Bolest při pohlavním styku

Bolest při pohlavním styku

Bolest při sexu není nic, co byste měli tolerovat. Ano, někdy může dojít z celkem přirozených příčin a to tak u mužů, tak u žen, například při nedostatečné lubrikaci v pochvě nebo podráždění sliznice pochvy i penisu. Pochopitelně, při prvním pohlavním styku je bolest také přirozená, jde však o specifickou a jednorázovou situaci.

Poměrně často se vyskytuje bolest i v podbřišku, hlavně u žen, což je typický projev zánětů v ženské pohlavní soustavě, například při zánětu vaječníků, vejcovodů nebo dělohy. Pálivá bolest spolu se svěděním bývá zas projevem kvasinek a mykóz.

➡️ TIP: pokud hledáte rychlé řešení, doporučuji pilulky na erekci, které u mě osobně účinkují nejlépe: STOPOREX KLASIK, STOPOREX PROLONG, PROERECTA

Pokud se objevuje bolest děložního čípku, může jít o jeho zánět, ale také problém s možnými nádory, cystami a myomy. Zpozornět třeba i když se bolest objevuje v těhotenství, menopauze nebo během ovulace. Pokud chcete vědět více, čtěte dále.

Co je bolest při pohlavním styku a jaké jsou její příznaky

Bolest při sexu může mít různé podoby, může jít o bolesti penisu, pochvy, během ejakulace u muže, při samotném pohlavním styku u ženy nebo o bolesti v podbřišku. Podle toho, jaké jsou další příznaky a kde se bolest vyskytuje, se liší i její příčiny.

Bolest při sexu znamená bolesti přímo genitálií nebo v oblasti pohlavního ústrojí

Její charakter může být od intenzivní a lokalizované bolesti, přes pálení a řezání, až po bolest v oblasti podbřišku

V některých případech je bolest jednoduchým následkem, není však přirozená

Bolestivý sex u ženy bývá typicky v případě prvního pohlavního styku, kdy dochází k perforaci tzv. panenské blány neboli hymenu. To bývá spojeno i s krvácením. V jiných případech bolesti souvisí buď s nedostatečným vzrušením u ženy, nebo se zdravím pohlavní soustavy a jejích jednotlivých částí, případně se stavem močových cest.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Podle toho se objevují i ​​následující symptomy a jevy:

bolesti při močení, které mohou být doprovázeny pálením nebo řezáním, močení může být nepravidelné, dochází k častějšímu nutkání na močení
objevit se mohou také zápach z pochvy a výtok různého zabarvení, pochva může být více podrážděná a zarudlá, tehdy jde nejčastěji o infekci
mezi další příznaky u žen, které se mohou objevit, patří i bolesti v podbřišku, výskyt krve ve výtoku a problémy s dostatečným roztažením vagíny

Bolest při sexu u mužů může souviset s podrážděním penisu, různými infekcemi a záněty týkajícími se genitálií i močových cest, někdy může jít i o důsledek poranění sliznice. Bolesti se mohou objevit při erekci, ale i při ejakulaci, případně obecně může jít o bolesti přímo v penisu. I zde mohou více napovědět další projevy.

Pokud jde o ty, které se u mužů objevují nejvíce, sem patří:

bolesti nějaké části penisu, například žalud nebo uzdičky
bolesti při močení, zvláště pokud jde o pálení nebo řezání
bolesti v podbřišku, které mohou být různé intenzity
problémy s močením, hlavně jde o častější močení a nutkání na něj
bolesti během ejakulace, případně během vzniku a trvání erekce
zvýšení citlivosti penisu, svědění nebo zarudnutí

POZOR NA RIZIKOVÉ SITUACE

V některých případech mohou nastat bolesti, které by za jiných okolností nenastaly, ale souhrou několika faktorů v k nim přijde. Jde také o bolesti při pohlavním styku v těhotenství v posledním trimestru, tehdy nemusí být některé polohy pro ženu vhodné.

Příčiny bolesti při pohlavním styku

Za bolestí při sexu může být několik příčin. Některé souvisejí pouze s dočasným stavem, například podrážděním sliznice či pokožky, jiné mají vážnější původ, zejména pokud jde o různé infekce a záněty. Zvláštním případem je vůbec první pohlavní styk.

Zde jsou ty situace, příčiny, případy a faktory, které jsou nejčastěji:

Podráždění: U mužů a také u žen se mohou objevit poměrně často bolesti při podráždění oblasti genitálií. Může jít o podráždění v důsledku příliš častého pohlavního styku, speciálně u žen pak i o případy spojené s nedostatečnou lubrikací pochvy zevnitř. Někdy mohou být na vině i hygiena či použití dráždivé kosmetiky.

Poranění: Drobné ranky, trhliny nebo jiné poranění penisu mohou u mužů způsobit bolest, pálení, svědění a pocity řezání a to nejen při pohlavním styku, ale i krátce po něm. U žen to platí také, zvláště pokud jde o sliznici vagíny. Speciálním případem je stav po porodu, který bývá zhoršený ještě více tehdy, pokud došlo během něj k nástřihu hráze.

Záněty pohlavní soustavy: Bolesti při pohlavním styku mohou být způsobeny i záněty v pohlavní soustavě. Může se jednat o méně akutní záněty, například mykózy, kvasinkové infekce a vaginózy, které se projevují zejména u žen výtokem a zápachem, ale i o pohlavně přenosné vážnější záněty a infekce, například kapavka nebo chlamydie.

Infekce močového systému: Stejně tak problémem, který se dotýká obou pohlaví, jsou infekce močových cest, ať už močového měchýře nebo močové roury. Speciálně u mužů může jít i o infekce prostaty. Nejčastěji se jedná o infekce bakteriálního původu způsobené bakterií E.Coli, která se sem dostane právě z pohlavní soustavy.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Cysty, nádory a myomy: Speciální u žen mohou být problémy s bolestmi při sexu způsobeno i různými útvary, nejčastěji na děloze, případně v jejím okolí. Může se jednat o různé myomy, cysty nebo dokonce nádory. Zpozornět třeba hlavně v případě obecných bolestí i mimo pohlavní styk a také tehdy, pokud se objevuje krvácení.

Externí faktory: Vliv na bolesti při sexu mohou mít i některé externí faktory, které mohou působit na bolesti různého charakteru. Několik léků může například u žen snižovat míru přirozeného zvlhčení pochvy, totéž mohou dělat i některé druhy antikoncepce a u mužů mohou na bolesti během sexu ovlivňovat i anatomické deformace uzdičky.

Diagnostika bolesti při pohlavním styku

Pokud se u vás objevuje dyspareunia opakovaně a vyloučili jste podezření, že by mohlo jít pouze o jednorázovou záležitost, například v důsledku nějakého podráždění sliznice penisu či pochvy, je nejlépe absolvovat lékařské vyšetření u odborníka. Ženy mohou jít rovnou za gynekologem, muži za praktickým lékařem a potom za urologem.

Běžné odborné vyšetření u lékaře zahrnuje především:

anamnéza, která zahrnuje fyziologické vyšetření a zjišťování příznaků
stěry z penisu nebo vagíny, díky kterým je možné zjistit záněty různého typu
odběr moči, což se realizuje hlavně při podezření na infekce močových cest
zobrazování vyšetření, zejména v případě podezření na myomy, cysty a nádory

Někdy se po anamnéze fyziologickém vyšetření a uskutečnění stěrů již nemusí přistoupit k jiným vyšetřením, nakolik takový rozsah diagnostiky pokrývá všechny nejčastější případy a příčiny. Vyšetření proto netřeba bát, není bolestivé ani nepříjemné.

KDY URČITĚ JDĚTE ZA LÉKAŘEM

Mnoho mužů i žen ze strachu před vyšetřením nebo jednoduše kvůli podcenění situace nechce vyhledat lékaře. Existují ale i takové příznaky, kdy byste to rozhodně udělat měli, zejména v případě výskytu výtoku nebo intenzivních bolestí i mimo sex.

Jak na vyřešení bolesti při pohlavním styku

I na základě zmíněné odborné diagnostiky a podle anamnézy může lékař po stanovení příčiny navrhnout i možné řešení. Pokud jste za lékařem nešli, nakolik jste usoudili, že se jedná jen o krátkodobý nebo nevýznamný problém, zkuste režimová opatření.

Podle konkrétní příčiny se pak volí i možné řešení:

Minimalizace negativních externích vlivů

V případě domácích opatření je nejlepší udělat několik změn na potlačení negativních externích faktorů. Může jít o zmírnění intenzity a častého opakování pohlavního styku, vysazení nebo změnu některých rizikových léků či typů antikoncepce, zmírnění psychického stresu nebo pauza při nějakém poranění penisu či vagíny.

Změna kosmetiky a opatření v rámci intimní hygieny

U žen i mužů by mohly pomoci ke zmírnění podráždění penisu nebo pochvy, což je velmi častý problémový faktor, i režimová opatření týkající se kosmetiky a intimní hygieny. Ve všech těchto případech se doporučuje používat neparfémovanou kosmetiku s minimem chemikálií, omezit výplachy pochvy a změnit látku spodního prádla na 100% bavlnu.

Farmakologická léčba při infekcích a zánětech

V případě zánětů a infekcí, ať už pohlavního systému nebo močového systému, se aplikuje jako nejlepší prostředek, medikamentózní léčba. Jde o antibiotika nebo antimykotika, podle povahy infekce a zánětu buď lokálního nebo systémového typu. Co se týče forem, může jít o perorálně tabletky, ale i o krémy, gely nebo masti s vnějším použitím.

Odborná nebo chirurgická léčba

Posledním způsobem, který se využívá v případě těch nejvážnějších případů a problémů, je chirurgická léčba. Ta se využívá zejména v případě, pokud je problém například s uzdičkou na penisu nebo v případě nějakých nádorů, cyst a myomů. V případech rakovinných nádorů může spolu s ní aplikovat najednou i chemoterapie nebo radioterapie.

Časté otázky o bolesti při pohlavním styku

Nakolik bolesti při sexu nejsou nic příjemné a ani přirozené, mnoho lidí je oprávněně vystrašených. Dobrou zprávou je, že mnoho problémů nakonec nebude tak závažných, jak to na první pohled vypadá. Panika a strach jsou v internetových diskusích a fórech dost viditelné. Proto jsem se rozhodl zodpovědět nejčastější otázky a dotazy:

Může na pomoc při bolestech pomoci i změna antikoncepce?

Ačkoli to možná bude vypadat šarlatánský nebo divně, tak ano, mé partnerce se to osvědčilo a také více jejím kamarádkám. Někdy stačilo změnit značku hormonální antikoncepce, jindy pomohlo až to, že si nechali vybrat vložené nitroděložní tělísko.

Opravdu mohou být za bolestmi i psychogenní příčiny?

Ano, mohou, zvláště pokud jde o stavy typu vaginismus nebo nedostatečné zvlhčení pochvy u žen. Zatímco u mužů se stres, nervozita či napětí projeví problematickou erekcí nebo rychlou ejakulací, u žen to může mít problémy související s bolestí při pohlavním styku.

Co dělat, když se objevují i ​​problémy s dosažením orgasmu?

Pokud se vedle bolesti při sexu objeví i neschopnost nebo potíže s dosažením vyvrcholení, u mužů je to znamení problému se samotným penisem, u žen se zase může jednat o vaginismus nebo anorgasmie. Nejlepším řešením je proto navštívit lékaře.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Mohou být za bolestmi při sexu i kondomy či lubrikanty?

Ano, v tomto případě se velmi často jedná o pálivý typ bolesti, který bývá spojen i se zarudnutím sliznice a pokožky. Jde o typické projevy podráždění v důsledku alergické reakce, například i na lubrikant či kondom, ale také hygienické produkty nebo prádlo.

Jaký vliv má menopauza nebo porod na bolesti u žen?

Poměrně velký, protože právě v menopauze nebo po porodu dochází k výrazným změnám hormonální hladiny, zejména estrogenů. Ty jsou důležité pro správnou lubrikaci pochvy a její sliznice, čili zvlhčení. V těchto případech se doporučuje dodatečná lubrikace.

Jak fungují pilulky na podporu potence a proč jejich doporučuji

Zdravý sexuální život, teď mluvím o tom u mužů, však není nutně jen o tom, že nebudete cítit žádné bolesti či nepříjemnosti při pohlavním styku. Je také o zdravé potenci, která zahrnuje správné fungování erekce, plodnost a také zdravé libido.

Na podporu těchto oblastí existují i ​​speciální přípravky:

Jde o volně prodejné tobolky a tabletky s perorálním užíváním, které pomáhají na potenci, libido, plodnost i erekci pomocí přírodních látek a složek

Tyto přípravky nemohou nahradit odbornou léčbu, zvláště při vážnějších problémech s erektilní dysfunkcí, mají však pozitivní hodnocení při mírnějších potížích, což i podle mých zkušeností je případ většiny běžných mužů. Využívají se zde látky přírodního typu, zejména bylinné extrakty, aminokyseliny, vitamíny a minerály.

Prodloužení erekce

➡️ Doporučuji Stoporex (moje recenze):
– zlepšení erekce
– prodloužení doby pohlavního styku
– zdravější prostata
– zvýšení libida a chuti na sex

Cena:690 Kč

Pokud jde o jejich účinnost, ta je zejména v těchto oblastech:

 zvýšení libida a sexuálního apetitu a to stimulací hladiny testosteronu, stejně tak i zvýšením prokrvení celé pohlavní soustavy a genitálií
zlepšení a prodloužení ztopoření a celková podpora lepší erekce, což souvisí i se zmiňovaným zvýšením intenzity prokrvení a zlepšením krevního oběhu
pomoc s plodností, pokud jde o obsah více minerálů typu Zinek nebo Selen, které ovlivňují testosteron a míru spermiogeneze

Z bylinných látek se v těchto produktech využívají zejména ověřené přírodní afrodisiaka typu Maca, Tribulus Terrestris, Saw Palmetto a Ženšen. Důležitou složkou jsou také aminokyseliny L-Arginin a L-Citrulin, které ovlivňují množství oxidu dusnatého odpovědného za rozšíření cév a zlepšení prokrvení penisu, čili zlepšení erekce.

Pro úspěch tablet je důležité správné užívání a dávkování:

nejčastěji se užívá jedná dávka zhruba 30 až 60 minut před pohlavním stykem, v jedné dávce mohou být 1 až 4 tablety podle složení účinných látek
užívání je však možné i dlouhodobě více měsíců každý den
pro viditelné výsledky je nejlépe užívat pilulky pravidelně a podle doporučeného dávkování, určitě nepřekračujte denní dávku, mohou nastat vedlejší efekty

Sáhněte raději po ověřením značkou

Na trhu je několik různých přípravků a produktů. Některé se snaží zaujmout gigantickými sliby, jiné velmi příznivou cenou, další všudypřítomnou reklamou. Mně se osvědčilo vsadit na ověřené značky, které jsou na trhu déle a mají množství recenzí.

Tabletky, které jsem vyzkoušel a moje zkušenosti s nimi

Pravdou je, že v minulosti byly několik tabletky tohoto typu spíše zklamáním, protože měli bombastické sliby, ale realita byla ve skutečnosti odlišná. Dnes je situace mnohem lepší, ale stále platí, že zdaleka ne všechny přípravky a značky, které na trhu jsou, stojí za vaši pozornost. Zkoušet je všechny jednou za řadou je zas ztráta času a peněz.

Rozhodl jsem se proto podělit se svými vlastními zkušenostmi na toto téma. Sestavil jsem přehled těch značek, se kterými jsem byl nejvíce spokojen a které jsem i osobně recenzoval. Zde se dozvíte se vše od složení až po mé zkušenosti a hodnocení:

ProduktHodnoceníOvěřená koupěRecenze
2. Stoporex Klasik
Přejít do obchoduMoje recenze
2. Stoporex Prolong Přejít do obchoduMoje recenze
3. Stoporex XXL Přejít do obchoduMoje recenze
4. Stoporex Women
Přejít do obchoduMoje recenze
4.4/5 - (14 votes)

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *