Ženská obřízka

Ženská obřízka

Obřízka u ženy je termín, který se sice přirovnává k té mužské, ale jde o velmi mylné přirovnání. Tím, jak ženská obřízka vypadá, co všechno zahrnuje a zejména tím, že nemá žádné výhody, spíše jen nevýhody, jde o zákrok velmi negativního charakteru. Žena při něm přijde o velkou část zevního genitálu a má celoživotní následky.

Nejčastěji praktikují ženskou obřízku země v Africe, například Somálsko a jiné státní západní, východní a severovýchodní Afriky. Přestože je rozšířený názor, že obřízka je náboženského charakteru, křesťanství, islám i judaismus ji zakazují.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG, STOPOREX WOMEN

Ačkoli mým cílem není při tomto tématu suplovat encyklopedie typu Wikipedia, historické a sociologické hledisko zcela vynechat nemohu. Na ženskou obřízku se však podívám primárně z hlediska kvality sexuálního života a sexuální stimulace.

Co je ženská obřízka a jaký má cíl

Infibulace, což je odborný název pro obřízku u žen, je zákrok spojený tradičně s některými společenskými či komunitními rituály. Spočívá v odstranění části zevního genitálu a technicky se jedná o chirurgický zákrok s vážným zásahem do pohlavní soustavy.

Obřízka se provádí nejčastěji na klitorisu a vnějších pyscích ohanbí, které se obvykle odstraňují částečně nebo zcela

Jde o zvyk či tradici historicky spojenou zejména se zeměmi kolem rovníku, pro mnoho kultur má obřízka i za sociální význam přechodu do dospělosti

Medicína obřízku u žen odsuzuje, údajně ji má až 140 milionů žen na světě

Jedním z důvodem, který se uvádí v zemích, kde je obřízka součástí tradic a kultury, je i duchovní důvod. Podle něj totiž žena po obřízce je méně sexuálně stimulována a je manželovi méně nevěrná. To je možná i pravda, protože po obřízce přichází žena o klitoris a tu část genitálu, který jí může způsobit sexuální uspokojení.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Ženská obřízka je kromě toho prokazatelně spojena s několika problémy:

bezprostředně po zákroku dochází k těžkému krvácení, problémům s močením a zvyšuje se riziko vzniku infekce či zánětu
dlouhodobě je obřízka rizikovým faktorem pro neplodnost, komplikace při porodu a také vznik různých cyst
podcenit netřeba ani psychologickou trauma, protože zákrok nezvratně připraví ženu o možnost plného prožívání sexuálního vztahu

HISTORICKY DOMNĚLÉ VÝHODY

Oproti výše uvedeným prokázaným nevýhodám byly v minulosti uváděny i některé výhody, které se ale ukázaly jako neopodstatněné. Nejčastěji šlo o zvýšení plodnosti, zlepšení porodu, utlumení libida a hygienu oblasti. Nic z toho se však neprokázalo.

Jak probíhá ženská obřízka a typy obřízky

Ženská obřízka má nejrozšířenější tři způsoby výkonu. Zatímco první typ je jen velmi jemný a málo invazivní, poslední způsob vážně zasahuje nejen do sexuálního života, ale i do zdraví pohlavní soustavy. O každém z těchto způsobů však platí, že představuje nenávratný zásah do ženského pohlavního systému, který je u nás nelegální.

Zde jsou tři nejčastější typy obřízky u žen:

Obříznutí klitorisu

Nejméně invazivním zákrokem já zásah do klitorisu, čili jeho obřízka. Zde se provádějí zpravidla tři formy zásahů, nejméně rozšířeným je odstranění předkožky klitorisu neboli obnažení klitorisu. Takový zákrok je ale velmi málo rozšířený, vychází z arabské tradice a jde o jeden z původních způsobů pravé obřízky.

Více rozšířené je buď částečné nebo úplné odstranění klitorisu, odborně nazývané klitoridektomie. Odstraňují se tak buď špička klitorisu, což má za cíl snížit možnost sexuálního dráždění, případně celý volně viditelný klitoris. V tomto posledním případě nastává nejtěžší zásah z hlediska kvality sexuálního života.

Obříznutí klitorisu a malých stydkých pysků

Druhým typem obřízky je nejen odříznutí klitorisu, ale už i zásah do vnější části pochvy. Odborně se tento způsob obřízky nazývá excize a doprovází jej obvykle i odstranění malých stydkých pysků. V tomto případě je cílem znovu co nejnižší možnost sexuálního dráždění a stimulace u ženy.

Tento způsob obřízky u ženy je již zásahem nejen z hlediska sexuální kvality života, ale jde také o zásah přímo z hlediska pohlavního zdraví. Velmi často totiž následkem takového invazivního zákroku vznikají různé infekce a záněty, problémem mohou být i poruchy močení a močové soustavy. Ještě stále ale nejde o nejhorší formu.

Úplná ženská obřízka velkých pysků

Posledním a nejvíce invazivním způsobem je úplné odříznutí vnějších genitálií, čili klitorisu i malých stydkých pysků a následné spojení velkých stydkých pysků. Takový zákrok se nazývá úplná infibulace a dochází při něm i k nařezání a odstranění velkých pysků a následnému zašitý celého zevního genitálu.

Této obřízce se někdy říká také tzv. Faraonská obřízka, přičemž výsledkem je takové sešití rány po obřízce, že zbývá jen malý otvor pro odvod moči a menstruační krve. V některých zemích je taková obřízka důkazem panenství a při první svatební noci je žena znovu rozříznutá pro zvětšení otvoru za účelem pohlavního styku.

Nejčastější otázky o ženské obřízce

Obřízka u žen je v našich končinách poměrně neznámá a tomu odpovídá i celková internetová diskuse na toto téma. Jelikož mým cílem je poskytnout z této oblasti co nejvíce informací a jejich co nejširší spektrum, podíval jsem si některé internetové fóra s cílem zjistit, co ženy nejvíce o obřízce zajímá. Zde je přehled nejvíce kladených otázek:

Dělá se ženská obřízka i na Slovensku nebo v Evropě?

Ne, alespoň já jsem nic nezjistil. Podle WHO, čili Světové zdravotnické organizace, jde technicky o mrzačení ženských pohlavních orgánů, takže tato praktika je u nás zakázána. Dočetl jsem se však, že byly nějaké případy v Německu, ale ty byly nelegální.

Podle statistik se vyskytuje obřízka zejména v Africe. Kde konkrétně?

Jako země s nejčastějším výskytem se označují právě africké státy, jde téměř o souvislý pás od západu po východ, od Senegalu až po Somálsko. Donedávna se prováděla obřízka i v Egyptě, ale už je zákonem zakázána. Částečně se vyskytuje i v Iráku či Saúdské Arábii.

Jaké tradice a pověry jsou pro obřízku u žen typické?

Nejčastěji se uvádělo, že to prospívá lepší hygieně a lepšímu porodu, ale ve skutečnosti byl opak pravdou. Kromě toho je s tímto zákrokem spojená snaha o duchovní čistotu, která měla zabránit nechtěných masturbaci nebo vyššímu sexuálnímu apetitu a libidu.

Má něco společného ženská obřízka s náboženstvím?

Tomuto tématu se nelze vyhnout, zejména ne na internetu, kde se pravidelně spojuje obřízka ženy a náboženství islám. Zde je třeba říci, že ačkoli i já jsem našel několik takových příkladů, drtivá většina případů není prováděna na základě náboženských příkazů či rituálů.

Má ženská obřízka i nějaké výhody?

Obávám se, že ne. Všechny deklarované výhody, i na základě nějakých tradic a pověr, jsou jen domnělé a moderní medicína jejich vyvrátila. V některých komunitách v daných zemích může být obřízka sociální výhodou před provdáním, ale to podle mě výhoda není.

NA INTERNETU JE AJ FOTO A VIDEO

Při hledání otázek na téma ženské obřízky lze nalézt také různé fotografie a videa, většinou dokumentárního typu. Nebudu sem na ně dávat odkazy, podle mě to není z hlediska informovanosti potřebné. Uvádím to jen jako upozornění i na jiný typ zdroje.

Jak zlepšit a podpořit sexuální život u žen

Přejděme nyní od tématu ženské obřízky k něčemu příjemnějšímu a to je podpora sexuálního života a jeho kvality u žen. Právě uspokojivý sexuální život je jedním z nejdůležitějších klíčů k spokojenému partnerskému vztahu a ačkoli to mnoho mužů i žen popírá, zkušenosti se oklamat nedají.

Poprosil jsem mou partnerku, aby zveřejnila věci, které jí osobně pomohly:

základem je dostatek fantazie a neupadnutí do stereotypu, takže stojí za to okořenit si sexuální život novými polohami a sexuálními hrami
dbát třeba i na zdravý stav pohlavního systému, který je propojen s močovým, takže prevence vůči zánětům a infekcím je určitě na místě
zapomínat byste neměli ani na dostatek fyzického a mentálního odpočinku, stres a deprese také zhoršují sexuální apetit a libido
pokud aktuální nemáte partnera, vyzkoušejte masturbaci a různé vibrační pomůcky či jiné erotické hračky
přirozená podpora kvality sexuálního života je nejlepší, například známé afrodisiakum Maca z jižní Ameriky pomáhá mužům i ženám

Jak fungují přípravky na podporu ženského libida a proč jejich doporučuji

Prostakan forte: ZkušenostiPrávě na rostlinném základě obsahujícím přírodní afrodiziaka a byliny či látky stimulující pohlavní soustavu. K těmto přípravkům se dostala i moje partnerka a to na radu jedné ze svých známých. Odkdy je vyzkoušela, neumí si je vynachválit.

Pokud jde o jejich fungování, to je poměrně jednoduché:

Tyto přípravky obsahují látky podporující hormonální hladinu žen, což zvyšuje libido, zároveň pomáhají i na lepší prokrvení pohlavní soustavy a genitálií

Nejčastěji zde lze nalézt tradiční afrodisiaka, které podporují přirozenou stimulaci hormonů a zlepšují hormonální rovnováhu. Kromě nich se zde nacházejí i aminokyseliny na zlepšení prokrvení intimní oblasti. Ty jsou součástí nejen tablet k vnitřnímu užití, ale také krémů a gelů na vnější aplikaci.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Všechny typy těchto přípravků mají několik výhod:

koupě je bez předpisu, receptu nebo nějaké lékařské indikace, abyste si uvedené přípravky koupili, nemusíte ani předem navštívit lékaře
nemusíte se také obávat o žádné vážnější vedlejší nebo nežádoucí účinky, nic podobného nehrozí kvůli přirozenému složení
působení těchto přípravků může být i dlouhodobé, zvláště pokud jde o tablety, které se dají užívat pravidelně každý den i několik měsíců

Pokud si zvolíte formu gelů či krémů, jejich používání je velmi jednoduché. Stačí si před pohlavním stykem nanést potřebné množství přípravku přímo na intimní oblast, rozetřít, rozmasírovat a to je všechno. O ostatní se už postarají látky obsažené v přípravku.

BOHATÉ SLOŽENÍ = ŠIRŠÍ PŮSOBENÍ

Pokud si zvolíte formu tablet, máte velkou výhodu v tom, že většina těchto přípravků má velmi bohaté složení. To se projeví i na jejich působení, několik z nich totiž působí nejen přímo na sexuální funkce, ale také na zvýšení fyzické a mentální vitality.

Přípravky, které vyzkoušela moje partnerka a její zkušenosti s nimi

Přejděme nyní od teorie více do praxe, konkrétně k přípravkům určeným na podporu sexuálního života u žen a na podporu jejich sexuálního apetitu. Oproti situaci u mužů, kde je nabídka produktů velká, ženské přípravky jsou zastoupeny trochu skromnější. Stále se ale dají najít několik zajímavé značky.

Klíčem při výběru by ale určitě neměla být jen cena, dívat se třeba primárně na složení daného přípravku a na reference. Abych vám co nejlépe poradil, rozhodl jsem se zveřejnit zkušenosti partnerky se značkami, které jí pomohly nejvíce:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
1. Stoporex Women
Více infomoje recenze
2. Feminus pro ženy
Více infomoje recenze
3.2/5 - (31 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *