Obřízka

Obřízka

Při slově obřízka strpět mnoho mužů a žen a podle mě oprávněně. Tento zákrok, či spíše někdy rituál, má historické kořeny a nejčastěji se prováděl v minulosti ne u dospělých mužů, ale u dětí, čili u chlapců. Kromě mužské obřízky však existuje i obřízka postihující ženy, která se provádí u dívek v mladém věku.

Mnoho lidí si mylně myslí, že obřízka je jen záležitostí náboženství, například u Židů nebo u Muslimů. To však zdaleka neplatí, zejména ne dnes. Mužská obřízka se provádí například i v dospělosti a má několik prokázané medicínské výhody.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG, PROERECTA

Horší je to ale v případě obřízky žen a dívek v Africe. Typickým negativním příkladem je Somálsko a země kolem rovníku, kde se tento rituál provádí dodnes. Na rozdíl od té mužské, obřízka u žen, zejména ta faraónská, je jasným mrzačením bez výhod.

Co je obřízka a jaký má cíl

Obřízka je známá jako tradice spojená s kulturou, náboženstvím a sociálními a zvyky. Jejím cílem bylo v minulosti potvrzení příslušnosti k dané společnosti, dnes může mít například obřízka u mužů i medicínskou příčinu. Vždy jde o zásah do vnější části genitálií.

U mužů se obřízka nazývá cirkumcize a jde o zákrok zahrnující odstranění části předkožky nebo předkožky celé

U žen se obřízka nazývá infibulácie a spočívá v odstranění části nebo celého klitorisu, v případě širší obřízky i v odstranění stydkých pysků

Obřízka má především historickou tradici, u mužů je však vyhledávaná i dnes

Zatímco mužská obřízka má své benefity, ta ženská jednoznačně ne. Jednak je zákrok spojený s krvácením a vzniká riziko infekce či zánětu močové a pohlavní soustavy, zároveň jde dlouhodobě o problémy se vznikem cyst a komplikacemi při porodu. Všechny domnělé výhody jako lepší hygiena a lepší plodnost se nepotvrdily.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

U mužů je situace odlišná, zde už převažují několik výhody a to i na sexuální život:

výzkumy ukázaly, že odstranění předkožky vede k nižšímu riziku zánětů a infekcí v této oblasti
stejně tak se ukazuje, že přenos pohlavních chorob je u mužů po obřízce nižší, stejně tak je nižší riziko rakoviny
v případě, že šlo o stav fimózy, obřízka jednoznačně zlepší kvalitu sexuálního života, ale to platí i obecně, nakolik obnaží žalud jako erotogenní zónu

OBŘÍZKA VE SVĚTĚ Z HISTORICKÉHO HLEDISKA

S mužskou obřízkou je tradičně spojen Izrael, ale má svou historii i v jiných zemích Středomoří, severní Afriky i Asie, například v Turecku. Co se týče ženské obřízky, ta je rozšířená zejména ve střední Africe a některých arabských zemích.

Jak probíhá obřízka u mužů a jak obřízka u žen

Mužská i ženská obřízka jsou vážným zásahem do pohlavní soustavy, který z technického hlediska splňuje všechna kritéria chirurgického zákroku. Jak jsem již uvedl výše, pozitivně vnímána je jen mužská obřízka, nakolik může muži skutečně přinést i nějaké benefity. Naopak, ženská obřízka je považována za mrzačení vnějších genitálií.

Zde je průběh obřízky u obou pohlaví:

Mužská obřízka

Začnu mužskou obřízkou, která se provádí ve dvou podobách. První je částečná obřízka, kdy je odstraněna jen část předkožky, druhou je obřízka úplná, kdy je odstraněna předkožka celá. V případě, že je motivem obřízky stav zvaný parafimóza, dochází i k operaci uzdičky, čili k jejímu prodloužení nebo přerušení.

Co se týče průběhu obřízky u muže, ta se provádí při celkové nebo lokální anestezii a jde o zákrok trvající zhruba jen hodinu. Během něj se skalpelem nebo speciálními nůžkami odřízne část nebo celá předkožka a vzápětí se postižená oblast zašije. Použít se mohou vstřebatelné i nevstřebatelné stehy.

Rekonvalescence po zákroku spočívá zejména v pozorování, dezinfekčních lázních z bylin a v klidovém režimu, čili v nezatěžování pohlavního údu. Po týdnu následuje obvykle kontrola a případné vytažení stehů. Zhruba po měsíci je již možný i pohlavní styk, ale není se příliš kam spěchat a lépe je nechat penis raději zahojit.

Feminus: Recenze na přírodní pilulky pro ženy na menopauzu, libido a vitalitu➡️ Pilulky na sexuální zdraví ženy

Doporučuji Feminus (moje recenze):
zvyšuje energii a libido
optimální hladina estrogenu v těle
sexuální zdraví
přírodní složení

Ženská obřízka

Pokud jde o ženskou obřízku, ta má několik forem. Nejméně invazivní a nejjemnější je pouze obřízka předkožky klitorisu na jeho lepší obnažení. Mnohem častější je však přímý zásah do klitorisu, kdy přichází buď k jeho částečnému obřezán, čili pouze odstranění špičky klitorisu, nebo k úplnému odříznutí viditelné části klitorisu.

Několik kultury se však nespokojí jen s takovou formou, ale pokračují zásahem do pochvy. Buď jde o odstranění malých pysků, nebo také o odstranění velkých pysků a následné sešití pochvy tak, že je ponechán pouze průchod pro menstruační krev či odvod moči. Této formě se říká i faraónská obřízka.

Bez ohledu na to, který typ obřízky je u ženy proveden, vždy jde o nevratný zákrok, který poškozuje její vnější část pohlavního systému. Následkem ženské obřízky je jednoznačné zhoršení kvality sexuálního života, pokud se tedy o zhoršení hovořit dá. Podle mě jde o ukončení jakékoliv kvality sexuálního života.

Nejčastější otázky o obřízce

Přejděme nyní od technických a teoretických informací více na zkušenosti. Stačí jeden pohled na internetovou diskuzi nebo fórum a je jasné, že o tématu obřízky se živě zajímají muži i ženy. Populárnější je ta mužská, nakolik je u nás legální a výhody v jejím případě mohou převážit i případné nevýhody či strach ze zákroku. Zde jsou nejvíce kladené otázky:

Provádí se obřízka i u nás?

Ano, pokud tedy jde o obřízku u mužů. Objednat se na tento zákrok dá v mnoha soukromých ambulancích jednodenní chirurgie a nejde přitom jen o velká města. Co se týče obřízky u žen, její provádění u nás je nelegální.

Provádí se více obřízka u dětí nebo u dospělých?

Odpověď na tuto otázku záleží zejména od anatomické dispozice a konkrétní země. U nás se obřízka jako operační zákrok u dětí provádí hlavně v případě fimózy, totéž platí i pro dospělé. Pozoruji ale, že mnoho mužů tomuto trendu podlehlo v rámci módy.

Jak dlouhé a komplikované je hojení po obřízce?

U mužů je to záležitost zhruba 2 až 4 týdnů, úplná obřízka se hojí obvykle lépe, jako částečná. Co se týče žen, tam je to nepoměrně horší, úplné zhojení může být i otázkou měsíců. I proto je ženská obřízka považována za mrzačení pohlavních orgánů.

Existuje nějaký ceník obřízky, jaká je její cena u nás?

Pokud jde o mužskou obřízku, protože jiná u nás není legální, ceníky jsou k dispozici v ambulancích jednodenní chirurgie nebo na urologických odděleních nemocnic. Pokud se na tento zákrok objednáte v soukromé ambulanci, počítejte s cenou od 8 000 do 13 000 Kč.

Je rozdíl před a po obřízce u mužů z hlediska sexuálního života?

Ano, i když nemohu to potvrdit na základě vlastní zkušenosti. Spousta mužů ale vychází z deklarovaných výhod lepší prevence vůči zánětům a infekcím předkožky, ale ještě více vidí v obřízce možnost lepšího dráždění a stimulace žaludu během sexuálního styku.

DOTAZY ODBORNÉHO CHARAKTERU

Když jsem pátral po otázkách, zjistil jsem, že kromě nich, nebo kromě sdílení zkušeností s obřízkou, se mnoho lidí ptá na internetu i otázky či dotazy velmi odborného charakteru. Doporučuji při takových tématech hledat odpovědi u lékaře, bude to bezpečnější.

Jak zlepšit a podpořit sexuální život a libido

Podpořit kvalitu sexuálního styku a sexuální stimulaci lze u mužů i jiným způsobem, nejen obřízkou. Totéž platí i v případě žen, kde je obřízka z tohoto pohledu doslova kontraproduktivní. Naopak, mně i mé partnerce se osvědčila přirozená podpora přes režimová opatření a podpůrné prostředky.

Doporučuji proto držet se těchto zásad:

správné prokrvení pohlavní soustavy je základem, tomu třeba přizpůsobit i životosprávu, jídelníček a samozřejmě omezení zlozvyků typu kouření a alkohol
druhým důležitým pravidlem je udržování hormonální rovnováhy, v případě mužů podporou stimulace testosteronu, u žen i přes rostlinné fytoestrogeny
pohyb, pohyb a ještě jednou pohyb, například chůze, běh a plavání, to vše pomáhá i sexuální vitalitě a lepší fyzické výkonnosti
zapomínat netřeba ani na to, že deprese, stres či propracovanost negativně ovlivňují libido, důležitý je i dostatek spánku
kromě vyhýbání se negativních faktorů vede cesta i přes podporu pozitivních, mně se osvědčily přírodní afrodisiaka typu Tribulus Terrestris nebo Maca

➡️ Pilulky na oddálení ejakulace, které fungují

Doporučuji eJoy LONG:
oddálení vyvrcholení
prodloužení sexuálního styku
zlepšení erekce
zvýšení libida a chuti na sex

 

Jak fungují přípravky na podporu libida a proč jejich doporučuji

Prostakan forte: ZkušenostiŽeny i muži mohou využívat na podporu sexuálního života i speciální moderní přípravky zaměřené ať už na prokrvení pohlavní soustavy nebo na podporu hormonální rovnováhy. V obou případech jde o přípravky s rostlinným složením.

Nejčastěji využívané jsou tabletky, krémy a gely:

Uvedené přípravky fungují na principu dlouhodobějšího působení rostlinných extraktů, vitamínů, minerálů a aminokyselin podporujících sexuální zdraví

Zatímco rostlinné extrakty působí obvykle na hormony, čili na testosteron u mužů a estrogen u žen, minerály a vitamíny mohou napomáhat i zlepšení prokrvení vnější a vnitřní části pohlavního systému. Aminokyseliny jsou zas speciálně určeny u mužů na podporu erekce a u žen na prokrvení pochvy.

Ať už si vyberete tabletky nebo přípravek pro vnější použití, získáte:

volně dostupný přípravek, nakolik tabletky, krémy i gely koupíte bez předchozí indikace od lékaře, čili bez předpisu nebo receptu
prostředek s komplexním působením, protože bohaté složení s sebou přináší i širší účinnost na celý pohlavní systém a sexuální zdraví
přípravek s velmi dobrým poměrem kvality a ceny, zvláště pokud sáhnete po těch nejlepších značkách se skutečně ověřenými účinky

Nikdo přirozeně netvrdí, že vám tyto přípravky pomohou z večera do rána a zbaví vás všech problémů s nedostatkem sexuálního apetitu. Dodržujte pokyny na příbalovém letáku ohledně dávkování a pamatujte, že k projevení se účinků třeba dlouhodobé užívání.

UŽÍVÁNÍ BEZ VEDLEJŠÍCH ÚČINKŮ

Pokud se rozhodnete zkusit uvedené přípravky, nemusíte se bát jejich užívání i 3 měsíce nebo déle. Protože složení těchto produktů je přirozené a bez syntetických látek, většinou jsou vedlejší či nežádoucí účinky minimální. Užívání je tak i dlouhodobě bezproblémové.

Přípravky, které jsem vyzkoušel já a moje partnerka a naše zkušenosti s nimi

Abych nezůstal jen u teorií, přejděme k osobním zkušenostem. Rozličné tabletky, zejména v mém případě, nebo krémy a gely, zejména v případě partnerky, jsme vyzkoušeli i já s partnerkou. Je třeba říci, že nabídka na trhu je lákavá, ale ne všechny produkty skutečně stojí vyzkoušení i v praxi.

Jak si tedy vybrat opravdu kvalitní tabletky či krém nebo gel? Nedívejte na cenu, dívejte na kvalitní složení a hlavně na reference a zkušenosti z praxe. Pokud chcete, můžete se inspirovat těmi našimi, v této tabulce jsou přípravky, které nám nejvíce pomohly:

Pro ženy:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
1. Stoporex Women
Více infomoje recenze
2. Feminus pro ženy
Více infomoje recenze

Pro muže:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Přejít do obchoduMoje recenze
4.8/5 - (25 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *