Jak oddálit menstruaci

Jak oddálit menstruaci

Máte před dovolenou, před operací nebo je před vámi jiná časově náročná událost? Mnoho žen i dívek v této situaci se ptá, jak si oddálit menstruaci, pokud možno co nejvíce přirozeně bez léků a bez pilulek. S antikoncepcí či speciálními hormonálními léky na předpis je to sice hračka, ale mohou se dostavit i vedlejší účinky.

Zároveň je třeba vědět, že menstruace je přirozenou součástí života ženy. Otázky typu, jak účinně oddálit menstruaci, byste si proto neměli klást pravidelně a příliš často, protože může dojít k významnému narušení hormonální rovnováhy v organismu.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG, STOPOREX WOMEN

Na druhou stranu, pokud je k tomu skutečně pádný důvod, existují možnosti a způsoby, jak menstruaci posunout, dokonce se dá nejen oddálit, ale i přiblížit. V tomto článku se podíváme na několik způsobů včetně osvědčených domácích receptů.

Co ovlivňuje menstruaci a jak probíhá její oddálení

Menstruace je součástí menstruačního cyklu, který je periodický a je spojen s fyziologickými změnami souvisejícími s hormonální a pohlavní soustavou. Během života menstruuje žena zhruba 500 krát, z vaječníků se za ten čas uvolní asi 400 vajíček.

Menstruace je prvním dnem nového menstruačního cyklu, který trvá od 20 do 40 dnů, přičemž nejčastějším obdobím je průměr 28 dní

Samotná menstruace trvá obvykle 3 až 5 dní, v některých případech to může být déle, přičemž během ní se z těla vyloučí přibližně 50 až 100 ml krve

Během menstruace dochází ke zvýšení hladiny specifického hormonu zvaného estrogen

Menstruace je důležitá pro udržování hormonální rovnováhy a také jako znak, že nedošlo k těhotenství. Vzhledem k tomu, že menstruační cyklus není přesně dán, může se jeho trvání každý měsíc lišit. Na trvání cyklu má vliv několik faktorů, některé jsou spojeny s hormony, jiné mohou být i externího charakteru.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Pokud jde o možné oddálení menstruace, toto třeba o celém procesu vědět:

hormonální antikoncepce slouží k oddálení o přesný počet dní, hormonální pilulky o dva týdny, ale vždy jde o vážný zásah do hormonální rovnováhy
samotné posunutí menstruace není zdravotně problémové, avšak časté užívání hormonálních tablet má negativní důsledky pro hormonální rovnováhu
přirozené oddálení menstruace pomocí různých potravin či jiných způsobů není již tak samozřejmé a  nemusí účinkovat u každé ženy podle jejích představ

POZOR NA RIZIKA

Oddálení menstruace je umělý zásah do přirozeného cyklu v ženském organismu, takže takový krok s sebou nese i rizika. Zvýšená opatrnost je na místě u žen, které mají problémy se srážením krve, chronické onemocnění a problémy s hormonální rovnováhou.

Jak oddálit menstruaci – všechny způsoby

Přejděme nyní od teorie k tomu, jak účinně oddálit menstruaci. Dříve, než se dostanu k jednotlivým způsobem, rád bych upozornil, že výsledky se mohou u každé ženy lišit a jsou velmi individuální. Někdy přijde k posunutí jen o 1 či 2 dny.

Ať se líbí, tady jsou nejčastější metody:

Oddálení s hormonální antikoncepcí: Asi nejznámějším způsobem je využití HAK, kde se vynechá 7 denní pauza a z nového balíčku si vezmete tolik tablet, kolik dní plánujete nemít menstruaci. Vynecháte tedy tzv. placebo tabletky.

Hormonální léky na předpis: Druhou možností je nechat si předepsat hormonální pilulky. Ty se obvykle užívají 2 až 3 krát za den před očekávanou menstruací. Zde je však i riziko nežádoucích účinků, například nevolnosti, zvracení či poruch spánku.

Oddálení díky zvýšení vitamínu C: Pokud chcete oddálit menstruaci více přirozeně, jedním z nejznámějších a nejvíce osvědčených receptů je vitamin C. Jeden citron denně po dobu 2 či 3 dnů dokáže menstruaci oddálit i o týden.

Rostliny a byliny: Už naše babičky znaly některé osvědčené bylinky na prodloužení menstruačního cyklu a oddálení menses. Můžete si koupit čaje nebo tinktury z Kapsičky pastýřské, řebříčku obecného nebo Vitex jehněčího.

Potraviny, které konzumovat: Mezi potraviny, které se osvědčily ženám na oddálení menstruace, patří čočka, petrželka a čaj z ní, jablečný ocet, mrkev nebo malinové listy a čaj z nich. Účinky jsou ale individuální.

Potraviny, kterým se vyhýbat: Pro oddálení menstruace může pomoci i vyhýbání se potravinám zvyšujícím teplo uvnitř organismu. Jde například o koření a koření, papáju, sezam, mango, ananas, datle a kořenovou zeleninu.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Nejčastější otázky o menstruaci a její oddálení

Přejděme nyní k praktickým otázkám týkajícím se průběhu menstruace a faktorů, které mají na její termín vliv. Ženy se na internetových fórech zajímají především o to, zda ví životní styl ovlivnit termín menstruace, případně o to, jaké mohou být nepříznivé důsledky její oddálení. Zde jsou nejvíce kladené otázky:

Může nějakým způsobem stres ovlivnit termín menstruace?

Ano, stres, nervozita, časová tíseň nebo nějaký jiný podobný negativní vnější faktor může mít na průběh a termín menstruace svůj vliv. Ve většině případů platí, že více stresu znamená zhoršení pravidelnosti menstruačního cyklu a také oddálení menstruace.

Jak ovlivňuje menstruaci pohyb a sportování?

Intenzivnější pohyb a sportování může posunout menstruaci, dokonce pravidelná fyzicky náročnější aktivita může dlouhodobě ovlivnit prodloužení menstruačního cyklu. Některé ženy k tomu přidávají i sprchování ve studené vodě, zde ale pozor na zánět močových cest.

Může užívání hormonálních tablet způsobit nějaké vedlejší účinky?

Ano a to dokonce už i při občasném užívání. Nejčastěji přichází k z problémům s hormonální rovnováhou a celkovým narušením přirozeného menstruačního cyklu, případně zesílení některých negativních příznaků premenstruačního syndromu.

Které ženy by se neměly pokoušet oddálit menstruaci?

Ne pro všechny ženy je vhodné oddálení menstruace a to ze zdravotních důvodů. Pokud máte podezření, že můžete být těhotná, oddálení určitě nezkoušejte. Totéž platí při podezření na rakovinové onemocnění prsů a genitálií, trombózu a endokrinologické poruchy.

Může na oddálení menstruace pomoci i nějaké konkrétní cvičení?

Ano, konkrétně nejvíce známým je cvičením je masírování dělohy a břicha. Zde je však třeba maximální opatrnost, masáž by měla být jemnější, asi taková, jak se dělá při výskytu křečí v děloze. O konkrétní technice se ale poraďte s někým zkušenějším.

MENSTRUACE MÁ AJ POZITIVNÍ VLIVY

Oddálení menstruace by mělo být opravdu výjimečnou záležitostí. Dodržování pravidelnosti menstruačního cyklu má totiž i pozitivní dopady, zejména udržuje krevní tlak v normě, snižuje riziko infarktu a cévních onemocnění a podporuje i intimní zdraví.

Jak zlepšit a podpořit hormonální rovnováhu

Prostakan forte: ZkušenostiPro zlepšení hormonální rovnováhy má vliv řada faktorů, například i životospráva a životní styl. Pokud budete chtít po oddálení menstruace znovu obnovit její pravidelnost a zdravý průběh, právě správná hladina hormonů je důležitou podmínkou.

Zaměřit se můžete na následující opatření a režimová změny:

vyhýbejte se průmyslově zpracovaným potravinám, bílé mouce, rafinovanému cukru, margarínem a průmyslově zpracováván olejem
klíčové je zvýšení omega-3 mastných kyselin, minerálů a vitamínů, například přes konzumaci sóji, ořechů, ryb, chia semínek a ovoce se zeleninou
zapomeňte na alkohol i kouření naopak pravidelný pohyb mírnějšího charakteru, například chůze, plavání nebo delší běh, jsou ideální na hormonální rovnováhu
důležité je i dodržování pitného režimu, samozřejmě ne pomocí slazených limonád, ale ideálně pomocí čisté pitné vody
několik rostliny a byliny jsou také skvělým zdrojem stopových prvků či látek příznivě ovlivňujících hormony, například fytoestrogenů

Jak fungují pilulky na podporu hormonální rovnováhy a proč jejich doporučuji

Prostakan forte: ZkušenostiMenstruace a menstruační cyklus souvisí i s hormonální hladinou, zejména pokud jde o pohlavní hormony estrogen a progesteron. Pokud byste chtěli podpořit svůj menstruační cyklus, právě hormonální rovnováha v organismu je velmi důležitý faktor.

Moje partnerka má zkušenosti s těmito tabletkami:

Principem jejich fungování je působení účinných látek v podobě rostlinných extraktů s obsahem fytoestrogenů, což jsou látky svým účinkem podobné lidským estrogenům

Fytoestrogeny jsou obsaženy například v sóji, přičemž extrakty z ní jsou velmi častou tou nejdůležitější účinnou látkou v tabletách. Kromě nich jsou běžnou součástí extrakty z rostlin typu Ploštičník hroznatý, Šalvěj lékařská nebo Fenugreek. Nezřídka jsou ve složení i minerály a vitamíny zlepšující celkovou fyziologickou a psychologickou vitalitu.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Pokud se pro tyto pilulky rozhodnete, získáváte s nimi i další výhody:

neobsahují žádné hormony, nejedná se o žádnou hormonální léčbu, ale složení je přirozené a výskyt nežádoucích účinků minimální
díky přirozenému složení můžete tyto přípravky užívat i dlouhodobě, hodí se například na znormálnění menstruace po jejím oddálení
velkým plusem je dostupnost bez předpisu nebo receptu, protože tablety jsou volně prodejné a nemusíte tak vůbec navštívit lékaře

Tyto pilulky koupíte nejen v lékárně, kde jsou pochopitelně dostupné v široké nabídce, ale i přímo od výrobce přes jeho oficiální eshop. Zde však pozor, abyste nenaletěli na podvodné zahraniční stránky, kupujte jen přípravky se schválením od Úřadu veřejného zdravotnictví.

PŘEČTĚTE SI PŘÍBALOVÁ INFORMACE

Přestože jsou zmíněné tabletky dostupné volně, neznamená to, že byste neměli při jejich užívání dodržovat například maximální denní dávku. Doporučuji přečíst si příbalový leták i kvůli případným kontraindikacím, fytoestrogeny nemusí být vhodné pro každou ženu.

Tabletky, které vyzkoušela moje partnerka a její zkušenosti s nimi

Obnovení hormonální rovnováhy zkoušela prostřednictvím tablet i moje partnerka. Při výběru však narazila na trhu i na mnoho značek, které se jí příliš neosvědčily, zejména kvůli méně kvalitnímu složení účinných látek. Právě na tento aspekt byste měli před koupí nejvíce dívat, mnohem více, než například na cenu nebo deklarované účinky.

Druhým důležitým faktorem, který může být indikátorem kvality, jsou reference a zkušenosti ostatních žen. Ty vám mohou ukázat působení dané značky v praxi. Jako určitá nápověda mohou sloužit i zkušenosti mé partnerky:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
1. Stoporex Women
Více infomoje recenze
2. Feminus pro ženy
Více infomoje recenze
4.7/5 - (27 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *