Vaginální orgasmus

Vaginální orgasmusDosahuje ho pořád jenom menšina žen, no o to vzácnější a intenzivnější je. Vaginální orgasmus je svým průběhem neporovnatelně kvalitnější pro ženu, jako orgasmus dosažený stimulací klitorisu. Žena se ho může pokusit dosáhnout sama, nebo se o to může přičinit taky její partner. Základní podmínkou však je, že udrží delší dobu 100 % ztopoření.

V případě žen však nepřijde orgasmus jen tak sám od sebe. Jsou ženy, které ho běžně nemohou dosáhnout, a v tom případě je potřebné si vědět pomoct. Existují různé techniky a cvičení, díky kterým může žena vaginální orgasmus dosáhnout.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG, STOPOREX WOMEN

V případě, že jste žena a chcete tento orgasmus zažít, ale taky v případě, že jste muž a chcete dopřát partnerce tuto formu potěšení, zkusím vám v tomto článku poradit, jak vaginální orgasmus dosáhnout a co všechno pro to můžete udělat.

Vaginální orgasmus: definice, význam a postup

Vaginální orgasmus: definice, význam a postupŽena může dosáhnout dva druhy orgasmu a to buď klitorální nebo vaginální. Tyto názvy jsou odvozené od místa, které je potřeba stimulovat během sexuálního dráždění. Klitorální orgasmus je u žen častější, ale vaginální je z hlediska intenzity mnohem zajímavější.

Vaginální orgasmus se dosahuje stimulací celého vnitra pochvy

Na rozdíl od klitorálního tak dochází k intenzívnějšímu prožití vyvrcholení

Pro dosažení vaginálního orgasmu je nevyhnutné vyplnění co největšího místa vagíny penisem, proto hodně záleží na jeho velikosti a ztopoření

Proč je vaginální orgasmus lepší než klitorální? O klitorise se říká, že je to nejlépe inervovaná část pohlavní soustavy, ale z hlediska plochy je pro ženu lepší stimulace vnitra pochvy. Nejde jen o bod G, ale o celé nitro, přičemž pokud je nitro vagíny maximálně prokrvené a zároveň stimulováno, je vaginální orgasmus pro ženu nejlepší sexuální zážitek.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Postup na dosažení vaginálního orgasmu je následující:

ze začátku je nutná sexuální stimulace vnitřní části vagíny, nejlépe v první třetině v oblasti bodu G, kde je vagína nejvíc inervována
postupně se je potřeba dostat k stimulaci hlouběji, ideální je, aby penis vagínu vyplnil a jeho špička se dotýkala děložního čípku
na základě pokračující sexuální lze dosáhnout vaginální orgasmus, avšak nesmí dojít během této stimulace k působení na klitoris

Bohaté inervování vagíny společně s co nejlepším prokrvením a stažením její vnitřních svalů je nejlepší recept na vaginální orgasmus. Nejvíc citlivá je vagína v první třetině, především tam, kde je bod G, ale žena by měla zkoušet i další možnosti.

Kromě dostatečně velkého penisu s plným ztopořením hraje při vaginálním orgazmu velkou roly správná poloha. Preference každé ženy sice mohou být individuální, no z průzkumů se jeví jako nejlepší poloha obrácená jezdkyně.

NEOPOMÍNEJTE ANI PŘEDEHRU

Víceří muži se při vaginálním orgasmu spoléhají na to, že nemusí pozornost až tak věnovat předehře a například klitorisu. To určitě není pravda a každá jedna žena vám potvrdí, že vaginální orgasmus je sice fantastický zážitek, ale předehra je rovněž důležitá.

Jaké problémy nastávají s vaginálním orgasmem a jaké jsou jejich příznaky

Jaké problémy nastávají s vaginálním orgasmem a jaké jsou jejich příznakyŽeny mají problémy s dosažením orgasmu a to nejen vaginálního poměrně často. Některé formy těchto komplikací jsou jenom dočasného charakteru, no jindy může jít o poruchy se širším přesahem a mohou se projevovat například i bolestmi během styku.

Tady jsou nejčastější typy problémů a poruch v souvislosti se ženským vaginálním orgasmem:

Anorgasmie: Dosáhnout vaginální, ale taky jiný typ orgasmu, může ženě bránit anorgasmie. Jde o poruchu dosažení orgasmu, která může být celková nebo částečná. V případě částeční anorgasmie lze orgasmus dosáhnout jenom jistým typem stimulace, nejčastěji vlastní masturbací. Při plné anorgasmií se nedá dosáhnout vyvrcholení vůbec.

Frigidita: Pojem frigidita byl svého času používán docela hodně, až příliš, no v zásadě jde o stav, kdy žena nejen, že nemůže nebo neví dosáhnout orgasmus, ale má problém taky se sexuálním vzrušením. Znamená to, že nereaguje na sexuální dráždění a stimulaci a je jedno, jestli se jedná o dráždění v rámci vnitra vagíny nebo například dráždění klitorisu.

Vaginizmus: Nepříjemným problémem je stav vaginizmus. Během něj dochází k samovolnému a vůli neovládatelnému stažení vaginálního svalstva, které se dostane mimovolně do křeče. Muž pak nemůže proniknout do vagíny, případně pokud se tak stane, je takový styk bolestivý. Tento stav může mít fyziologické aj psychologické příčiny.

Opoždění orgasmu: Tento problém je spojen s prodloužením času k dosažení orgasmu Opoždění může nastat rovněž v případě, že samotná sexuální stimulace je bezproblémová a sexuální aktivita probíhá normálně včetně vzrušení. Příčinou mohou být některé léky, nebo psychogenní faktory a nižší sexuální vzrušivost.

Příčiny problémů s vaginálním orgasmem

Příčiny problémů s vaginálním orgasmemVýše zmíněné poruchy a problémy mají vždy nějakou příčinu. Někdy jsou příčiny společné s příčinami nízkého nebo nedostatečného libida, případně nedostatečné vzrušivosti. Víceré se dokonce dotýkají také mužů.

Tady jsou nejčastější faktory, které ovlivňují vaginální orgasmus u žen:

Nízké libido: Nedostatečný sexuální apetit, čili nízké libido, bývá častým problémem u mnohých žen. Většinou je tento stav spojován s frigiditou, ale nemusí to tak být pokaždé. V každém případě, tento problém snižuje chuť na sex a bráni dosáhnout kvalitní orgasmus.

Nedostatečné prokrvení a zvlhčení vagíny: Druhou hojnou příčinou problémů s vaginálním orgasmem je faktor přítomen přímo ve vagíně. Může jít o nedostatečné prokrvení vagíny nebo nedostatečnou sekreci, co stěžuje dosažení orgasmu.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Zdravotní problémy: Na problémech s dosažením orgasmu se ovšem mohou podílet i nemoci. Může jít o cukrovku, případně o lokální onemocnění, například zánět. Stejně tak problémy s hormony stěžují dosažení orgasmu a podobně různá onemocnění nervového systému.

Psychologické faktory: Stres, úzkost, strach a deprese, to jsou 4 nejčastější faktory psychogenního typu, které mohou být příčinou nemožnosti dosáhnout orgasmus a to platí i pro ten vaginální. Stejně tak partnerské neshody nebo trauma z minulosti mohou být problém.

Nežádoucí účinky léků: Víceré léky na předpis, především z kategorie léků proti bolesti, antidepresív a jiných léků s účinkem na nervovou soustavu, mohou zhoršit šanci na dosažení orgasmu. Ovlivnit mohou rovněž nedostatečnou sekreci pochvy, co se projeví bolestmi během styku.

Problém s partnerem: Příčina, která může způsobit ženě problémy s dosažením orgasmu, může být taky na straně partnera. Pokud totiž muž nemá dostatečně velký penis, případně jeho erekce není 100 %, nemůže nitro vagíny dostatečně stimulovat.

PŘÍLIŠ MÁLO VZÁJEMNÉ KOMUNIKACE

Málo komunikace mezi partnery sice není primární příčina problémů s dosažením vaginálního orgasmu, jde ale o faktor, který tuto situaci stěžuje. Víceré studie ukázaly, že ženy dosáhnou vaginální orgasmus spíše u partnera, s kterým více o sexu komunikují.

Jak na dosažení vaginálního orgasmu

Jak na dosažení vaginálního orgasmuDosažení vaginálního orgasmu je záležitostí nejen ženy, ale rovněž muže. Řešení problémů s dosažením orgasmu tak záleží od obou partnerů, každý z nich může k zvýšení kvality sexuálního života přispět jinak.

Tady jsou nejobvyklejší možnosti a způsoby, které pomohou ženě dosáhnout vaginální orgasmus:

Léčba souvisejícího onemocnění

Pokud je problém s dosažením vaginálního orgasmu způsoben nějakou externí nemocí, například kardiovaskulárního, nervového nebo jiného charakteru, je nezbytné v první řadě řešit toto onemocnění. To se týká ale nejen fyziologických problémů, ale aj psychogenních, především deprese.

Režimová opatření

Druhou možností, jak zlepšit šanci na dosažení orgasmu, jsou režimová opatření. Může jít o vysazení léků s negativními vedlejšími účinky na pohlavní soustavu, ale také o vyhýbání se stresu a jiným rizikovým faktorům. Druhým typem opatření by měly být změny v sexuální oblasti, například experimentování s novými pozicemi.

Lubrikační gely a sexuální pomůcky

Právě na zpestření sexuálního života jsou ideální různé druhy sexuálních a erotických pomůcek. Jejich postupným používáním může žena zlepšit například své zkušenosti a zjistit, jakým způsobem a stylem ví dosáhnout nejlépe vaginální orgasmus. Pomáhat si přitom, ovšem taky při běžném styku, může různými lubrikačními gely.

➡️ Bohatý výběr sex pomůcek

Doporučuji Kondomshop.cz
– diskrétní doručení
– výhodné balení a slevy
– všechny druhy na jednom místě
– bohatý výběr
– kvalitní značky

Cvičení a tréning

Žena může trénovat svou vagínu, nakolik jde z hlediska struktury tkáně o sval. Nejlépe je cvičit poševní svaly vleže, s pokrčenými koleny. Celý trénink spočívá v pravidelném stažení a uvolnění svalů vagíny na 5 sekund. Pomoct si můžete aj prstem.

Přípravky na zvýšení libida a prokrvení

Zlepšení šance na dosažení vaginálního orgasmu mohou zvýšit některé volně dostupné tablety na vnitřní použití. Doporučuji zaměřit se na ty, které mají pozitivní vliv na zvýšení libida a prokrvení pohlavní soustavy. Na trhu jsou dostupné přípravky s rostlinným složením, které jsou ideální na dlouhodobé užívání.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Zlepšení erekce u partnera

Jak jsem již naznačil u příčin, pokud není chyba u ženy, ale u jejího partnera, musí se taky on zaměřit na řešení svého problému. Nejčastěji jde o nedostatečně velký penis nebo o nedostatečně kvalitní erekci. Oba tyto problémy se dají částečně řešit volně dostupnými přípravky.

Nejčastější otázky o vaginálním orgasmu

Nejčastější otázky o vaginálním orgasmuU žen je téma orgasmu většinou tabu a dle statistik si jen málo z nich ví otevřeně o problémech s dosažením orgasmu promluvit s lékařem. Vícero z nich proto využívá za tímto účelem internet. Tady jsou nejčastější otázky, které se ptají:

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Může každá žena dosáhnout vaginální orgasmus?

Ano i ne. Statistiky jsou bohužel neúprosné, dokonce téměř 20 % žen nemůže dosáhnout orgasmus vůbec. V případě, že tomu ale nebrání nějaké fyziologické, biologické a psychogenní příčiny, teoreticky může mít vaginální orgasmus každá žena. I zde ale platí, že sám od sebe nepřijde, je potřeba na něm pracovat.

Je vaginální a cervikální orgasmus to samé?

Ne, ačkoli si to hodně mužů a žen plete. Zatímco při vaginálním orgasmu se sexuální dráždění soustředí na celou oblast vagíny, při cervikálním jde o vyvrcholení dosažené v reakci na izolované dráždění některých bodů uvnitř pochvy. Nejčastěji jde o body nacházející se na děložním čípku.

Je nutná stimulace bodu G na dosažení vaginálního orgasmu?

Není to nevyhnutelné. Dosažení vaginálního orgasmu současně s drážděním bodu G je sice pro ženu ještě intenzivnější, ale podaří se to jenom málokomu a vyžaduje si to dokonalou souhru partnerů.

Jsou nějaké sexuální polohy vhodné pro dosažení tohoto orgasmu?

Ano, především ty, kde může muž do ženy proniknout úplně. Jde například o polohu jezdkyně nebo obrácené jezdkyně, případně polohu zezadu. Základem je, aby penis co nejlépe vyplnil vagínu, ale zároveň aby žena měla nad drážděním kontrolu taky sama.

Jak moc rozhoduje o kvalitě orgasmu ženy partnerův penis?

Zatímco v případě klitorálního orgasmu je tento faktor bezvýznamný, právě v případě vaginálního orgasmu je rozhodující. Důležitá je však nejen jeho velikost, ale taky dosažení co nejlepšího možného ztopoření. Kvalitní a dlouhodobá erekce znamená totiž vyšší šanci na lepší sexuální dráždění.

Jak fungují podpůrné tablety pro muže a ženy a proč je doporučuji

Jak fungují podpůrné tablety pro muže a ženy a proč je doporučujiPokud chce žena zažít kvalitní vaginální orgasmus, nejpodstatnější jsou dvě věci. První je, aby byl muž připraven, čili aby měl 100 % erekci. Druhou je, aby byla připravená žena, čili aby byla její pohlavní soustava dostatečně prokrvená a ona si tak mohla užít styk.

Na podporu obou těchto faktorů existují speciální podpůrné přípravky:

Jde o tablety s rostlinným složením, které působí na prokrvení pohlavní soustavy, co u mužů znamená podporu erekce a u žen podporu libida

V případě tablet pro muže jde především o přípravky s obsahem rostlin působících na lepší prokrvení pohlavního údu a hladkou svalovinu v penisu, co má za následek zlepšení erekce. Tablety pro ženy dosahují díky podobným rostlinným extraktům zas lepší prokrvení celé pohlavní soustavy, co zvýší citlivost vagíny na sexuální stimulaci.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Přípravky pro obě pohlaví mají navíc společné tyto výhody:

jsou volně dostupné, čili na jejich koupi nepotřebujete mít lékařský předpis a můžete si je dokonce objednat i od výrobců přes jejich oficiální eshop
díky složení na bázi rostlinných a bylinných extraktů není problémem ani delší užívání a to bez nežádoucích účinků
kromě podpory dosažení kvalitnějšího orgasmu mají tyto přípravky navíc rozsáhlejší vliv a působí na celý sexuální život komplexně

Co se týče jednotlivých účinků, tady jsou ty nejpodstatnější:

Zvýšení libida: V případě přípravků pro obě pohlaví je jedním z nejdůležitějších účinků zlepšení sexuálního apetitu, čili zvýšení libida
Podpora erekce: Tablety určené pro muže působí v tomto případě především na podporu zdravé erekce, co se projeví kvalitnějším a déle trvajícím ztopořením
Vyšší vzrušivost během styku: V případě žen je jedním z důležitých účinků zlepšení sexuální vzrušivosti na dráždění a stimulaci během pohlavního styku

DLOUHODOBÉ UŽÍVÁNÍ

Zmíněné účinky jsou dosažené v případě těchto tablet jenom déle trvajícím užíváním. Je to kvůli tomu, že účinné látky jsou bylinného a rostlinného charakteru, takže musí působit v organizmu déle. První účinky se ale obvykle objeví už během prvního měsíce.

Tablety, které jsem vyzkoušel já a má partnerka a zkušenosti s nimi

Tablety, které jsem vyzkoušel já a má partnerka a zkušenosti s nimiVolně dostupných tablet určených na podporu lepšího orgasmu je u nás docela hodně. Situace je sice už lepší, jak tomu bylo v minulosti, no i přes to jsou na trhu pořád dostupné i méně kvalitní přípravky. V jejich případě byste na očekávané účinky a výsledek čekali dlouho a mnohokrát marně.

Pokud byste chtěli v této oblasti poradit, já sám mám dlouholeté zkušenosti s podobnými tabletami pro muže. Má partnerka zas zkoušela vícero přípravků určených pro ženy. Pokud byste chtěli vědět, co se osvědčilo nejvíc nám, tady je přehled nejlepších značek:

Pro ženy:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
1. Stoporex Women
Více infomoje recenze
2. Feminus pro ženy
Více infomoje recenze

Pro muže:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
5/5 - (1 vote)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *