BDSM: co to je, mýty o BDSM a praktiky BDSM

BDSM: co to je, mýty o BDSM a praktiky BDSM

Mezi „zakázané“ nebo „třinácté“ komnaty sexuálního života patří i takové praktiky, které se vymykají běžnému sexu a milování. Jednou z takových praktik, či spíše sexuálních filozofií, je i to, čemu se zkráceně říká BDSM. Zkratka pochází z počátečních anglických slov Bondage & Discipline, Domination & Submission, Sadism & Masochism.

Většina lidí si pod tímto sexuálním chováním představuje nějaké úchylné či zvrácené praktiky a sexuální techniky. Je pravda, že BDSM opravdu není pro každého, protože k tomu třeba mít vášeň. Určitě však nejde o nic, co by bylo přízemní nebo prázdné.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG, PROERECTA

Právě naopak, statistiky ukazují, že drtivá většina příznivců sexuálního stylu BDSM je vysokoškolsky vzdělaných. Co je na této sexuální filozofii láká a o čem vlastně je BDSM, na to jsem se podíval blíže v tomto mém článku s cílem rozebrat téma detailněji.

Co je BDSM

Co znamená zkratka BDSM, to jsme si už vysvětlili. Tento pojem je zažitý pro více stylů a praktik, jejichž společným znamením je vztah mezi dominantním jedincem a submisivní jedincům. Souhrn praktik je však mnohem širší, než jen nějaká zkratka.

Základním znakem BDSM sexuálního stylu je podřízenost a nadřazenost, což je rozdíl od klasického sexuálního styku, kdy jsou partneři rovnocenní

Druhým důležitým poznávacím symbolem je projevení se tohoto nadřazeného vztahu i v praktické sexualitě, která bývá spojena s tvrdšími technikami a praktikami

Vše se však děje dobrovolně a to platí jak o vztahu, jakož i o technikách

Většina stylů a praktik spadajících pod BDSM pracuje právě se vztahem mezi nadřazeností a podřazeným. To však neznamená, že takový sexuální akt neobsahuje respekt mezi oběma rolemi, právě naopak. Cílem BDSM je totiž naplňovat sexuální touhy a to se dá jen tehdy, pokud se všechny praktiky a techniky přinesou uspokojení oběma stranám.

Z pohledu dominance a submise existují tři polohy:

dominantní poloha, kdy jde o pozici nadřízenou, podle konkrétních BDSM stylů a praktik se této poloze mluví také top, dům, dominant nebo pan
submisivní poloha, neboli podřízená pozice, která představuje protipól dominantní a říká se jí někdy i bottom, sub, submisivní nebo otrok
poloha zvaná switch, která se uplatňuje v případě lidí, kteří svou preferenci střídají mezi oběma výše zmíněnými polohami podle aktuální chuti

MNOHO LIDÍ MUSÍ SVÉ PREFERENCE OBJEVIT

Možná se to zdá jako něco samozřejmého, ale to, zda se vám BDSM a nějaké jeho části líbí a vzrušují vás, není tak jednoduché rozpoznat. Asi každý, kdo začne tento sexuální styl praktikovat, musí v sobě nejprve objevit to, jestli se mu to líbí a co konkrétně se mu líbí.

Nejčastější předsudky a mýty o BDSM

BDSM filozofie a sexuální životní styl jsou menšinovým žánrem a v rámci sexuality a proto je přirozené, že o nich většinová část společnosti nemá komplexní informace. To v konečném důsledku znamená, že se o BDSM šíří několik mýty a nepravdy.

Zde je seznam a vysvětlení těch nejčastěji se objevujících:

Psychická porucha: Mnoho lidí si myslí, že za praktikováním BDSM je psychická porucha. Pravdou však je, že tomu tak není obecně, ačkoli některé konkrétní praktiky a techniky mohou vypadat tak, že jde o nezdravé sexuální chování. V případě drtivé většiny lidí praktikujících BDSM styl byste ale poruchu chování hledali marně.

Trauma z dětství: Dalším předsudkům nebo mýtem o BDSM je, že jde o důsledek traumatu z dětství, například neúplné rodiny nebo šikany. Teorie těchto názorů říká, že naučené vzorce z dětství se pak přenesou do dospělosti. Praxe je však jiná, výzkumy dokonce ukazují, že lidé praktikující BDSM jsou otevření, bez traumatu a „v pohodě“.

Potlačovány pocity: BDSM je podle několika předsudků a mýtů o potlačování pocitů, například hněvu, viny nebo nenávisti. Lidé, co toto tvrdí, si pak myslí, že právě pomocí praktik a technik se takové potlačovány pocity a napětí filtrují. Není to tak, jde spíše o naplnění touhy po sexuálním uspokojení a o dosažení „mentálního“ orgasmu.

BDSM kitBohatý výběr BDSM pomůcek

➡️ Doporučuji Kondomshop.cz
– diskrétní doručení
– výhodné balení a slevy
– všechny druhy na jednom místě
– bohatý výběr
– kvalitní značky

Vztah a BDSM nejde dohromady: Rozšířeným názorem o lidech vyznávající a praktikující BDSM je také představa, že tyto své techniky a sexuální styl nemohou vykonávat v rámci vztahu. Tato představa vychází z mylné domněnky, že BDSM znamená ubližování. Opak je však pravdou, pro oba je to naplnění sexuálního vztahu.

BDSM namísto běžného sexu: Velmi obdobným a rozšířeným mýtem je, že lidé preferující BDSM styl sexuálního života zanedbávají nebo se úplně vzdali standardního sexu a milování. Pravdou však je, že tyto dva světy se navzájem prolínají, kombinují a doplňují, takže ten, kdo praktikuje BDSM, se „běžného“ sexu určitě nevzdal.

V BDSM jde o bolest: Posledním mýtem spojeným s BDSM je rozšířený názor, že v případě tohoto sexuálního stylu jde o bolest. Zde je třeba věc uvést na pravou míru, že jde i o bolest, v závislosti na tom, jakému konkrétnímu stylu či směru dáváte přednost. Mnoho technik v případě BDSM je však zaměřených i na jiné aspekty, nejen bolest.

BDSM NEZNAMENÁ UZAVŘENÍ SE

Častým mýtem o lidech praktikujících sexuální styl BDSM je, že si nevědí najít partnera či partnerku mimo okruh jim podobných lidí z pohledu sexuálního zaměření. Není to tak, problém však nastává, že jejich partner či partnerka jim nevědí dopřát to, co potřebují.

Směry a styly BDSM

Jak jsem již zmínil na úvod, zkratka BDSM je odvozena od několika anglických slov. Tato slova vyjadřují v podstatě tři velmi podobné, ale zároveň odlišné, směry a styly BDSM. Společným znakem je vztah nadřízenosti, odlišné jsou konkrétní techniky a praktiky.

Zde jsou ve zkratce představeny tři směry a styly BDSM:

Bondage & Discipline: Tento pojem by se dal přeložit jako svazování a disciplína. Jde o styl, při kterém je základní erotickou technikou svazování ze strany dominantního jedince vůči submisivnímu. Svazování je výsledkem touhy po znehybnění a může být symbolické, ale i zcela znehybňující. Cílem je nastolit poslušnost a disciplínu.

Domination & Submission: Druhým stylem BDSM je styl dominance a submise. V tomto případě nejde ani tak o samotný styl, jako spíše o zdůraznění rolí a úkolů v rámci BDSM sexualitě. Tento styl se může prolínat s předešlým směrem svazování a disciplíny, stejně jako se stylem sadismu a masochismu. Podob a technik může být několik.

Sadism & Masochism: Třetím stylem je styl zvaný sadismus a masochismus. Tento styl si široká veřejnost spojuje s BDSM nejvíce, přičemž právě od jeho technik si pak obecně BDSM zobecňuje. Tento směr je zaměřen na způsobování bolesti, přičemž sadismus přináší sexuální potěšení způsobovat bolest, masochismus zas při nesení této bolesti.

Komunita BDSM a oblasti života

BDSM je sexuální životní styl, který vyznává mnohem více lidí, než byste si možná na první pohled mysleli. Tito lidé se spojují do komunit a to za účelem sociální, sexuální a jiné interakce. BDSM je skutečně životní filozofií se všemi aspekty.

Ty zahrnují především tyto praktické oblasti života:

filmy s tématikou BDSM, konkrétně filmy, jejichž tématem jsou styly, směry, techniky a praktiky, čili vlastně „filmy pro dospělé“, akorát se zaměřením na BDSM
seznamovací služby, většinou internetové formy, které slouží k poznání nových osob se stejnými nebo podobnými sexuálními preferencemi v rámci BDSM
setkání společenského i sexuálního druhu ve stylu BDSM, může jít o něco podobného, ​​jako jsou tzv. swingers párty, akorát v tomto případě se zaměřením na BDSM
specializované setkání, někdy i ve formě tzv. tréninků poslušnosti, které jsou i ve stylu „zasvěcení“ do komunity, u nás jsou ale takové formy spíše vzácněji

Legálnost BDSM

To, zda někdo vyznává nebo nevyznává BDSM, je u nás samozřejmě soukromá věc. Je však třeba říci, že některé aspekty komunity BDSM nemusí být vždy v souladu se zákonem, zejména pokud jde o filmy pro dospělé. Třeba na to pamatovat hlavně v internetovém prostoru.

Nejčastěji a nejoblíbenější praktiky BDSM

Součástí BDSM a jeho tří zmíněných stylů jsou i několik konkrétních technik a praktiky. Jelikož jejich počet je opravdu obrovský a není v mých silách je ani všechny vyjmenovat, rozhodl jsem se vám přiblížit jen ty nejčastější a nejvíce oblíbené.

Zde jsou i s krátkým popisem dané praktiky nebo techniky:

Svazování

Zřejmě nejvíce využívanou a nejoblíbenější praktikou využívanou v BDSM je svazování. To může mít podobu jen svázání rukou, ale například i úplného znehybnění těla. Existují také specializované techniky zaměřené na svazování do konkrétního tvaru nebo určitým stylem. Svazování může být doplněno i o mučení, hraní rolí a některé jiné techniky.  Bohatý výběr BDSM pomůcek na Kondomshop.cz

Mučení

Druhou velmi využívanou praktikou je mučení a to na různé způsoby. Bývá spojené se svazováním nebo hraním rolí a využívají se při tom někdy i speciální stroje a pomůcky. Nejrozšířenějšími technikami a praktikami jsou mučení voskem, vodou, ledem, lechtání, elektřinou nebo různými nástroji způsobujícími bolest v genitáliích.  Bohatý výběr BDSM pomůcek na Kondomshop.cz

Výprask

Výprasky jsou velmi často a také velmi populární technikou využívanou v rámci BDSM stylu sexuálního život. Mohou mít různou podobu, v závislosti na intenzitě, místa výprasku na těle a také podle použitých pomůcek. Nejčastěji praktiky jsou spanking, kdy jde o vyplieskanie zadku většinou holou rukou a Whipping, čili bičování s pomocí sado-maso bičíků.  Bohatý výběr BDSM pomůcek na Kondomshop.cz

Odpírání orgasmu

Anglicky se této technice říká i teasing nebo denial. Cílem techniky je nejdříve sexuální stimulace submisivní osoby ze strany dominantního partnera, ale bez dosažení vyvrcholení. Mohou se k tomu používat různé pomůcky a provádění této techniky může být buď krátkodobé, například v rámci hodin, ale i dlouhodobé, čili na několik dní. ✅ Bohatý výběr BDSM pomůcek na Kondomshop.cz

Hraní rolí

Z hlediska oblíbenosti je velmi široce využívanou praktikou je hraní rolí. Zde se fantazii meze opravdu nekladou, společné je však vždy to, že jeden účastník je dominantní a druhý submisivní. Nejvíce využívané jsou praktiky ageplay, dogplay, feminization, hraní rolí v podobě lidského nábytku či ponyplay. Hraní může probíhat dokonce i na veřejnosti.  Bohatý výběr BDSM pomůcek na Kondomshop.cz

Fetišismus

Pod pojmem fetišismus se v rámci BDSM myslí techniky a praktiky zaměřené speciálně na nějakou část těla nebo konkrétní druh sexuální stimulace, což přináší sexuální vzrušení oběma partnerům. Mezi nejčastější fetiše využívané v BDSM patří footfetish, fisting, CFNM, trampling, teabagging, pissing, milking, latex nebo fetiš zaměřený na boty.  Bohatý výběr BDSM pomůcek na Kondomshop.cz

Jak podpořit a zlepšit vzrušivost a libido

Podobně jako v případě běžného sexuálního života a sexu, i v případě BDSM praktik a stylů je nezbytnou součástí maximálního „užití si“ dostatečné libido a s tím související vzrušivost. To se týká jak mužů, tak žen, přičemž tyto dva aspekty BDSM sexuálního života je možné ovlivnit několika způsoby a možnostmi.

Zde jsou ty, které se i mně osobně v rámci sexuálního života osvědčily nejvíce:

pohyb je základem kondice i vitality a to platí i v případě té sexuální, u mužů pomáhá na tvorbu testosteronu, hlavně pokud jde aktivnější pohyb
důležité jsou i potraviny, zaměřit se třeba na ovoce, zeleninu, oříšky a mořské plody, které obsahují mnoho aminokyselin, mastných kyselin, minerálů a vitamín
omezit třeba naopak negativní faktory typu alkohol, kouření, stres a propracovanost, u žen i mužů významně zhoršují libido a chuť na sex
dostatek spánku je důležitý pro hladinu pohlavních hormonů ovlivňujících libido, celkově platí, že čím více odpočinku máte, tím více máte sil i při sexu
pomoci si můžete také rostlinnými a přírodními afrodiziaky, například chilli, čokoláda nebo banány pomáhají na zvýšení libida, já osobně s partnerkou používám i čaje a přípravky obsahující rostlinné stimulanty pohlavních hormonů

Jak fungují přípravky na zvýšení libida a proč jejich doporučuji

Rostlinné a přírodní afrodisiaka nemusí mít jen podobu koření, ovoce nebo čajů. Velmi populární se v poslední době stává i jejich využití v hotových přípravcích, například v tabletách pro perorální užití nebo v krémech a gelech pro vnější aplikaci.

Jejich účinky jsou v tomto případě mnohem přímější:

Pro muže jde o přípravky určené na zvýšení libida i zlepšení ztopoření, pro ženy zas o produkty určené ke zvýšení prokrvení a vzrušivosti v genitální oblasti

Tyto účinky jsou dosaženy tím, že kromě rostlinných afrodiziak v podobě extraktů z bylin jako Maca nebo Ženšen, jsou ve složení i jiné látky působící ať už na pohlavní hormony nebo na zlepšení cirkulace krve v penisu nebo obecně v genitální oblasti. Jde například o aminokyseliny, nejčastěji o L-Arginin nebo L-Ornitin.

Moderní forma hotových přípravků má zároveň i několik výhod:

složení z pohledu účinných látek je komplexní a kombinuje pozitivní vlivy více složek, takže výsledný efekt může být silnější a výraznější
působení je díky charakteru látek maximálně přirozené a přípravky jsou téměř bezproblémové na užívání z pohledu vedlejších a nežádoucích účinků
ty nejlepší značky na trhu mají i svůj vlastní eshop, což znamená, že tabletky, krémy nebo gely si víte koupit online, anonymně a z pohodlí svého domova

BDSM kitBohatý výběr BDSM pomůcek

➡️ Doporučuji Kondomshop.cz
– diskrétní doručení
– výhodné balení a slevy
– všechny druhy na jednom místě
– bohatý výběr
– kvalitní značky

Přípravky se dají rozdělit do dvou kategorií. První jsou ty, které se aplikují jednorázově před pohlavním stykem, například krémy a gely na zvýšení vzrušivosti pro ženy. Druhou ty, které se musí užívat pravidelně i pár měsíců, většinou tabletky pro muže.

PŘÍPRAVKY JSOU VOLNĚ DOSTUPNÉ

Tak v případě tablet, jakož i v případě krémů a gelů, jsou všechny tyto přípravky dostupné volně. Nejde tedy o žádné „modré pilulky“, na které byste potřebovali mít recept nebo absolvovat lékařské vyšetření. Objednat si je umíte i online, takže anonymita je zaručena.

Přípravky, které jsem vyzkoušel já i moje partnerka a naše zkušenosti s nimi

Zvýšení libida se v kvalitě sexuálního života, bez ohledu na preferované styly, techniky nebo praktiky, projeví okamžitě. Vím o čem mluvím, mám s tím opravdu dostatek zkušeností. Důležité však je, abyste vsadili na opravdu kvalitní přípravky a produkty, které vám pomohou. Ne všechny, které jsou na trhu, však potřebnou kvalitu mají.

Pokud se ptáte, jak je lze rozeznat, tak nejlépe podle zkušeností a referencí uživatelů z praxe. Já osobně mám velmi dobré zkušenosti se značkou Primulus na libido, ale i značkami eJoy a Zerex. Partnerka zas se značkou Feminus, pilulkami i krémem.

Naše vlastní zkušenosti jsme shrnuli ve formě recenzí přímo pro konkrétní přípravky:

4.7/5 - (23 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *