Potraviny na prostatu

Předstojná žláza, čili prostata, je důležitý orgán funkčností ovlivňující především plodnost. Zvětšená prostata nebo jiné onemocnění tohoto orgánu jsou seriózním problémem, který je potřeba určitě řešit a z tohoto pohledu vám potraviny nepomůžou. Jsou ale důležité z hlediska dlouhodobého vlivu a prevence.

Principem fungování potravin prospěšných na prostatu jsou některé látky působící na její zdravý vývoj a funkčnost. Potraviny dokážu z dlouhodobého hlediska regulovat prostatu na úrovni buněk a působit například proti zánětům.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX PROSTATE

Základním pravidlem, kterým jsem se řídil i já sám, je, že co je dobré na kardiovaskulární systém a srdce, to je dobré taky pro prostatu. Mé vlastní zkušenosti ukazují, že pokud půjdete tímto směrem, určitě uděláte dobře.

Potraviny vhodné na prostatu

Potraviny vhodné na prostatuPotravin podporujících zdraví prostaty a její správné fungování je poměrně velké množství, ať se již jedná o zeleninu, sóju, ořechy nebo jiné druhy jídel. Účinnost těchto potravin je dosažená především jednotlivými látkami, například minerály či vitamíny.

Toto jsou nejlepší potraviny na prostatu a její funkčnost:

Sója a produkty ze sóje

Pokud si chcete udržet dobré zdraví své prostaty, měli byste ji zásobovat sójou a produkty ze sóje. Sója totiž obsahuje účinný izoflavonoid zvaný genisten, který inhibuje růst rakovinových buněk. Největší koncentrace těchto látek je v sójové mouce, tofu, syrových nebo pražených bobech a ve fermentovaných produktech.

Zelený čaj

Druhou potravinou, která podporuje prostatu, je zelený čaj. Ten obsahuje polyfenoly, které mohou působit preventivně vůči nádorovému bujnění na předstojné žláze. Kromě toho je zelený čaj velice dobrým přírodním prostředkem vůči zánětlivým onemocněním předstojné žlázy. Důležité je však správné množství a to alespoň 5 šálek čaje denně.

Přírodní péče o prostatu

➡️ Doporučuji STOPOREX PROSTATE
– normalizování funkce prostaty
– optimální fungování močové soustavy
– komplex přírodních látek
– normální reprodukční schopnost

Cena: ✅ 619 Kč

 

Melouny, grapefruity, guava a papája

Co mají společné tyto různorodé druhy ovoce? Jednu speciální látku zvanou lykopen, která patří mezi velice účinné antioxidanty a mezi látky příznivě ovlivňující plodnost. Lykopen má navíc významný preventivní účinek vůči rakovině prostaty, ale taky vůči jiným druhům nádorového bujnění.

Dýňová semena

Příznivý účinek na močovou soustavu, močový měchýř a prostatu mají taky dýňová semena. Ty obsahují látky inhibující enzym prostaty 5-alfa reduktázu, díky čemu snižují riziko benigního zvětšení prostaty. Kromě toho zlepšují průtok moči a tím pádem přispívají k celkovému zdraví celé močové soustavy.

Potraviny bohaté na Selén

Selén patří mezi minerály s typickými antioxidačními účinky na prostatu a kromě toho podporuje taky plodnost. Kromě toho, že zpomaluje stárnutí buněk, má taky protirakovinové vlastnosti a to nejen na předstojnou žlázu. Doporučuji konzumovat potraviny bohaté na tento minerál, například cereálie, drůbež, vepřové maso, pšeničné klíčky, houby, česnek nebo cibuli.

Ryby a mořské plody

Velice dobrým zdrojem Selénu, ale například i minerálu Zinek a prospěšných omega-3 mastných kyselin jsou ryby a mořské živočichy. Nejvíc na prostatu a plodnost pomáhá dlouhodobá konzumace sleďů, tuňáků a ústřic, které taky ovlivňují spermatogenezu a jsou pro muže skvělým afrodiziakem.

Ořechy

Z hlediska prospěšných tuků a minerálů pro zdravé fungování prostaty nemohu zapomenut ani na oříšky. Ačkoli pozitivní vliv na fungování močové i pohlavní soustavy má vícero druhů ořechů, na prostatu jsou nejlepší kešu ořechy. Ideální jsou nepražené ořechy v BIO kvalitě a loupané za studena.

Rajčata

Na podporu zdravého fungování prostaty mají vliv například taky rajčata. Ty obsahují látku lykopen, která patří mezi významné antioxidanty a snižuje nejen riziko vzniku rakoviny prostaty, ale taky zpomaluje růst již existujících nádorových buněk. Látka se vstřebává nejlépe z tepelně upravených rajčat.

Brokolice

Mezi zeleninu, která má prospěšné účinky pro prostatu a pro celý močový systém, patří taky brokolice. Obsahuje totiž některé specifické látky, které snižují riziko vzniku některých nádorů postihujících pohlavní a vylučovací systém, především sulforafan a izotiokyanaty.

PREVENCE JEDNOU ZA ROK

Vícero potravin má na prostatu preventivní či protektivní účinek, to by však nemělo určitě způsobit zanedbání prevence. Muži ve středním věku, čili nad 40 let, by měli preventivní prohlídku absolvovat každý rok. Nezapomínejte na to, je to opravdu důležité!

Tímto potravinám byste se měli určitě co nejvíc vyhýbat

Tímto potravinám byste se měli určitě co nejvíc vyhýbatNěkteré potraviny mohou prostatě pomoct, no jsou tady i jídla, které jejímu zdravému fungování vůbec neprospívají. Na základě mých vlastních zkušeností jsem se proto rozhodl připravit seznam takových potravin, kterým byste se měli určitě vyhýbat.

Pokud chcete co nejlépe podpořit svou prostatu, zapomeňte na tyto potraviny:

Instantní a konzervované potraviny: Hitem moderní doby jsou polotovary a potraviny s obsahem konzervantů a různých umělých přísad. Tímto potravinám chybí důležité a pozitivní živiny, naopak, obsahují moc soli a tuků, které škodí prostatě i plodnosti. Mohou navíc obsahovat alergeny.

Rudé maso a vnitřnosti: Oba druhy těchto živočišných potravin působí negativně na celý močový a pohlavní systém. Obsahují živočišní tuky zvyšující riziko rakoviny prostaty a to především kyselinu alfa-linolenovou, která může podporovat abnormální růst buněk a jejich dělení, co je předpokladem nádorového bujnění.

Jídla s vysokým obsahem soli a cukru: Nadměrná konzumace soli a cukru vede k problémem s cévami, ale taky k metabolickým onemocněním. Kromě toho vylučování těchto látek z těla je pro močovou soustavu hodně náročné a může způsobit dokonce různé záněty. Stejně tak nadměrné vylučování těchto látek způsobuje problémy s prostatou.

Potraviny z bílé mouky: Pokud můžete, vylučte ze svého jídelníčku potraviny obsahující bílou mouku, například koláče, pečivo nebo těstoviny a nahraďte je celozrnnými alternativami. Potraviny s bílou moukou nepříznivě ovlivňují plodnost, potenci a prostatu a to díky zvyšování cholesterolu a ucpávání cév.

Alkohol: Nadměrná konzumace alkoholických nápojů vede taky k negativním vlivům na potenci, erekci a prostatu. Alkohol kromě jiného vytváří na močový měchýř tlak na častější močení a takový tlak neprospívá zdravému fungování prostaty, kromě toho je alkohol škodlivý aj na plodnost.

PŘÍLIŠ MÁLO TEKUTIN

Mezi potraviny, které výrazně ovlivňují zdraví prostaty, patří i voda. Nezmiňuji ji teď proto, že byste ji neměli pít, právě naopak, že byste měli. Dávejte si však pozor, aby jí nebylo málo a aby šlo o čistou vodu a ne o různé slazené nebo sycené limonády.

Mé vlastní zkušenosti při podpoře prostaty

Mé vlastní zkušenosti při podpoře prostatyKromě potravin existuje i několik jiných faktorů, které mohou významným způsobem ovlivnit zdraví a správnou funkčnost vaší prostaty. Jde sice v zásadě o snadná režimová opatření, no právě v detailech se skrývá největší účinek.

Pokud teda chcete své prostatě pomoct efektivně, zaměřte se na tyto možnosti:

Pravidelný sexuální styk: Ano, skutečně si z vás nedělám žerty, pravidelný sexuální styk je dobrým stimulem pro zdravé fungování prostaty. Menší koncentrace v prostatickém sekretu a méně krystaloidních tekutin umožňuje plynulejší fungování předstojné žlázy. Časté ejakulování je taky velmi dobrý preventivní prostředek proti zánětu prostaty.

Stop kouření: Cigarety jsou velké zlo nejen pro erekci a kardiovaskulární systém, ale prakticky pro celý organizmus. Negativní vliv mají ještě na vylučovací soustavou, močový systém a samozřejmě na prostatu. Doporučuji proto jednou a pro vždy s kouřením přestat!

Pravidelný pohyb a cvičení: Na první pohled je to sice banalita, ale pravidelný pohyb a cvičení jsou důležité nejen pro kardiovaskulární systém, ale taky pro prostatu. Na jejím fungovaní se totiž negativně odráží například nadváha či obezita a právě tomu je potřeba předcházet.

Rostliny a byliny: Už od nepaměti lidstvo využívá na různé neduhy sílu přírody. Na posílení prostatu existuje vícero rostlin a bylin, které mají pozitivní vliv nejen při její zánětu nebo jiných problémech. Jsou rovněž dobrým preventivním prostředkem a udržují prostatu v dokonalém zdraví. V minulosti se využívaly v čajích, dnes již mají modernější formy.

Přírodní péče o prostatu

➡️ Doporučuji STOPOREX PROSTATE
– normalizování funkce prostaty
– optimální fungování močové soustavy
– komplex přírodních látek
– normální reprodukční schopnost

Cena: ✅ 619 Kč

 

Jak fungují tablety na prostatu a proč je doporučuji

Jak fungují tablety na prostatu a proč je doporučujiPříroda dokáže sama pro člověka nachystat několik velmi účinných prostředků na lepší fungování jeho organizmu. To se týká rovněž prostaty, přičemž díky novým technologiím můžete využít přírodu i v pohodlné formě tablet.

Tyto přípravky a produkty přitom fungují na prostém principu:

V tabletách jsou zkombinovány víceré extrakty a výtěžky rostlin a bylin působících na močovou soustavu a prostatu tak, aby se zachovalo zdravé fungování a stav buněk

Tyto přípravky fungují docela podobně, jako tablety na jiné sexuální a mužské problémy. Základem jejich účinných látek jsou extrakty a výtěžky ověřených rostlin, v případě prostaty jde především o rostliny typu Maca, Saw Palmetto, Tribulus Terrestris či Damiána. Tyto mají navíc příznivé účinky taky na plodnost nebo potenci.

Tablety prospěšné pro prostatu užívám já sám taky kvůli těmto benefitům:

jsou dostupné bez předpisu od lékaře, takže se nemusíte zúčastnit lékařské prohlídky a vyšetření prostaty, které tak strašně děsí muže
díky přírodnímu složení jsou bezproblémové z hlediska vedlejších nebo nežádoucích účinků a to platí i pro dlouhodobé užívání
užívat je můžete dlouhodobě a dokonce ideální je, pokud je užíváte každý den v pravidelných dávkách

Pochopitelně, tyto tablety určitě nejsou rovnocenní náhradou odborné léčby, například při zvětšení prostaty nebo při její zánětu. Mohou ale podpořit její správné fungování a to na tom stejném principu, jak se to děje u potravin, čili díky obsahu specifických látek.

PROSTATA A JINÉ OBLASTI

Jednou z největších výhod těchto přípravků je širší působení. To znamená, že užívání těchto tablet vám může pomoct nejen na prostatu, ale například taky obecně na správné fungování celé pohlavní soustavy, případně na stav močové soustavy.

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimi

Tablety, které jsem vyzkoušel a mé zkušenosti s nimiJe však pravdou, že ne všechny tablety a přípravky, které se u nás prodávají, vám dokážu efektivně pomoct. Důvodem je, že hodně značek se snaží deklarovat účinky jenom na obalu a příbalovém letáku, ale opomíjí například složení a dostatečnou koncentraci účinných látek v samotném přípravku.

Pokud se ale zaměříte na kvalitnější tablety, které mají například větší pozitivní reference od jiných uživatelů, můžete své prostatě velmi efektivně pomoct k správnému fungování. Mně se nejvíc osvědčily tyto značky:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
1. Stoporex Prostate
Do obchoduMoja recenze

 

5/5 - (1 vote)

Jeden komentář

  1. Potřebuji pro manžela vhopdné a nevhodně potraviny při zvětšné prostatě. A jak zvládat život při zvětšené prostatě.

    Děkuji.
    Milena

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *