Ženská masturbace

Ženská masturbaceMasturbace žen je podobně, jako masturbace mužů, zcela přirozená věc a stejně tak reakce na potřebu sexuálního uspokojení. Tak jak muži, i ženy mají přirozenou potřebu dosáhnout orgazmus, co je vlastně základní cíl masturbace. Rozdíl však je, že muži si dokážou obvykle vychutnat jenom orgazmus, ženy si umí užít i samotné sexuální dráždění.

Nevyhnutným předpokladem k tomu je ale správné prokrvení pohlavní soustavy a především pochvy. To závisí i od libida, ale především od zdravého fungování reprodukčního systému. Důležitá je pochopitelně i technika sexuálního dráždění.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG, STOPOREX WOMEN

V tomto článku se podíváme na téma ženské masturbace komplexně a to nejen z hlediska její vyvrcholení, ale i způsobů, jak může probíhat a co všechno ji ovlivňuje. Poznat všechny faktory, které na ni mají vliv, vám může pomoct dosáhnout lepší sexuální zážitek.

Ženská masturbace: definice, význam a techniky

Ženská masturbace: definice, význam a technikyCílem masturbace obecně je dosažení sexuálního vyvrcholení, čili orgazmu. U žen je smyslem i prožití sexuální stimulace naplno s vychutnáním si samotného dráždění. Neméně důležité je uvolnění nahromaděné sexuální energie.

Masturbace u ženy probíhá hlavně sexuálním drážděním pochvy

Většina žen dráždi její vnější část se zaměřením na klitoris, jelikož chtějí dosáhnout klitorální orgazmus, menšina žen se snaží o dosažení vaginálního orgazmu

Masturbace může být podpořená i drážděním poprsí nebo okolí análního otvoru

Ženy prožívají masturbaci mírně odlišně od mužů především tím, že se ji snaží více vychutnat a tomu si přizpůsobují i okolní podmínky. Stejně tak, na rozdíl od mužů, mají k dispozici širší možnosti výběru erotogenních zón. To jim dává víc možností pro rozličné způsoby a sexuální techniky a dosažení různých typů orgazmů.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Pokud jde o techniky masturbace, toto jsou tři nejčastější:

nejběžnější technika je stimulace vnějších genitálií a pochvy, případně vchodu do pochvy, přičemž cílem je dosáhnout stimulací klitorisu orgazmus
pokud se rozhodnete pro dosažení orgazmu stimulací vnitra vagíny, můžete tak udělat prsty, případně si pomoct sexuální hračkou
třetím způsobem je sexuální stimulace jiných erotogenních zón, například poprsí nebo okolí análního otvoru, které se taky kombinují s prvními dvěma

Nejjednodušší je dosažení klitorálního orgazmu, no i to si vyžaduje dobrou techniku a hlavně správné prokrvení a zvlhčení pochvy. Klitoris lze stimulovat rukou, prsty nebo použít nějakou sexuální pomůcku, například vibrátor, vibrační vajíčko a podobně. Pro dámy, které chtějí dosáhnout vaginální orgazmus, jsou určeny dilda nebo Venušiny kuličky.

BEZ ORGAZMU? PROČ NE

Pokud i během sexuální stimulace nedosáhnete orgasmus, nemusí to být problém, hlavně pokud jde jenom o občasný stav. Jak jsem již říkal, na rozdíl od mužské masturbace, ta ženská se nesoustředí jenom na cíl, ale i na cestu k němu, čili sexuální vzrušení.

Průběh dosažení orgazmu u ženy

Průběh dosažení orgazmu u ženyDřív, než se začneme věnovat samotné masturbaci a faktorům, které ji ovlivňují, představíme si celý mechanizmus dosažení orgazmu u ženy. Poznat, jak proces funguje, vám může pomoct pochopit, co všechno a jakým způsobem se dá ovlivnit.

Toto je průběh a postup dosažení orgazmu u ženy:

Dráždění: První fáze je fáze začátku sexuálního dráždění. Nejčastěji jde o kombinaci doteků a nepřímého dráždění pomocí vizuálních nebo smyslových vněmů. Výzkumy prokazují, že většina žen si při dráždění pomáhá vizuální představou svého partnera, no některé to zkoušejí i díváním se na filmy pro dospělé. Prvořadé jsou však doteky.

Vzrušení: Právě na základě doteků na intimních místech a v erotogenních zónách přichází druhá fáze a to je fáze vzrušení. V této fáze dochází k přenosu nervových vzruchů z receptorů a nervových zakončení v erotogenních místech do mozku, který vyšle pohlavní soustavě signály k aktivaci a k stupňování prokrvení a vzrušení.

Vyvrcholení: Na základě stupňujícího se vzrušení v důsledku sexuální stimulace dochází k sexuálnímu vyvrcholení, čili k dosažení orgazmu. Ten je doprovázen prudkým bušením srdce, zrychleným tepem, rychlým dýcháním a především svalovými kontrakcemi. Mozek je zaplaven látkami vyvolávajícími pocit štěstí.

Uvolnění: Orgazmus je nejen příjemnou, ale i náročnou zkušeností pro tělo a tak po vyvrcholení přichází poslední fáze a to fáze uvolnění. Dochází k uvolnění svalů, normalizaci dýchání a srdečního rytmu a taky k celkovému uklidnění nervové soustavy. Příjemné pocity způsobené uvolněním hormonů a látek pomalu odeznívají.

➡️ Bohatý výběr sex pomůcek

Doporučuji Kondomshop.cz
– diskrétní doručení
– výhodné balení a slevy
– všechny druhy na jednom místě
– bohatý výběr
– kvalitní značky

Problémy a poruchy, které jsou spojeny s masturbací a dosažením orgazmu u ženy

Problémy a poruchy, které jsou spojeny s masturbací a dosažením orgazmu u ženyBěhem masturbace i na cestě k vyvrcholení může dojít k některým problémům a poruchám, které buď snižují kvalitu sexuálního prožitku, případně mohou být i překážkou dosažení kvalitního sexuálního uspokojení.

Toto jsou ty nejvíc časté a nejvýznamnější:

Nízká vzrušivost: Prvým problémem, který se může vyskytnout během masturbace i pohlavního styku, je nízká vzrušivost. Za tímto stavem mohou být nízké libido, špatné fungování nervového systému, špatná technika stimulace erotogenních zón, ale například i nervozita a stres.

Nedostatečné prokrvení pochvy: Podobně jak u mužů, i u žen je nevyhnutným předpokladem kvalitního prožití sexuální stimulace, prokrvení pochvy, především klitorisu. Pokud je to problém u vás během masturbace, může jít o důsledek nízkého libida, nesprávné techniky dráždění, případně o nějakou chorobnou příčinu.

Problém se zvlhčením pochvy: Jednou z reakcí na sexuální dráždění je i zvlhčení pochvy. To nastává taky během masturbace, přičemž tento mechanizmus má ulehčit stimulaci vagíny zvnitra. I tady platí, že špatná stimulace, nízké libido nebo problém například s nervovým systémem může způsobit nedostatečné zvlhčení pochvy.

Bolesti během masturbace: Pokud během sexuálního vzrušení pociťuje bolesti, může jít o příznak zánětu nebo infekce pochvy. U žen je specifická situace i v tom, že se tímto způsobem projevují taky infekce související nejen s pochvou, ale i močovým systémem. Výskyt jakékoli bolesti je vážným problémem, který rozhodně neignorujte.

Problém s dosažením orgazmu: Pokud žena neumí dosáhnout orgazmus dostatečně rychle, může jít o důsledek nízkého libida nebo nedostatečné sexuální stimulace. Pokud ho neumí dosáhnout vůbec, jde již o anorgasmii. Ta může být úplná, kdy problém nastává pokaždé, nebo částečná, kdy nelze dosáhnout orgazmus jenom při jistém typu sexuálního dráždění.

POKUD JDE O DLOUHODOBÉ PROBLÉMY, MUSÍTE JE ŘEŠIT

Krátkodobý problém s dostatečným prokrvením nebo zvlhčením pochvy nebo s dosažením orgazmu může být způsoben dočasnými příčinami. Pokud se však poruchy nebo problémy opakují, doporučuji hledat jejich příčiny a zaměřit se důsledně na jejich řešení.

Jak zlepšit masturbaci a dosažení orgazmu u ženy

Jak zlepšit masturbaci a dosažení orgazmu u ženyHledáte způsoby, jak zlepšit prožití masturbace nebo jak dosáhnout ještě intenzivnější a lepší orgazmus? Dříve nebo později každá žena upadne do rutiny, a proto první pravidlo zní: vyhněte se stereotypu a zkoušejte něco nové.

Kromě toho můžete vyzkoušet i tyto tipy a triky:

Zapojte fantazii

Většina žen myslí při masturbaci na svého partnera, no nebojte se experimentovat a popustit uzdu své fantazii. Možná to budete na začátku vnímat jako drobnou nevěru, ale proč si alespoň během sebeuspokojování nedopřát luxus představovat si jiného muže? Klidně i s filmy pro dospělé!

Zkuste zrcadlo

Nemusíte zůstat jenom při představách. Sedněte si na postel, pokrčte nohy v kolenou, postavte před sebe zrcadlo, rozkročte se a můžete začít objevovat kouzlo sebepozorování během masturbace. Zároveň je to skvělý způsob, jak najít a správně dráždit bod G, co může vyústit do mokrého orgazmu.

Nejlepší je to pod sprchou

Velice oblíbeným způsobem masturbace a především dráždění klitorisu je proud vody. Voda totiž vytváří tlak, no ne hrubou silou, ale tím, že klouže po pochvě, vnějších genitáliích a po klitorisu. Pokud máte k dispozici masážní hlavici, není co řešit, rozhodně to vyzkoušejte.

Na břichu i zezadu

Nejlepšími polohami pro masturbaci jsou poloha na břichu a poloha když jste na boku s drážděním zezadu. Při poloze na břichu můžete lépe vyvíjet tlak dlaní na klitoris a dvěma prsty se věnovat vchodu do vagíny. Pokud jde o polohu zezadu, lehněte si na bok, palcem si můžete dráždit anální otvor a zbytkem prstů se věnovat pochvě.

Hračky nejsou jenom na hraní

Čísla ukazují, že polovina žen si pomáhá při masturbaci a uspokojování nejen rukami, ale i hračkami. Já doporučuji, na základě zkušeností mé partnerky, především různé vibrátory a vibrační pomůcky anatomicky přizpůsobené pro dráždění nejen vnitra pochvy, ale například i klitorisu.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Proč jenom jednou?

Žena nemá fyziologická omezení ohledem počtu orgazmů, proč si během masturbace dopřát jenom jeden? Druhý orgazmus dokonce víte dosáhnout mnohem snadněji a rychleji, jako ten první. Dejte si pár minut oddychu, zkuste upít z připraveného vína a můžete pokračovat.

Nejčastější otázky o ženské masturbaci

Nejčastější otázky o ženské masturbaciNyní projděme od tipů a rad ke konkrétním praktickým záležitostem. Jelikož chci téma ženské masturbace pojmout komplexně, rozhodl jsem se projít internet a diskuse na něm s cílem zjistit, co ženy nejvíc zajímá. Toto jsou nejvíc kladené otázky:

Lze masturbovat v každém věku? I po menopauze?

Ano, je to možné a dokonce statistiky ukazují, že až polovina žen ve věku nad 70 let ještě pořád masturbuje. Masturbace je možná i po menopauze, prakticky na věku nezáleží. Dalo by se dokonce říct, že s jídlem roste chuť a čím má žena více zkušeností v sexuální oblasti, tím lépe si umí vychutnat sexuální styk a taky sebeuspokojování.

Může probíhat masturbace i během menstruace? Má to nějaké výhody?

Ano, může, přestože si je nutno dávat větší pozor, především během silnějšího krvácení. Vícero žen uvádí, že sexuální vyvrcholení, ale i sexuální stimulace, mohou mít výhody během menstruace v tom, že uvolňují svalové křeče a působí proti bolesti. Proti zahnání bolestí hlavy má dokonce u některých žen masturbace pozitivní vliv v každém čase.

Dá se masturbovat i bez dosažení vyvrcholení?

Ano, možné to je, dokonce vícero žen si užívá mnohem víc samotné sexuální dráždění, no já osobně to nedoporučuji. Orgazmus je přirozeným završením sexuální stimulace a není důvod se ho vzdávat. Na rozdíl od pohlavního styku, žena umí během masturbace dosáhnout orgazmus vždy, především pokud jde o ten klitorální.

Mohu dosáhnout během masturbace i mokrý orgazmus?

Ano, důležitá je však praxe a dostatek cvičení. Nakolik mokrý orgazmus vzniká stimulací bodu G, nevyhnutným předpokladem je nejdřív bod G najít a naučit se ho správně dráždit. Pak můžete zkusit druhou rukou během současné stimulace bodu G mírně zatlačit na tento bod z vnější strany podbřišku a mokrý orgasmus se může dostavit.

Může být masturbace náhradou za pohlavní styk?

Plnohodnotnou náhradou masturbace nikdy nebude, ale oproti pohlavnímu styku má výhodu v tom, že žena je „pánem“ svého orgazmu. Nemůže se stát, že by ho nemohla dosáhnout, v případě zdravého fungování pohlavní soustavy. Zároveň platí, že je to pro ni mnohdy pohodlnější forma. Dejte si však pozor, abyste nezanedbávali běžný sexuální život.

Jak fungují přípravky na podporu libida u žen a proč je doporučuji

Jak fungují přípravky na podporu libida u žen a proč je doporučujiLepší orgazmus a kvalitnější vzrušení, to všechno závisí i od dostatečného prokrvení pohlavní soustavy. Jednou z možností, jak tento proces podpořit, jsou speciální přípravky na vnější nebo vnitřní užití, které mají čistě přírodní složení.

Pilulky na sexuální zdraví ženy

➡️ Doporučuji Stoporex Women (moje recenze):
– Sexuální zdraví pro ženy
– Zlepšení hormonální rovnováhy
– Optimální hladina estrogenu v těle
– Zvýšení libida a chuti na sex

Cena:619 Kč

Bez ohledu na formu je princip jejich fungování hodně podobný:

Základem složení jsou látky působící na lepší prokrvení, především aminokyseliny, které jsou doplněny o minerály a rostlinné extrakty ze skupiny přírodních afrodiziak

Podpořit lepší sexuální stimulaci mohou například rostliny jako Maca, Damiána nebo Škornice, které patří mezi afrodiziaka podporující prokrvení ženské reprodukční soustavy a taky zvyšují libido. V krémech i tabletách nesmí chybět ani aminokyselina L-Arginin, která je známým stimulantem krevního oběhu.

Přípravky mají navíc tři skvělé výhody:

první je, že jsou dostupné bez nutnosti lékařské návštěvy nebo indikace, čili je koupíte volně bez předpisu nebo bez receptu
druhá je charakter složení, nakolik tady nenajdete žádné syntetické látky, takže složení je přirozené a minimální jsou i možné vedlejší efekty
třetí výhodou je dobrý poměr ceny a hodnoty, nakolik za dobrou cenu získáte přípravky s komplexními účinky

Když jsem zmiňoval širší účinky, ty se týkají sexuálního života obecně:

Zlepšení prokrvení: Hlavním cílem přípravků je zvýšení prokrvení pohlavní soustavy, co se projeví lepší vzrušivostí

Zvýšení libida: S kvalitou sexuálního života souvisí i libido, čili sexuální apetit, kde tyto přípravky taky mají své účinky

Podpora vitality a výkonnosti: Velkým plusem je působení i mimo sexuální oblast, především na zvýšení mentální vitality a fyzické výkonnosti

OPATRNĚ S DÁVKOVÁNÍM A UŽÍVÁNÍM

Přestože tablety, krémy i gely jsou dostupné bez receptu, neznamená to, že je můžete užívat bez omezení. Doporučuji dodržovat instrukce od výrobce na příbalovém letáku a taky si všímejte účinky v praxi. Pozor na možnou alergickou reakci, která je naštěstí ojedinělá.

Přípravky, které vyzkoušela má partnerka a její zkušenosti s nimi

Přípravky, které vyzkoušela má partnerka a její zkušenosti s nimiPokud chcete některé ze zmíněných přípravků vyzkoušet, doporučuji při výběru moc nesledovat deklarace výrobců, ale v první řadě sledujte zkušenosti z praxe. Vyhledejte si reference, sledujte komentáře k jednotlivým značkám a porovnávejte přípravky i z hlediska kvality složení účinných látek.

To je nejlepší způsob, jak najít tablety nebo gely, které opravdu stojí za zkoušku. Přestože nabídka není tak široká, jak pro muže, i na ty ženské prostředky si je nutno dát pozor. Toto jsou například značky, které nejvíc pomohly mé partnerce:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
1. Stoporex Women
Více infomoje recenze
2. Feminus pro ženy
Více infomoje recenze
5/5 - (1 vote)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *