle a synteticky vyráběné účinné látky, právě naopak. Různé extrakty a výtěžky rostlin a bylin zaručují maximálně přirozené zvýšení testosteronu. Najdete v nich například Tribulus Terrestris, Macu, Muira Puamu nebo Pískavice řecké seno. Jde všechno o rostliny s dlouhodobě známými účinky na libido.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Přípravky jsou navíc:

dostupné bez předpisu, nakolik je jejich složení přírodní a nenajdete v nich žádné léčivá nebo látky, které spadají pod lékařskou indikaci
bez výskytu vážnějších nežádoucích a vedlejších účinků, za co vděčí právě přírodnímu složení, takže jsou vhodné aj na pravidelné užívání
ve velmi dobrém poměru ceny a účinků, nakolik pomáhají obvykle nejen na testosteron nebo libido, ale obecně na kvalitu sexuálního života

Širší účinky dosahují tyto přípravky právě kvůli komplexnímu složení. Mohou tak u mužů povzbudit nejen sexuální apetit, ale mít pozitivní vliv také na jejich potenci, především na kvalitu erekce. Víceré z nich podporují rovněž lepší spermatogenezu.

DLOUHODOBĚJŠÍ UŽÍVÁNÍ

Na rozdíl od syntetických přípravků trvá přírodním tabletám delší dobu, než začnou plně účinkovat. To je taky důvod, proč je nezbytné dlouhodobé užívání. Obvykle jde o období od 2 do 3 měsíců, první účinky jsou však již po měsíci.

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimiNa trhu je aj v oblasti přípravků určených na zvýšení testosteronu a libida poměrně velká konkurence. Podobně jak v případě tablet určených například na zvýšení potence, taky v této kategorii platí, že je potřeba dívat se na účinky v praxi a hodnocení ostatních uživatelů, nejen na to, co deklaruje výrobce.

Já osobně jsem zkusil desítky přípravků s ráznými účinky na libido. Některé mi pomohly viditelně už během prvního měsíce užívání, jiné na tom byly ale bohužel hůř. Pokud byste se chtěli inspirovat, tady jsou ty, s kterými jsem měl nejlepší zkušenosti:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Přejít do obchoduMoje recenze
Děkujeme za hlas

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *