Vasektomie

vasektomie

Vasektomie je odborný název sterilizace u muže s nevratným charakterem. Jde o vážný zásah, avšak ani ne tak do pohlavní soustavy, protože samotný zákrok má jednoduchý průběh, ale spíše do plodnosti. Principem vasektomii je totiž přerušení přívodu spermií do ejakulátu, takže muž se stává trvale neplodný. Jedná se tedy o formu antikoncepce.

Vasektomie se u nás provádí ze zdravotních důvodů, ale také na požádání. Cena zákroku je jen několik stovek a provádějí ho i soukromé kliniky. Dostupnost je dobrá, vasektomii vám umí udělat i v menších městech.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG, PROERECTA

Já osobně sice zkušenosti s vasektomii nemám, ale jeden můj známý ano. Nakolik je tento zákrok spojen i s množstvím různých fám a mýtů, rozhodl jsem se na něj podívat blíže. Zmíním jeho výhody a přínosy, ale i komplikace a možné problémy.

Co je vasektomie a jaký má cíl

Vasektomie je fyzická sterilizace muže. Jde o chirurgický zákrok, jehož cílem je zabránit spermiím, aby byly součástí ejakulátu. Díky tomuto zásahu se tak muž stává neplodným z principem, přičemž zákrok je trvalého charakteru a obnovit plodnost je téměř nemožné.

Vasektomie je chirurgický zákrok, jehož podstatou je odstranění části chámovodu, což je trasa, kterou se spermie dostávají do vývodových cest a do ejakulátu

Provedení zákroku může být buď při celkové nebo lokální anestezii, přičemž druhá možnost je využívána stále více kvůli jednoduššímu provedení

Zákrok se provádí na základě vlastní žádosti nebo na základě zdravotní indikace

Pokud jde o výhody, největší je, že jde o jednorázový úkon, jakousi formu permanentní a trvalé antikoncepce. Tento způsob je pohodlný i pro samotný pohlavní styk a poskytuje vyšší procento ochrany a jistoty, jako například používání kondomu. Pokud jde o nějaká rizika, mohou nastat menší pooperační problémy, ale jsou výjimečné.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

V souvislosti s vlivem vasektomii na sexuální život byste měli vědět, že:

není třeba se obávat ztráty erekce nebo jejího poškození, stejně tak se nemusíte bát, že byste ztratili ejakulaci, akorát ejakulátu bude o něco méně
pohlavní život po vasektomii je možný obnovit zhruba již po dvou týdnech, avšak až do potvrzení úspěšnosti se doporučuje používat ochranu při sexu
z hlediska plodnosti jde o trvalou ztrátu, ačkoliv někdy je možné průchodnost obnovit, avšak statisticky je to jen velmi malé množství případů

POUČENÍ, PÍSEMNÝ SOUHLAS A LHŮTA

Pokud byste chtěli absolvovat vasektomii, v první řadě vás lékař poučí o celém zákroku a o jeho plus a mínus, zejména o nevratnosti stavu. Potom podepíšete informovaný souhlas a až po 30 denní lhůtě může přijít k vykonání samotné vasektomii.

Jak probíhá vasektomie a co všechno je s ní spojeno

Vasektomie probíhá buď jako zákrok s lokálním zásahem nebo jako složitějších chirurgický úkon prováděn v celkové anestezii. Nakolik první volba je typická pro většinu zákroků, budu se právě tomuto způsobu vasektomii věnovat důsledněji. Podíváme se na celý postup od úvodních konzultací až po úplnou rekonvalescenci.

Vasektomie tedy zahrnuje tyto procesy:

Příprava a úvodní konzultace: Úvodem probíhá konzultace mezi žadatelem o zákrok a lékařům ohledně průběhu a všech výhod a nevýhod spojených se zákrokem. Po podpisu informovaného souhlasu a žádosti začne běžet lhůta 30 dní. Pokud se během této lhůty nic nezmění, přistoupí se k vasektomii, netřeba žádné speciální předoperační testy.

Princip zákroku: Cílem a principem zákroku je přerušení přívodu spermií do ejakulátu, co se děje přerušením chámovodů. Před zákrokem je možné jíst i pít, provádí se při místním znecitlivění a obvykle trvá do 20 minut, přičemž pacient může komunikovat s lékařem. Před zákrokem platí omezení ohledně alkoholu a léků na ředění krve.

Popis zákroku: Úvodem se šourek a jeho okolí vydezinfikuje a v případě potřeby se místo zákroku oholí. Lékař pak dotykem nahmatá chámovody a aplikuje do okolí lokální anestetikum. Následně se udělá jeden nebo dva řezy, chámovod se v délce 1,5 až 2 cm vypreparuje a na obou koncích podváže. Na závěr se rána zašije.

Rekonvalescence: Po zákroku se doporučuje klid, přestože nejde o radikální a příliš invazivní úkon. První hodiny ještě bude účinkovat lokální umrtvení, doporučuje se pak v případě potřeby přikládat studené obklady. Několik dní ještě může být přítomen otok, třeba nosit volnější spodní prádlo. V první týden se ještě vyhýbejte sexu a zvedání těžkých věcí.

Kontrolní vyšetření: Po 4 až 6 týdnech se provádějí kontrolní vyšetření po vasektomii. Nejde jen o vyšetření, zda nejsou přítomny žádné komplikace v podobě krevních sraženin, ale i spermiogram. Ten se provádí pro jistotu dvakrát a cílem je zjistit, zda se v ejakulátu nacházejí nějaké spermie. Pokud ne, vasektomie proběhla úspěšně a je možný nechráněný sex.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Nejčastější otázky o vasektomii

Řekli jsme si tedy, jak zákrok probíhá, jak se na něj připravit a jaká je obnova sexuálního života po něm. Stále je ale několik otázek, které zůstalo nezodpovězených. Zašel jsem proto na internetové fórum a nahlédl jsem do více diskusí s cílem zjistit, co muže zajímá o tomto tématu nejvíce. Zde jsou nejvíce kladené otázky:

Může sterilizaci podstoupit opravdu každý muž, který o ni požádá?

V principu ano, pokud má nad 18 let a nebrání tomu nějaké zdravotní důvody. V praxi ale bývá problém zejména u mladých mužů ve věku okolo 20 let, kteří ještě nemají děti. Někdy může být podmínka provedení sterilizace i v potvrzení o zamrazení spermií.

Je možné obnovit průchodnost chámovodů po vasektomii v budoucnu?

Teoreticky to možné je, dokonce jsou i případy, že k tomu došlo samovolně, ale šlo o velmi raritní příklady. Cílený chirurgický zákrok k navázání spojení má však velmi sporné úspěšnost a netřeba se na to spoléhat, spermie je lepší uložit do spermobanky.

Co se stane po sterilizaci se spermiemi? Budou se u muže tvořit i nadále?

Ano, samotná vasektomie nemá vliv na tvorbu spermií a ty budou v mužských pohlavních žlázách tvořit i v budoucnosti. Nedostanou se však do ejakulátu, ale rozloží se v nadvarlatech a vstřebají do lymfatického systému. Není v tom žádné riziko.

Kolik běžně stojí vasektomie a co tato cena zahrnuje?

Cena je individuální a závisí na tom, kterou kliniku se muž rozhodne navštívit. Nejčastěji se pohybuje v rozmezí od 8000 do 11000 Kč za samotný zákrok, přičemž v ceně je i následná kontrola po zákroku. Před zákrokem však je třeba zaplatit ještě za úvodní vyšetření.

Existuje i dočasná vasektomie a pokud ano, je lepší volbou?

V zahraničí se kromě permenanetného přerušení chámovodů využívá i jejich dočasné zneprůchodnění pomocí speciálního klipu. Má však řadu rizik, například propustnost pro spermie nebo přiškrcení krevního přívodu do varlat, takže není lepší volbou.

VÍCE SE DOZVÍTE OD LÉKAŘE

Řadu otázek, které muži kladou na internetových fórech a v diskusích, má spíše odbornější charakter. Platí to zejména o medicínských detailech, průběhu rekonvalescence nebo o úspěšnosti zákroku. Tyto dotazy doporučuji adresovat raději už konkrétnímu lékaři.

Jak zlepšit a podpořit libido u muže

Při vasektomii sice nehrozí přímý vliv na sexuální apetit a libido u muže, ale protože subjektivní mohou mít někteří muži problém s chutí na sex, rozhodl jsem se na závěr věnovat trochu detailnější i tomuto tématu. S podporou libida a to hlavně přirozenými prostředky mam dost zkušeností a možná vám pomohou.

Držte se hlavně těchto 5 zásad:

po úplném zotavení se snažte rozproudit sexuální život častějším stykem, který si můžete ozvláštnit s partnerkou i novými sexuálními praktikami nebo technikami
doporučuji vyzkoušet při sexu nové polohy a zkusit můžete i nové hračky, například pro ženy různé vibrátory a pro muže zas masturbátory
na všeobecnou podporu libida třeba omezit kouření a konzumaci alkoholu naopak zkuste konzumovat potraviny podporující přirozenou tvorbu testosteronu v těle
zaměřte se i na přírodní afrodisiaka, například Chilli papričky, ale také různé rostliny a byliny jako Gingko biloba či Saw Palmetto, které koupíte i ve formě čajů
na základě vlastní zkušenosti doporučuji zapracovat i na fyzické kondici, zejména intenzivní pohyb či cvičení rozproudí sexuální vitalitu a také tvorbu testosteronu

Jak fungují pilulky na libido a proč jejich doporučuji

Prostakan forte: ZkušenostiPokud byste chtěli podpořit svůj sexuální život přírodními afrodiziaky, nemusíte sahat jen po zmíněných čajích nebo sušených rostlinách. Moderní doba nabízí už i mnohem pohodlnější řešení z hlediska užívání a dávkování.

Mluvím o tabletách a kapslích pro perorální užití:

Základem tablet jsou extrakty a výtažky z ověřených bylin, které působí na stimulaci testosteronu, přičemž pro lepší účinnost bývají doplněny i o minerály nebo vitamíny

Uvedené pilulky samozřejmě nejsou nějakým zázrakem na počkání. Na druhou stranu, nejsou ani placebem, najdete zde takové známé rostliny jako například Ženšen či Maca, což jsou staletími ověřené afrodisiaka a stimulanty. Podpůrně na libido působí i další zmíněné složky, zvláště pokud jde o minerály typu Zinek či Selen. Ty mají vliv i na potenci.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Přípravky nabírají na popularitě i kvůli těmto třem výhodám:

bez problémů je koupíte bez předpisu či lékařského vyšetření předem, jelikož se jedná o volně dostupné a volně prodejné produkty
nemusíte se obávat ani o nějaké vážnější vedlejší efekty, ve srovnání s přípravky založenými na syntetických látkách je užívání bezproblémové
několik výrobců prodává tyto pilulky nejen v lékárně, ale i přes svůj vlastní eshop, kde dokonce garantují vrácení peněz v případě nespokojenosti s účinky

Zapomínat netřeba ani na to, že bohaté složení většiny přípravků s sebou přináší i širší účinky na sexuální život. Bez problému tak většina značek pomáhá nejen na oživení sexuálního apetitu a libida, ale stejně tak i na lepší erekci a její prodloužení.

DODRŽUJTE DÁVKOVÁNÍ

Ačkoli jsou tyto pilulky založeny na účinných látkách rostlinného a přírodního typu, neznamená to, že je můžete užívat libovolně. Přečtěte si příbalový leták a nepřekračujte maximální denní dávku. Také dbejte na pravidelnost užívání, pomáhá to na viditelnější účinnost.

Tabletky, které jsem vyzkoušel a moje zkušenosti s nimi

Já sám jsem měl problémy s nedostatečným sexuálním apetitem a trápilo mě i nízké libido. Když jsem se začal o toto téma a celou problematiku zajímat víc, zjistil jsem, že nejlepší bude kombinace změn v životosprávě a podpory přirozené hladiny testosteronu právě pomocí rostlinných afrodiziak.

S uvedenými tabletkami mám proto opravdu dost zkušeností a rozhodl jsem se o ně podělit. Na trhu je totiž několik výborných značek, ale jsou zde i přípravky, které za moc nestojí. Abych vám ušetřil čas při výběru, zde je přehled těch, které se osvědčily mně:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Více infoMoje recenze
4.8/5 - (25 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *